Sebastian Rasmussen Praktikant
24. november 2020 - 00:58 Der er 6 kommentarer

Paranoid over dyr gaming-pc

Hej. Jeg har ikke prøvet at skrive sådan et her sted før, men nu prøver vi, også håber jeg at der er nogen der kan hjælpe. Jeg kan lige starte med at smide linket ind til den pc jeg har købt.
https://www.power.dk/x/p-1100870/?utm_source=ipaper&utm_medium=edm&utm_campaign=eDM-Kolding

Det er denne pc. Den står normalt til: 12999,- og dermed, vil jeg da definere den som en ret så bæst computer. Der bare noget der undrer mig. Computeren kører fint, og super hurtigt, den blir dog bare meget varm - tror jeg, jeg har jo ikke så godt forstand på det. Også er jeg også lidt bekymret for fps. Jeg håber nogle af jer kender Call of duty warzone. Det er umiddelbart et tungt spil. Pc’en kører det på ca. 100-150 fps på sådan medium settings ish, og GPU’en peaker på 82 grader. Det sys jeg bare virker lidt dårligt og mærkeligt, i forhold til mine venner som jeg sidder med, som har præcis samme grafikkort, og kører spillet på omkring 200 fps og temperaturen blir et sted mellem 55-66 grader. Det dog ikke samme pc, bare samme grafikkort. Det samme gør sig gældende for CPU’en. Den blir omtrent de 70-80 grader. Er dette normalt? Altså det lagger jo ikke eller noget, undrer mig bare over en så dyr pc ikke kører med flere fps og at grafikkortet bliver så varmt, også i forhold til mine venners grafikkort.

Det kan lige siges pc er jo ny så ingen støv og den står på bordet, hvilket giver den god rum til at “ånde” i. Håber der nogle der kan svarer på noget af dette :)
Mvh Sebastian.
Jan Seniormester
24. november 2020 - 06:03 #1
80 grader er for varmt.
processoren tager skade.
den skal ligge på 43-55
Slater Ekspert
24. november 2020 - 07:40 #2
Det er overhovedet ikke sandt, Jan.

43-55 grader er en rimelig hviletemperatur, men under spil er det ikke realistisk eller normalt. Der er intet galt i at ligge på 70-80 grader under tung brug. Det er kun alarmerende hvis den regelmæssigt kommer over 90.
claes57 Ekspert
24. november 2020 - 13:01 #3
er din lan-forbindelse god og stabil? Hvis wifi, så i windows store se efter 'wi-fi analyzer' - den kan vise, om den kanal, din router bruger er støjfyldt eller ligger mere frit. Du vælger kanal i wi-fi sektionen i router (typisk via browser på 192.168.0.1 )
Sebastian Rasmussen Praktikant
24. november 2020 - 14:03 #4
Claes57 hvad har det med mine problemer at gøre? Det forstår jeg ikke helt
claes57 Ekspert
24. november 2020 - 14:35 #5
"kører det på ca. 100-150 fps" når andre kan langt højere hastighed - det er internet, eller du kører andet samtidigt, der blokerer cpu-hastighed.
Se også efter skrammel, der kom med pc - bloatware - inkl firewall/viruskontrol, der kører dobbelt - og andet, der er overflødigt, men kører alligevel
ecaspar Mester
24. november 2020 - 22:08 #6
Hvis det ikke er fuldstændig samme HW  cpu/gpu/ram/mb kan du ikke sammenligne med dine kammerater.
De to store faktorer er CPU og GPU. Hvis din CPU er lidt dårligere end de andres kan det forklare den lavere FPS
Og så må jeg sige at en PC som er håndbygget med udvalgte komponenter næsten altid er bedre end dem fra samlebåndende hos de store fabrikanter.
Bundkortet kan være en lidt "ringere" konfig
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"
Interview: Efter fire år som topchef i det fremadstormende Proshop har Ivan Jæger Christiansen meldt sin afgang. Nu tager han hul på drømmen som medejer i et selskab. "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt," siger han.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.