Jens345 Praktikant
25. februar 2021 - 10:04 Der er 3 kommentarer

NemID certifikat står som "certificate is not trusted"

Jeg skal bruge et NemID certifikat til at sende sikker e-mail på Mozilla Thunderbird, men på min keychain står certifikatet som "certificate is not trusted". Som resultat siger Thunderbird "This is not a certificate authority certificate, so it can't be importer to the certificate authority list", når jeg forsøger at importere certifikatet.

Er der nogen, der ved hvordan man finder dette?
På forhånd tak.

Mvh
Jens
ole_madsen Ekspert
25. februar 2021 - 17:25 #1
Du kan ikke nøjes med dit certifikat til sikker mail. Du skal have installeret noget hjælpeprogram til det.

Se overordnet vejledning her: https://www.nemid.nu/dk-da/kom_i_gang_med_nemid/sikker_e-mail/send_og_modtag_sikker_e-mail/

Hent programmet her: https://www.nemid.nu/dk-da/kom_i_gang_med_nemid/sikker_e-mail/send_og_modtag_sikker_e-mail/installation_paa_windows/
Jens345 Praktikant
25. februar 2021 - 20:08 #2
Hej Ole

Jeg har installeret hjælpeprogrammet, men den vejledning, som du henviser til, fungerer ikke for medarbejdersignatur med nøglefil.
Jørgen B. Guru
27. februar 2021 - 17:11 #3
Måske kan tråden fra Thunderbird hjælpe dig:
https://support.mozilla.org/da/kb/digital-signatur-og-kryptering#w_sikker-mail-med-nemid

Der er også flere tråde derinde. Og det ser ud til du kan opsætte dette per vejledning af Windows 7. Men Windows 10 er der ikke nogen tråde for Thunderbird. Håber, vejledningen til Windows 7 er hjælpsom:

https://www.nemid.nu/dk-da/kom_i_gang_med_nemid/sikker_e-mail/send_og_modtag_sikker_e-mail/opsaetning_af_e-mail-program/windows_7/mozilla_thunderbird/
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sådan kommer den nye coronapas-app til at se ud
Nu er der ikke længe til, at danskerne får mulighed for at downloade et coronapas, der er mindre afslørende i forhold til brugernes personlie sundhedsoplysninger. Se hvordan det nye pas kommer til at se ud.
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Stor undersøgelse: Sådan vil datacentret være konfigureret i 2025
Hvordan vil køling, strømforsyning, 5G og stigende efterspørgsel på services påvirke fremtidens datacenter? Ny rapport tegner et billede af en spændende fremtid.