Avatar billede Jaaen Juniormester
10. maj 2021 - 10:53 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Synkronisering af data

Hej igen, jeg håber nogle her kan hjælpe mig mit problem.

Jeg har en excel fil, som henter nogle bestemte celleværdier fra alle de .xlsm filer der ligger gemt i mappen der hedder: "10. Components".

Så langt så godt - det fungere perfekt for alle de brugere hvor denne mappe ligger samme sted på computeren.

Men mit problem opstår når en bruger af filen har denne mappe "10. Components" gemt et andet sted.

Det er eksterne brugere, så jeg kan ikke rigtigt diktere at mappen skal ligge med præcis samme sti som hos mig.

Kan jeg derfor lave en løsning, hvor min Pivottabel med dataforbindelse i virkeligheden bare "scanner" for hvor denne mappe ligger henne (uanset sti) og derfra henter de data fra alle de filer i mappen som den skal?

på forhånd tak!
Avatar billede claes57 Ekspert
11. maj 2021 - 07:42 #1
er det ark, som brugere åbner selv for at indtaste data i? Så kunne du måske opdatere det med en makro, der laver en (skjult) c:\10c.txt fil, hvori du skriver stien til det aktuelle ark - og om muligt gerne i kort form, så mellemrum undgås - ellers husk "" omkring.
Typisk vil brugere jo have det lagt på det drev, der er omfattet af den daglige backup.
Avatar billede Jan K Ekspert
11. maj 2021 - 08:18 #2
#1 Jeg forstår spørgsmålet sådan at OP netop ikke kender stien, da der er tale om eksterne brugere, som kan have et helt andet setup, end OP selv.
Avatar billede claes57 Ekspert
11. maj 2021 - 09:11 #3
https://support.microsoft.com/en-us/office/insert-the-current-excel-file-name-path-or-worksheet-in-a-cell-186833c6-c899-4912-a14c-240c2eb51e0b
det er bare disse data, den selv skal skrive i den skjulte fil - og den fil kan spørger så bruge til at finde sine data.
Avatar billede Jaaen Juniormester
11. maj 2021 - 09:25 #4
@Claes57: Perfekt, det er præcis hvad jeg manglede. Tusind tak!
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockhain-løsning fra bunden”
Interview: Blockchain-teknologien udvikler sig lige så hastigt som internettet gjorde i 90’erne, lyder det fra Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, som i dag står i spidsen for Lars Seier Christensens blockhain-satsning Concordium. Hun vurderer samtidig, at Mærsk ville have valgt en anden løsning til sin meget omtalte blockchain-satsning, hvis selskabet i dag skulle bygge en løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.