Lbm Novice
23. februar 2021 - 11:03 Der er 10 kommentarer

Windows XP Backup

Hej Allesammen.

Jeg håber der sidder et par "ældre" nørder derude der kan hjælpe mig.
Jeg har en Windows XP 2002 Professional computer med nogle uerstattelige programmer på, som jeg bl.a. bruger til at programmere nogle gamle PLC'er i et par maskiner jeg har.

I princippet fungerer den fint....indtil videre... men jeg vil gerne være lidt proaktiv da jeg ved den på et hvilket som helst givet tidspunkt kan risikere at stille træskoene, og jeg vil derfor gerne lige have sikret mig at min software ikke går tabt.

Hvad skal jeg bruge for at tage et Image af computeren, som jeg så evt kan få adgang til senere fra en anden computer? Kan man overhovedet det?
Desværre er installionsdisketterne forsvundet i årenes løb :(

Håber der er nogen der har et godt forslag :D
Tak!

Mvh,
Lene
e-jensen Forsker
23. februar 2021 - 11:19 #1
HDClone fx
https://www.google.com/search?q=cloning+xp+har+drive&rlz=1C1WPZA_daDK808DK808&oq=cloning+xp+har+drive&aqs=chrome..69i57j0i19j0i19i22i30l3.9921j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Hvis jeg var dig ville jeg afprøve det inden det går galt.

Klon disken, og prøv at starte en anden pc op med kopien af disken.
ErikHg Ekspert
23. februar 2021 - 11:45 #2
Jeg ved ikke om Aomei Beckupper kan anvendes til XP, men jeg har selv gode erfaringer med dette program.

Programmet er i en gratis version, kaldet "FREE"

https://www.ubackup.com/download.html
220661 Ekspert
23. februar 2021 - 12:15 #3
Det største problem vil måske være med drivere hvis du skal bruge det på en nyere pc.
ejvindh Professor
23. februar 2021 - 12:21 #4
Du kan jo sagtens lave backup'en -- bl.a. med de programmer, som er nævnt herover. Men alt efter, hvor integreret de er i XP, vil du ikke nødvendigvis kunne regne med at kunne eksekvere dem på en anden maskine. Hvis det bare er nogle gamle DOS-programmer, vil det nok gå fint. Men Windows lægger jo ofte systemfiler og registreringsdatabase settings ind rund omkring, og disse kan det nok være svært at efterligne, hvis ikke man har en installationsdisk.

Og du kan heller ikke bare lægge backuppen fuldstændigt over på en ny maskine, da XP jo holder øje med at hardwaren er den samme (for at undgå, hvad Microsoft opfatter som piratkopiering).

Men som #1 skriver, så kan du jo naturligvis prøve at teste det, inden det går galt :)
e-jensen Forsker
23. februar 2021 - 12:55 #5
Netop pga. drivere med mere, ville jeg nok foretrække at teste den klonede harddisk i en anden pc.
claes57 Ekspert
23. februar 2021 - 13:07 #6
Jeg ville klone xp, og så opsætte den i virtualbox, så du kan køre dine programmer på en hvilken som helst pc, hvor virtualbox er installeret.
Virtualbox kan opsættes, så du har en xp menulinje på en side (top/højre/venstre/bund) af dit skrivebord, og programmer på xp kan så åbne vinduer direkte på skrivebord.
Virtualbox skal kun startes når du har brug for det, så det ikke piller ved skrivebord i det daglige.
ejvindh Professor
23. februar 2021 - 13:22 #7
#6: Men vil vil den klon ikke protestere over, at "hardwaren" har ændret sig? Jeg har ikke selv prøvet det, men medmindre nogen har "knækket" Xp's antikopieringsmekanisme, så undrer det mig noget...
e-jensen Forsker
23. februar 2021 - 13:29 #8
#6
Kan man så evt. lægge en virtual XP på OneDrive, eller kopiere den til egen FTP-server i skyen?
claes57 Ekspert
23. februar 2021 - 13:40 #9
#7 jeg har ikke selv kopieret en disk ind, men https://www.justsoftwaresolutions.co.uk/general/importing-windows-into-virtualbox.html

#8 selve program-maskinen virtualbox skal installeres i windows - men filen med den virtuelle xp kan ligge hvor som helst din pc kan se den som alm drev-bogstav + sti.
falster Ekspert
23. februar 2021 - 21:22 #10
Måske lidt langt ude, men en simpel mulighed kunne være den gode gamle BartPE med Xp og de pågældende programmer inkluderet - en DVD/CD.

(Det koster kun lidt tid og en skive at prøve.)

Det sværeste i dag er måske at finde en komplet vejledning. For projektet er "discontinued". Bud på download og vejledning:

https://m.majorgeeks.com/files/details/barts_pe_builder.html

http://outwardtruth.com/tools/bartpe.htm
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenesterIT-JOB
Se flere it-job hos


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency. An ever-increasing number of processes to be managed; vacancies that cannot be filled; rising compliance demands: these are just some of the reasons why already heavy workloads keep growing. However, digitalizing and automating operational business processes can help reduce these workloads considerably. And when repetitive manual tasks such as data entry are eliminated, employees are freed up to focus on more challenging tasks. This white paper will outline just which tasks can be automated in purchasing and accounts payable departments, from issuing purchase requisitions to filing invoices in line with auditing standards. We will describe how daily operations in Purchasing and Accounting are changing, as well as the benefits that automation offers.