lakrije Seniormester
08. april 2021 - 05:51 Der er 4 kommentarer og
2 løsninger

OPSLAG og returnering

Hej eksperter.

Jeg har et ark, hvor jeg gerne vil opslå en værdi baseret på to variable

I rådata-arket vil jeg rigtigt gerne slå Postnummer op i Opslag-arket, men det afhænger af dagen f.eks. så skal 2600 om onsdagen returnerer med 1302 og om mandagen skal den returnere med 1108.

Tag-rækken er dagen 1=mandag, 2=tirsdag, 3=onsdag, 4=torsdag, 7=søndag

Der må brydes op så meget som man vil. Jeg kan sagtens transponere data, så alt står i 3 rækker i opslag-arket, hvis det hjælper.

https://1drv.ms/x/s!AsiNwI2h9Ap59GHSh95O0_mvKb60?e=Ilyg6a

Hvordan gør jeg det, jeg kan jo ikke bruge LOPSLAG, når det er med 2 variable?
kim1a Ekspert
08. april 2021 - 06:57 #1
Det skal lige siges jeg ikke forstår din fane med opslag.

Med en indirekte formel ville du kunne definere tabelområdet for hhv mandag onsdag osv, alternativt kan du pivotere dine data så postnummer kun står engang med dage som overskrifter i de næste kolonner og så lave en indeks match, eller en opslag med opslag på dag for at give kolonnenummeret.
ebea Ekspert
08. april 2021 - 08:27 #2
Arket du har uploadet, kan ikke bruges som opslag (eller IDEX MATCH). Som dit ark er nu, er det kun en ren tekst fil du vil slå op i.
Så hvis der skal være lidt logik i det du efterspørger, så konverter dine data i opslags fanen, om til brugbare kolonner.
lakrije Seniormester
08. april 2021 - 12:54 #3
#1 og #2 så er arket opdateret :)
Mads32 Ekspert
08. april 2021 - 13:41 #4
Hej

Imens du har lavet en opdatering, har jeg leget med et forslag. eg arbejder i Exel 2010, og kan ikke arbejde direkte i din fil , så jeg har overført dine sider til et exel 2010.

Jeg har brugt en hjælpekolonne til at søge i.

Jeg forstår ikke hvorfor du på  det ene ark bruger ugedage, og på det andet ark anvender TAK.

Mit her er mit indlæg til inspiration.

Jeg hører gerne dine kommentarer om du kan bruge indlægget eller Ej

https://www.dropbox.com/s/raki91ugxuvdjt1/opslag%20og%20returnering_mads32.xlsx?dl=0

m v h mads32
kim1a Ekspert
08. april 2021 - 13:47 #5
Når nu jeg ser dataen igen, så tænker jeg er det ikke bare nemmest at lave en støttekolonne?
Kombination af dag og postnummer gør at du får et unikt opslag til alle. Syntaks er blot et &-tegn.
lakrije Seniormester
08. april 2021 - 14:46 #6
#4 og #5 tusind tak. Det er nok det nemmeste.

Hilsen
Lars
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Henter milliarder af kroner fra den danske stat - men betaler nul kroner i skat: Se DXC Technologys svar til Computerworld - og de spørgsmål som selskabet ikke vil svare på
DXC Technology er en af landets største it-leverandører til det offentlige, men virksomheden har ikke betalt selskabsskab den seneste årrække. Se selskabets svar her og de spørgsmål, som redaktionen har stillet.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.