unknown_someone Juniormester
22. oktober 2020 - 11:36 Der er 8 kommentarer

Mobil til TV

Hvordan får man en mobil (Samsung A40) til at caste til et ikke-smart-TV og når telefonen ikke har har MHL samt der ikke er WIFI-mulighed?
ink Ekspert
22. oktober 2020 - 11:43 #1
Hvis det har HDMI indgang, kan man bruge en Google Chromecast.
ink Ekspert
22. oktober 2020 - 11:52 #2
unknown_someone Juniormester
22. oktober 2020 - 12:21 #3
Den tanke er også tænkt men er du sikker på at mobil og Chromecast være på wifi-netværk med det setup? Som jeg har forstået det deler mobilen bare sit eget netværk videre?
michael_stim Ekspert
22. oktober 2020 - 13:41 #4
#1
ChromeCast körer vel via WiFi? Eller?
kurt54 Ekspert
22. oktober 2020 - 14:02 #5
Ja Chromecast bruger wifi - men deler ikke bare sit netværk - komunikationen kører direkte mellem wifi og chromecast når den først er sat igang - en cast fortsætter når enheden der satte den igang slukkes
unknown_someone Juniormester
22. oktober 2020 - 14:26 #6
#5 Men det kræver jo stadig at begge enheder, her mobil og Chromecast, er på samme wifi, og så er det store spørgsmål lige i denne situation om mobilen er på det wifi den selv er uddeler af eller om det kun er på datatrafik?

Det er indholdet fra mobilen selv, altså egentlig screen cast/screen mirror, der skal op på TV og ikke en streaming tjeneste.
thov Seniormester
22. oktober 2020 - 20:13 #7
Microsoft har denne adapter:
https://www.conradelektronik.dk/p/microsoft-wireless-display-adapter-v2-display-adapter-1426926?utm_campaign=kelkoo_feed&utm_medium=&utm_source=kelkoo&utm_term=1426926&vat=true
En Bluetooth forbindelse mellem telefon og adapteren (sat i en HDMI
port på TV) etableres, og videoer fra telefonen kan castes.
Ingen wifi er nødvendig, men virker vist kun med Win10 og Android.
En tilsvarende enhed, med samme pris, som også dækker iOS, hedder EZcast . samme.
kurtba Ekspert
22. oktober 2020 - 20:51 #8
Ang. Chromecast.
Det er kun under konfigurering, at Chromecast giver problemer. Når først den er overstået, kan Chromecast og det mobile netværk, som mobilen laver, sagtens fungere på samme netværk - altså mobilens.
Hvis man har et hjemmenetværk, så konfigurerer man Chromecast til det. Når det så er i orden, kan man tage Chromecast med sig, og på den mobil som man skal anvende, skal man bare lave et hotspot (wifi netværk), som hedder nøjagtig det samme som det netværk, som den blev konfigureret på. Brug også samme password.
Det fungerer helt problemløst (har selv brugt den løsning i flere år).
Under opsætningen kan man ikke bruge det hotspot, som mobilen laver, da den under opsætningen ikke kan se sit eget hotspot. Men når først konfigureringen er overstået, giver det ingen problemer, idet Chromecasten ved forbindelse, leder efter det wifi navn og det password, som den kender.
Har man ikke et hjemmenetværk, hvor man kan konfigurere Chromecast, kan man i stedet bruge en anden tredje enhed.
Denne tredje enhed kan være en tablet, en ipad eller en anden smartphone.
Så gør man det, at den smartphone som skal bruge til at streame fra, den laver man et hotspot på. Fra den tredje enhed hopper man på dette hotspot (wifi) og laver så konfigureringen med google home appen. Når det er overstået, har man ikke længere brug for den tredje enhed. Nu kan mobilen med hotspot og Chromecast se hinanden og derved forbinder de automatisk, når det er nødvendigt.
Man kan også vælge stadig at bruge den tredje enhed (eller en helt anden enhed) når bare de først forbindes til hotspottet.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.