Rosie Novice
14. december 2020 - 20:55 Der er 9 kommentarer og
1 løsning

Computer vil ikke starte

Hej.
Min stationære computer ville ikke starte her til morges. Jeg mistænker at det er strømforsyningen der er gået, da det er det ældste element og mit bundkort er det sidste jeg skiftede ud. Men vil gerne have hjælp til at vide mig sikker.
Det er der skete er: tænder og tændknappen står og blinker konstant og jeg kan se at der også blinkes på bundkort... kan høre en tak-tak-atk lyd, som om at den prøver at starte op. Da jeg kort tid senere prøver at tænde igen, er der ingen blink fra start-knappen, men fortsat blink fra bundkort... blæserne kører...
milter Ekspert
14. december 2020 - 21:20 #1
Den lyd, du hører, er forhåbentligt ikke den her:

https://www.youtube.com/watch?v=J09pWNQPK7U
ErikHg Ekspert
14. december 2020 - 21:47 #2
Det var også min første tanke: kliklyde fra HDD´en.... ikke noget godt tegn😓
Rosie Novice
14. december 2020 - 21:58 #3
Nej. det var ikke den lyd jeg hørte... HDD er lige så gammel som bundkort.. begge købt for 3 år siden... strømforsyning er dog 13 år gammel...det er derfor jeg mistænker at den har udlevet sin levetid...
220661 Ekspert
14. december 2020 - 22:24 #4
Hvis du tager strømmen fra pc og derefter trykker og holder stat knappen nede i 30 sekunder. genmonterer strøm og så prøver start, er der så en ændring i måden den reagerer på?
220661 Ekspert
14. december 2020 - 22:24 #5
stat = start :-)
Rosie Novice
15. december 2020 - 12:00 #6
det er afprøvet... ingen ændring... blæseren over cpu går igang og bundkort står og blinker...
milter Ekspert
15. december 2020 - 12:24 #7
De blink på bundkortet er formentligt fejlmeldinger. Betydningen af dem kan du læse dig til i vejledningen til dit bundkort.
valby Ekspert
15. december 2020 - 14:04 #8
Du kan prøve, at tage harddisken ud, og starte op på en USB med Linux. For eksempel Linux Mint. https://www.linuxmint.com/edition.php?id=267
Starter maskinen op med Linux, er det ikke strømforsyningen.
milter Ekspert
15. december 2020 - 18:30 #9
Rosie Novice
25. januar 2021 - 13:30 #10
det var psu der var holdt op med at virke..tak for hjælpen og beklager det sene svar
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenesterIT-JOB
Se flere it-job hos


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.