JN2027 Novice
25. november 2020 - 22:22 Der er 11 kommentarer

Chromecast "buffer" tid

Når jeg ser "live" sport på Yousee via chrome cast, har jeg ca 2 min. 30 sek. forsinkelse i forhold til real time.
Kan denne buffer reduceres?
Blød trafikant Professor
25. november 2020 - 23:22 #1
Det er egentlig et spændende problem du har gang i.
Nogle udsendelser vil man gerne se så direkte som overhovedet muligt.
Men den digitale tidsalder gør det vanskeligt.

Det digitale signal du modtager fra yousee i antennestikket, er allerede forsinket i forhold til realtime.

Chromecasten er smart og relativ hurtig til at streame ti skærmen, men en forsinkelse på 2 min. og 30 sek. er ikke helt unormalt.

Der er flere faktorer der spiller ind.

Chromecast version.
2.4 ghz eller 5 ghz Wi-Fi.
Internethastighed.

Den optimale oplevelse for at få mindst forsinkelse/lag i forhold til realtime, vil være at have er et hurtigt 5 ghz Wi-Fi, som har fuld styrke til chromecasten, og en chromecast version 3 eller nyere (hurtigere hardware).

Det kunne måske være værd at tjekke yousee på din mobil/tablet for at se forskellen i minutter og sekunder mellem streaming på chromecast versus mobil/tablet i forhold til realtime. Så har du nogle værdier at arbejde med.
JN2027 Novice
25. november 2020 - 23:58 #2
Mange tak for respons blød Trafikant.

Jeg har en Chromecast 2

Min internet udbyder skriver flg.:
"Mindstehastigheden på Parknets internet er for størstedelen af vores foreninger 300 Mbit download og 300 Mbit upload. Vi begrænser ikke hastigheden, så normalt vil den være langt højere – typisk mellem 300 og 1.000 Mbit."
Min router er både til 2.4 og 5 Ghz. Bruger 5 Ghz.

Hvad betyder (i nominelle størrelser/tørre tal): "...et hurtigt 5 ghz Wi-Fi, som har fuld styrke til chromecasten"?

Fint forslag at teste med mobil/pad og sammenligne lag!
JN2027 Novice
25. november 2020 - 23:59 #3
Har nogen erfaringer...ville en Chromecast Ultra 4 hjælpe?
Blød trafikant Professor
26. november 2020 - 09:01 #4
Hej JN2027.

#2: Din udbyders internethastighed ligger langt over minimumskravene for at opnå en optimal forbindelse til Chromecasten, så ingen problemer der overhovedet.
(Chromecast 4K kræver minimum 20 mbit forbindelse)

Da jeg skrev 5 ghz med fuld styrke, mente jeg, at for at få optimal forbindelse mellem router og chromecast, skal der være den mindst mulige afstand til routeren uden for mange forhindringer i form af vægge, metalplader og elektriske apparater der generer signalet. Derudover skal den kanal, der bliver brugt til 5 ghz netværket, ikke være optaget af for mange andre brugere. Det er vigtigt at bruge en ledig kanal uden for meget trafik.

Jeg blev også lidt interesseret i, hvad min egen forsinkelse på streaming via chromecasten var.

Resultatet blev en forsinkelse i fht. realtime på 1 minut og 12 sekunder.

Min opsætning består af en Sagemcom 3890v3 router med en internet forbindelse via coax-kabel (tv-antennestik) på 1 Gbit/60 Mbit (Maxspeed Telenor). Forbindelsen til chromecast v3 foregår via 5 ghz, og der er mindre end 1 meter til min router fra mit tv.

Jeg kan ikke lige se hvordan denne forsinkelse skulle kunne mindskes.
Men da du har 2 min. og 30 sekunderi forsinkelse, så synes jeg alligevel at der må være noget der kan gøres hos dig.

Hvad kan man ellers pille ved?
Desværre lader dit ikke til, at vi har nogle muligheder for at ændre bufferstørrelsen i selve chromecasten. Det ville ellers have været et oplagt sted at skære ned på forsinkelsen. Det er muligt at nogle har haft held ved at pille ved softwaren i chromecasten, men jeg tror ikke det er vejen frem, for det bliver nok for bøvlet.

Men hvis jeg finder ud af noget, så giver jeg besked.

#3: Google påstår at Chromecast Ultra er 1.8 gange hurtigere end tidligere versioner. Den har desuden en ethernet-port, så man kan tilknytte sit netværk direkte med kabel, hvilket burde give meget mindre forsinkelse på dataoverførslen.
Men jeg tror stadig, at der vil være en væsentlig mærkbar forsinkelse i forhold til realtime. Spørgmålet er vel, om det er værd at gøre noget ved problemet, eller om man skal lære at leve med det?
JN2027 Novice
26. november 2020 - 11:47 #5
Tak igen for hurtig respons Blød Trafikant.

