Avatar billede ranni Forsker
15. april 2021 - 11:38 Der er 5 kommentarer

Sorte elektriske lyn.

Hej.
Jeg prøver at fjerne/dæmpe nogle sorte elektriske vandrette udladninger ved især kontrast farver.
Jeg har kun oplevet det på DVmini og Hi8 bånd.
Jeg har prøvet mange kendte foto/video programmer, men ikke fundet løsningen endnu.
Avatar billede claes57 Ekspert
15. april 2021 - 13:23 #1
det er vel ikke afspillers hoved, der skal renses (statisk elektricitet) ? prøv at rense med en vatpind og iso-propanol (ikke alm propanol).
Avatar billede ranni Forsker
15. april 2021 - 13:53 #2
Hej claes.
Jeg har et bånd til både Hi8 og DV, jeg kører fejlfri igennem  hver gang.
Så er jeg sikker på, det ikke er afspilleren, trods alderen, der fejler.
Sidste jeg mødte de problemer, havde båndene været gemt i  et målerskab.
Avatar billede milter Ekspert
15. april 2021 - 19:52 #3
Du kender en masse til, hvordan kvaliteten på gamle bånd kan være, nok mere end de fleste herinde.  Er det de originale  indspilninger fra kunder, du arbejder med, eller ...?

Hvor brede er de linjer?
Avatar billede ranni Forsker
16. april 2021 - 12:14 #4
Hej milter.
Det er optagelser foretaget af amatører for indtil 30 år siden.
Jeg har i 15 år været bundet til en stol, så noget skulle lave og begyndte at digitalisere video.
Det gik så fra mund til øre, så jeg har lavet rigtig mange bånd.
Under afspilning på Full Screen ca. 2 mm bredde og længden er meget afhængig af kontrast farven, de udspringer  fra.
(jeg har prøvet at bearbejde 17 DV bånd, der alle var ubrugelige, de var opbevaret i et el-målerskab. På afspiller/optager kunne man også se striberne, men de blev forværret/tydeligere ved digitaliseringen)
Avatar billede milter Ekspert
16. april 2021 - 19:56 #5
Hej ranni.

Du beskriver linjerne som "sorte elektriske vandrette udladninger" men i overskriften beskrives de som "sorte elektriske lyn". Er linjerne nogenlunde veldefinerede i kanterne, eller optræder de som kantede lyn?

Har du mulighed for at se, om linjerne også er der i det videokamera, videoen er optaget med? Hvis de også er der, så er der nok ikke noget at gøre ved det. Claes57 beskriver i indlæg #1 en måde at fjerne dem på, men det vil kun virke, hvis problemet er snavs på din egen afspillers afspillerhoved.

Et forslag: Prøv at overspille de første 15-20 sekunder af et bånd  på din egen maskine med en ny optagelse. Du behøver ikke at have et kamera tilsluttet, men  det skal selvfølgelig være et bånd, hvor de 15-20 sekunder kan undværes. Afspil derefter båndet fra starten og se, om striberne også er der efter delen med den nye optagelse.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.