hp bærbar Praktikant
21. september 2020 - 19:55 Der er 5 kommentarer

høj og ustabil temperatur

Hej
har fået det problem at min bærbar pc bliver meget varm svinger mellem 60-82gr.
har lige udskifted min HD til en ssd, har installeret win7 pro, men efter det er en "ælder" maskine yder hp ikke support mere,  så installeret div. gratis driver programmer for at få maskinen til virke, med rimlig resultat, alt virker som det skal.
Mit problem er nu at pc bliver varm lynhurtig, der skal stort set ikke noget til for temperaturen stiger helt vildt, grund temperaturen ligger ca.60-62 ved google brug er den højre.

Hvad kan jeg gøre ved det?
milter Ekspert
21. september 2020 - 20:10 #1
Der kan være flere grunde til dine problemer.

Du skriver, det er en ældre maskine. Hvor gammel er den, og fortæl os, hvilken HP det drejer sig om. Navn og modelnummer, please.

Du skriver, at du har "installeret div. gratis driver programmer for at få maskinen til virke". Ét eller nogle af dem kan have installeret programmer med "snavs", som får din PC til at gå i overgear, hvilket din egen kommentar om, at "ved google brug er den højre" kunne tyde på.

Det kan også simpelthen skyldes støv og andet skidt, som forhindrer en ordentlig køling af din computer. Især ved ældre computere er det èn af de mest almindelige årsager til for høj temperatur, hvis den ikke er blevet blæst ren for skidt regelmæssigt.
hp bærbar Praktikant
21. september 2020 - 22:10 #2
Det er en HP Pavilion g series med AMD E2-3000M apu Radeon HD Graphics 1,80GHZ prosesser 8 gb ram
Tror pc er fra 2011 og er købt fra ny, HP er stoppet med support til den, fik den aldrig sikkerhedskopieret, så de for har jeg ikke nogen form software til den, andet end tilkøbet windows 7 pro

de "driver opdatering programmer" jeg har installeret har jeg Sletted efter brug, så jeg skulle enlig kun have de driver jeg skulle bruge, alle de programmer jeg har haft fat i siger at maskinen er fuldt opdateret.

men Tempaturen stiger voldsomt ved det mindste brug, selv ved lidt søgen på nette, har fjernet støv og linene
hp bærbar Praktikant
21. september 2020 - 23:06 #3
HP Pavilion g 7
milter Ekspert
22. september 2020 - 00:06 #4
Hvis det er ved alle former for brug, at temperaturen stiger voldsomt, så skyldes det nok, at der stadig er støv og andre former for skidt. Det kan også være blæseren, som er ved at stå af, dvs. den kører ikke hurtigt nok. Eller, med den alder din computer har, så kan det skyldes indtørret kølepasta.

Selv om du har slettet de optimeringsprogrammer, du har brugt, så kan de stadig have efterladt uønskede dele, som sætter computeren under pres. Det er slet ikke ualmindeligt. Prøv at åbne Joblisten uden nogen programmer kørende og se, hvor mange % CPU og Hukommelse bruger. Prøv så med Google åben og se, om der er nogen forskel.
hp bærbar Praktikant
22. september 2020 - 23:45 #5
shit, men det virkede. ved ikke om det er en abe der har bestemt hvordan man adskilder og samler sådan en pc fuldstendigt åndsvagt.

det virkede 45gr det er vel ok

tak for hjælpen
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.