Uvanga Ekspert
05. oktober 2020 - 17:48 Der er 7 kommentarer og
3 løsninger

Chromecast - Cast eller Stream. Hvad er forskellen?

Jeg har konfigureret Chromecast, og det fungerer 100%.
Nu har jeg set i app store at man kan downloade to versioner:
Chromecast Cast og Chromecast Stream.
Kan begge apps anvendes i flæng på TV og Mobil-tlf.? Hvad er det optimale valg?
Slater Ekspert
05. oktober 2020 - 18:04 #1
Det lyder begge som tredjeparts-apps. Den officielle app fra Google til at benytte Chromecast hedder Google Home.

Ikke at der er noget galt med tredjeparts-apps nødvendigvis, men forskellen er nok bare at det er forskellige mennesker der har lavet dem, og jeg aner ikke hvad de kan.
milter Ekspert
05. oktober 2020 - 18:11 #2
Jeg er ikke ekspert på det område, men jeg bruger dog både Chromecast og Chromecast Audio. Hos mig er det hele sat op via en app på en Android-telefon, og jeg styrer det via min stationære pc.

Jeg tror ikke, der er nogen forskel på de to, men hvis du kan give os links til de to apps, så kan dem med lidt mere kendskab til dem måske hjælpe. I bund og grund er "casting" og "streaming" det samme, så vidt jeg har forstået. Den eneste forskel kan måske være, at "casting" kan ske fra et hvilket som helst medie, f.eks fra internettet, medens "streaming" måske kun kaldes sådan, hvis du "caster" indhold, som ligger på din egen computer.
Uvanga Ekspert
05. oktober 2020 - 19:17 #3
Jeg anvender også Google Home. I Microsoft Store kan man vælge en app der enten hedder Chromecast Cast eller Chromecast Stream. De virker begge Ok på min PC, er et alternativ til VLC (VLC er dog klart bedst, afspiller faktisk alle filtyper)
I Microsoft Store kommer programmerne frem hvis man søger på: Chromecast.
Men mit primære spørgsmål er, hvad er forskel på Cast og Stream?
milter Ekspert
05. oktober 2020 - 19:53 #5
Prøv, som jeg skriver i #2, at give os link til de to apps. Måske de garvede eksperter på det område så kan hjælpe dig lidt. Men igen, jeg tror ikke, der er nogen reel forskel :-)
nopsen Ekspert
05. oktober 2020 - 19:58 #6
streaming er når du afspiller noget fra en server, for eks når du ser netflix.
casting er når du spejler noget fra en enhed til en anden, som chromecast gør fra din mobile enhed eller pc til skærm.
du streamer altså film osv til din enhed, derefter caster du indholdet til dit tv.
nopsen Ekspert
05. oktober 2020 - 20:07 #7
chromecast stream er hvis du vil afspille dine private film og billeder fra dit eget galleri, dette kan chromecast ikke da den kun understøtter de forskellige streaming tjenesters apps.
ole_madsen Ekspert
05. oktober 2020 - 20:22 #8
Enig med #6 og #7 - at Caste er at sende indholdet fra din skærm videre. At streame er at sætte en afspilning i gang på en fjernenhed (server).

Med en Chromecast vil du (ironisk nok i forhold til navnet) som regel sætte en stream i gang, eks. via DR´s apps.

Jeg bruger ALDRIG at caste, fordi det æder strøm og data på min mobil som en sindsyg. Desuden belaster det netværket voldsomt. Jeg streamer altid.

Men har du ikke noget sted at streame dine film fra (Jeg har alt mit på en Synolog nas - bruger synologys apps plus PLEX til at streame fra den), kan du installere eks. PLEX eller KODI (tidligere XBMC) på din PC, så du kan streame fra PC´en (D.v.s. du bruger din telefon/iPad som "fjernbetjening") til TV.

Men at Caste direkte fra telefonen/iPad vil du hurtigt blive træt af - fordi det kræver plads på enheden og æder strøm og andre ressourcer.
Uvanga Ekspert
05. oktober 2020 - 20:40 #9
Tak for afklaring 👌
nopsen Ekspert
05. oktober 2020 - 20:49 #10
velbekomme :-)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.