Jeg har ca. 8 m og en smal gipsvæg (70mm) mellem router og Chromecast. Har bestilt en Chromecast 4 Ultra, så vil teste med kabel - spændende hvad det giver.
kurtba Ekspert
26. november 2020 - 23:17 #6
Du skal også være opmærksom på, at du har en forsinkelse allerede når du har signalet på din pc.
Jeg har lige set på signalet fra yousee via yousee webtv på min pc, og der er ca. 1 min forsinkelse i forhold til signalet jeg ser på tv. Jeg mener, at jeg før har bemærket, at der var muligt endnu mere forsinkelse.
Så kan det evt. bare være den forsinkelse du ser, eller ser du noget på din pc, hvor du kan se, at når det castes så dukker det op længe efter.
Jeg har nul forsinkelse fra pc og til chromecast. Det jeg ser på pc ser jeg samtidig på tv via chromecast.
Det kan du evt. teste ved at sende via chromebrowseren. Der kan du caste til chromecast, således at alt du ser på din pc sendes til chromecast. Det er ikke kun tv men også alt andet du ser på pc. Skift f.ek.s mellem 2 programmer - det skal ses næsten øjeblikkeligt på tv.
kurtba Ekspert
26. november 2020 - 23:21 #7
Du kan også læse noget om det her
https://www.google.dk/search?sxsrf=ALeKk01xmvyEAwf8W76QkpgzTd2zLyKMJQ%3A1606429046432&ei=dinAX-31GfqGwPAPlfSJ-As&q=chromecast+signal+delay&oq=chromecast+signal+delay&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIECCMQJzoHCAAQRxCwA1DswwNYm8UDYIrJA2gBcAB4AIABYYgBrgGSAQEymAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpesgBAsABAQ&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjtiK3FnqHtAhV6AxAIHRV6Ar8Q4dUDCA0&uact=5
Men din forsinkelse lyder virkelig mærkelig.
Hvis min chromecast ikke kan følge med - får nok signal, viser den på skærmen, at data lægges i buffer, men når den så har fået nok data, så viser den igen det jeg aktuelt ser på pc.en. Det som var i mellemtiden er tabt.
JN2027 Novice
27. november 2020 - 00:44 #8
Fra pc til fladskærm via Chromecast er der næsten ingen forsinkelse - ser det samme på pc som tv.

Fra diverse livescore-tjenester på sport har jeg fundet den hurtigste og derved oplever jeg ca 2,5 min. forsinkelse fra "realtid" (livescore app på mobil) til billede + lyd streamet via Yousee + Chromecast.
JN2027 Novice
28. november 2020 - 00:18 #9
Testede Chromcast Ultra og i forhold til livescore-app blev forsinkelse reduceret med ml 15 og 20 sek - nu præcis 2 min 15 sek.

Vil kabel fra router til Chromcast kunne reducere yderligere?
Er blevet opmærksom på der er forskellige typer netværkskabel CAT 5e, CAT 6 etc.
Hvilket skal jeg vælge - der er stor prisforskel?
Blød trafikant Professor
28. november 2020 - 07:21 #10
#9: 2 min og 15 sekunder (15-20 sekunders reducering) tyder på at dit Wi-Fi er problemet, så det vil helt sikkert hjælpe med kabel. Jeg vil anbefale cat6 ethernetkabel.

Læs i øvrigt denne fine guide om emnet hos av-cables (jeg har ikke tilknytning til firmaet)...

https://www.av-cables.dk/artikel/netvaerkskabel.html
JN2027 Novice
30. november 2020 - 21:18 #11
Seneste nyt:
Installerede nye Cat 6 S/FTP kabler i dag - nu står router meget tæt på fladskærm. Forsinkelse er stadig 2 min. og 15 sek., når jeg streamer Brøndby-Lyngby kampuret contra livescore app på mobil.
Premier League Westham-Aston Villa 2 min. 26 sek.

Ingen forskel om jeg streamer via PC eller mobil.

Kabler reducerede altså ikke forsinkelse.

Henter jeg kamp til PC trådløst er forsinkelse i forhold til samme app 27 sek.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"
Interview: Efter fire år som topchef i det fremadstormende Proshop har Ivan Jæger Christiansen meldt sin afgang. Nu tager han hul på drømmen som medejer i et nyt selskab. Se hans nye job.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.