1Dorte Professor
23. november 2020 - 12:51 Der er 1 kommentar og
2 løsninger

Filer fra videokamera

Hej.
Når jeg har optaget video fra mit videokamera er der rigtig mang forskellige filer.

Fx
THUMB.TDT
THUMB.TID
INDEX.BDM
MOVIEOBJ.BDM
00000.CPI (00000 er filnavnet for filmen)
00000.MPL
BACKUP.CPI
BAK-S00.PDI

Kan jeg godt bare slette dem?

Jeg er kun interesseret i selve videoen - i mit tilfælde 00000.MTS

Mvh Dorte
ole_madsen Ekspert
23. november 2020 - 14:42 #1
Det BURDE bare være MTS filen du skal gemme - det er den egentlige videofil. De øvrige filer er formentlig forskellige datafiler, kameraet bruger til at styre optagelsen og til at gemme avancerede egenskaber, i tilfælde af at du skal redigere filen direkte på kameraet, minirature udsnit af filmen, o.s.v.

Og så bør du overveje at konvertere fra MTS til MP4 eller et andet almindeligt format - det er ikke så forfærdelig mange afspillere der kan håndtere MTS. Det kan eks. gøres med den gratis https://handbrake.fr/

Men når nu jeg skriver burde - så tag lige og kopier MTS filmen for sig selv over på en PC, og tjek at du kan afspille den. Så vil du være 100% sikker på ikke at mangle eks. lydsporet.
kurt54 Ekspert
23. november 2020 - 15:22 #2
Jeg ville aldrig slette den slags på kameraet eller SD kort der skal i kameraet igen. Filerne indeholder meta data som kameraet bruger - og nogle redigerings programmer kan bruge. Pladsmæssigt er der vel ikke det store at spare. Gem altid orginalerne - og gerne med al metadata - du ved ikke om du i fremtiden kan få gavn af det. Konverteringer svækker kvaliteten - der bruges tabsgivende komprimering.

Når jeg ser på min gamle digitaliserede fotos - kan man også se udviklingen i skærme - de ældste i formater som 640*480 pixels - 800*600 - 1152*864 - kan ærge mig lidt over jeg ikke gjorde i i bedre opløsning end min bedste skærm.
1Dorte Professor
24. november 2020 - 08:19 #3
Tak for hjælpen.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.