ClausP Novice
31. oktober 2020 - 20:49 Der er 4 kommentarer og
1 løsning

Bookmarks og Userform

Hej. Jeg er i færd med at lave et word-dokument med en userform. Userform refererer til bookmarks i worddokumentet og det virker fint. I word-dokumentet har jeg indsat nogle krydsreferencer, da flere af de indsatte bookmarks skal gentages flere gange i dokumentet. Men når der indsættes tekst i mine  bookmarks, slettes selve bookmarken og krydsreferencen virker ikke.
Er det muligt at kopiere den indsatte tekst med andet end krydshenvisning eller kan man undgå at slette et bookmark?
På forhånd tak for hjælpen.
lene-fredborg Ekspert
31. oktober 2020 - 22:32 #1
Se denne artikel: "Inserting text at a bookmark without deleting the bookmark", https://wordmvp.com/FAQs/MacrosVBA/InsertingTextAtBookmark.htm

I stedet for at bruge bookmarks og cross-references i den situation, du beskriver, kan jeg foreslå dig at bruge brugerdefinerede egenskaber (custom document properties) og indsætte DocProperty-felter i dokumentet, hvor du nu bruger bookmarks og cross-references. Se min artikel ”How properties and DocProperty fields work”, https://wordaddins.com/support/how-properties-and-docproperty-fields-work/.
ClausP Novice
01. november 2020 - 19:10 #2
Hej Lene. Tak for dit hurtige svar. Jeg har forsøgt mig med begge løsninger, men kan ikke få det til at virke. Jeg er ingen "haj" i VBA og er i tvivl hvor jeg skal indsætte de koder du henviser til. Skal jeg oprette et nyt module eller skal jeg indsætte i koden til min userform? Slutteligt skal koden også kaldes og det lykkedes mig heller ikke. Håber du kan hjælpe. På forhånd tak.
lene-fredborg Ekspert
01. november 2020 - 20:53 #3
Du bliver nødt til at vise din VBA-kode, hvor du foretager dig noget med bookmarks. Det er ikke muligt at hjælpe med detaljer uden se koden.
ClausP Novice
02. november 2020 - 16:30 #4
Hej igen. Tak for tilbuddet. Det er rigtig pænt af dig. Det er lykkedes mig, at få det til at virke. Jeg indsatte en variabel, der indlæser den allerede indsatte bookmark. Derefter indsætter jeg teksten i den aktuelle bookmark og til sidst sætter jeg, fra variablen, bookmarken på ny.
Private Sub ToggleButton1_Click()
Dim bmks As Bookmarks
Dim BMRange As Range
Set bmks = ActiveDocument.Bookmarks
Set BMRange = ActiveDocument.Bookmarks("test").Range
BMRange.Text = Me.test1.Value
ActiveDocument.Bookmarks.Add "test", BMRange
End Sub

Det her virker for mig.
Tak for hjælpen.
lene-fredborg Ekspert
02. november 2020 - 16:51 #5
Fint, at du fik det til at virke. Det, du har gjort er, hvad der er forklaret i den første artikel, jeg linkede til i #1.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.