23. august 2003 - 22:10Der er
9 kommentarer og 1 løsning
Nye brugere på W2K Pro
Hvordan opretter jeg nye brugere på min W2K Pro så de ikke kan køre andre programmer end dem som denne bruger installere?
Når jeg opretter en ny bruger kan denne køre de fleste programmer som er installeret under admin. kontoen mens andre programmer får compen. til at fryse.
I dette særtema ser vi på, hvordan cloud og AI bliver fundamentet for virksomhedernes digitale forretning, og hvordan de nye muligheder for automatisering og forretningsværdi kan udnyttes uden at miste overblik, sikkerhed og menneskelig kontrol.
Det kan styres med ntfs-rettigheder. Hvis de andre brugere skal kunne installere programmer kan kan de dog ikke være "menige" brugere. Men admin kan jo så installere programmerene for dem på stedr hvor de så kun har adgang.
Jeg har sat ntfs rettigheder på alle drev og kun givet brugere adgang til C: Så mener du at hvis jeg ominstallere alle mine programmer på feks. D: at andre brugere dermed ikke får disse op på deres program liste?
Ja, hvis du har sørget for, at de ikke har adgang til filer på d-drevet kan de ikke køre disse programmer. Men hvis de andre brugere også har administratorrettigheder kan de jo skabe sig denne adgang. Så de andre brugere skal altså have begrænsninger. Nogle programmer lægger sin programikon i programlisten for 'all users', men den kan du jo fjerne. Gå ind i 'documents and settings' på c-drevet. Der kan du styre, hvad de forskellige brugere får at se mht all users. Og du kan gå ind i de enkelte brugeres mapper og rette til (det er nok en god ide at tale sammen om dette).
Det skulle således ikke være nødvendigt at ominstallere dine programmer, men du kan blot ændre på ntfs-rettighederne og fjerne programikonerne for de programmer de ikke må køre(det sidste for god ordens skyld)
Det kræver naturligvis, at dine drev er ntfs-formateret. Hvis de ikke er det kan det ændres forholdsvis let.
Hvis nu jeg under doc..and..sett.../all users/menuen start/programmer bare sletter alle filer og kopiere dem over i min admin 'programmer' mapper så mener du ikke at det fucker win op, gør selvfølgelig det samme med de programmer som andre brugere skal have i deres 'programmer' mappe. Hvis jeg så skal være helt patentlig sletter jeg 'alle' ntfs kontoen på de programmer under C:\programmer som de ikke skal have adgang til
Du bør aldrig være nervøs over at slette genveje. Og det er jo genveje der er tale om i 'all users programmer'. Men du skal selvfølgelig have dem liggende hos dig selv. Så hvis du sletter dem inden du får lagt dem i din private liste af programmer, kan det være lidt bøvlet at få lavet en ny genvej.
Husk kun at slette indholdet af 'all users programmer'. Selve mappen skal stadig være der.
Det var så nogle enkelte prgs. som lavede bøvl når man loggede ind som andet en admin., specielt DAP og ICQ men der fjernede jeg så ntfs rettighederne på disse og så kører det bare.
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.