nu_igen Mester
22. oktober 2020 - 19:11 Der er 3 kommentarer

sikre gamle videoer

Til vores diamantbryllup ville jeg gerne vise 15 - 20 år gamle videoer , som ligger på min stationære Pc. Men videoerne har forskellige filnavne. Det er Hpmi053.avi,og MVI filer.
Jeg ville lægge dem på en ekstern HD eller på USB stick for at vise dem på et TV apparat. TV apparatet var ukendt for mig, så jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle håndtere det. HDMI kabel eller?
Nu er festen overstået, men jeg vil gerne lægge filerne på et stick til hvert af børnebørnene. Jeg ved ikke, hvilket program jeg kan gøre det med og om filerne skal konverteres først.  Må jeg bede om et godt råd?
ole_madsen Ekspert
22. oktober 2020 - 21:10 #1
Hvis du ellers er i stand til at afspille alle videoer, og ikke har nogen speciel grund, så lad endelig være med at konvertere dem. De fleste konverteringer medfører tab af kvalitet.

Og at kopiere dem - hvis du har dem som filer, skal de blot kopieres over på en harddisk eller usb-stick som du skriver, helt som du ville kopiere andre filer.

Modtageren vil kunne afspille filerne på en PC. Og så kan det være nødvendigt at konvertere filerne, hvis de skal afspilles på helt specielle enheder - men det er altså ikke dit problem, da du ikke aner hvad for apperater de skal afspilles på, og i øvrigt derfor heller ikke ved hvilket format de skal konverteres til. Men sandsynligvis vil det slet ikke være nødvendigt...
J. Nielsen Guru
22. oktober 2020 - 21:48 #2
"MVI" er det ikke bare filer der starter med navnet "MVI_"  fra Canon kamaeraer? Det burde være alm. AVI filer. Det gratis program VLC player kan afspilled det meste.
https://www.videolan.org/vlc/index.da.html
Mange videoer bør deinterlaces ved afspilning på computer, ellers striber om ting, der bevæger sig. Vælg Video, deinterlace, automatisk.
Som #1 skriver skal du passe på med at konvertere hvis du ikke er helt klar over hvad du gør.
eurositi Ekspert
22. oktober 2020 - 21:54 #3
Hvis du gerne vil ha' videoerne flyttet til mere moderne videofiltyper (de kaldes også "containere", fordi deres funktion er at sammenholde videosporet og lydsporet inden i), bør du først tjekke, hvilken videotype, som hhv. AVI'erne og MVI'erne benytter.

Start VLC medieafspilleren. Indlæs en AVI-fil og tryk Ctrl+J. I vinduet som åbnes, vil Stream 0 Codec vise videotypen (Stream 1 Codec er lydtypen).
Gentag øvelsen for en af MVI-filerne.

Hvis videotypen hedder noget i retning af MPEG4 AVC H.264 eller "mp4v" eller lignende, skal du ikke omkode det. Egentlig er det heller ikke nødvendigt, hvis det er MPEG2 (det samme som DVD video).

Du behøver kun at undersøge én af hver, da man må antage, at optageformatet er det samme i resten af hver type.

Når du har undersøgt dét, kan du lige vende tilbage med svaret. For det korrekte svar afhænger af videotypen inden i filerne.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenesterSeneste spørgsmål Seneste aktivitet
I dag 00:58 Tæl dato i Excel Af ltp i Excel
I dag 00:31 msata størrelse Af cocococo i PC
I går 19:55 SQL database Af John i Visual Basic
I går 19:03 Finde e-mail adresser i sin G-Mail Af Ikke-ekspert i E-mail programmer
I går 18:06 Nedtælling Af prinsib i Excel


Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.