ps76 Forsker
06. marts 2021 - 19:03 Der er 4 kommentarer

Svindel?

Hej - sælger en del gennem Facebooks Marketplace. På det seneste er der pludselig dukket et par købere op som ikke vil betale med mpay, men skriver som nedenfor. Formoder det er noget forsøg på svindel og har blokeret pgl. Men hvad er ideen med det mon?
Se seneste forsøg her:

"Jeg køber OK På den anden side vil jeg dog gerne sende dig pengene kontant i en konvolut via UPS GROUP kurertjeneste til din adresse, og når pengene er modtaget, sender jeg en indsamlingstjeneste hjemme hos dig for min regning.
det vil sige, at jeg sender dig pengene af UPS kontant, og når du først har modtaget pengene, vil tjenesten afhente pakken fra dit hjem på min bekostning.
for at gøre det nødvendige, så du fra i dag modtager dine penge personligt fra i morgen hjemme hos dig og derefter en indsamlingstjeneste derhjemme

Maïmonatou har sendt I dag kl. 14.25
For at gøre hvad der er nødvendigt for at eftermiddagen kan modtage dine penge personligt, der passer dig?"
06. marts 2021 - 19:08 #1
Formentlig svindel - jeg kan ikke regne den ud - måske falske penge.

Hvad med at fortælle UPS om det, og spørge om de har set det før. Nederst på denne side står en emailadresse:  https://www.ups.com/dk/da/help-center/legal-terms-conditions/fight-fraud.page
Hr. Thorsted Juniormester
06. marts 2021 - 19:26 #2
Jeg har fået lignende fra flere købere. Hvis du acceptere for du en mail der ser ud som om den er fra transport selskabet, men husk lige at tjekke adressen i dit mail program. Afsender adressen er det rene volapyk. De beder dig logge ind og betale et eller andet beløb, som jeg ikke husker. Men her stoppede jeg. Jeg skal ikke betale penge for at modtage penge.

Pas på derude.
ps76 Forsker
06. marts 2021 - 19:40 #3
ha ha..ja, de er kreative - men temmeligt gennemskuelige synes jeg. Desværre er der jo nok nogle, som falder i.
Ligesom med Nigeria mails`ne, som jeg egentlig bare finder underholdende - når præsidentens kone beder mig passe på xx. mio us dollar for hende... Men - at nogen hopper på det er jo utroligt.
Jeg har bare ikke lige set disse UPS forsøg før - og har allerede videresendt til UPS - som sikkert udmærket kender det allerede.
Tak for svarene.
Hr. Thorsted Juniormester
07. marts 2021 - 08:10 #4
Hvis jeg husker rigtig, så var det vist transportselskabet Feedex.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Energistyrelsen slår fast efter flere års ballade: Sådan bør kommuner og staten udregne prisen for udlejning af arealer til telemaster
Efter flere år med meget svingende priser vil Energistyrelsen med ny vejledning have ensartet de priser, som kommuner og staten tager for at udleje arealer til teleselskabernes mobilmaster. Styrelsen peger på tre forskellige beregningsmetoder, som alle kan anvende. Se den nye vejledning med tre forslag til beregning her.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.