pr0fane Nybegynder
11. januar 2004 - 00:33 Der er 13 kommentarer og
3 løsninger

Dødt system

Hej,

Da jeg kommer hjem for et par dage siden er min computer slukket (havde været tændt da jeg gik på arbejde), og jeg kan ikke tænde den igen. Der er ingen respons da jeg trykker på power-knappen, og prøver at sikre at diverse kabler sidder fast.

Jeg prøver derfor at starte systemet med en Aopen 350W strømforsyning (FSP350-60PN(PF)) fra et P4-system. Der kommer da også liv i computeren, men der sker intet på skærmen. Jeg har prøvet at udskifte grafikkortet, tage RAM-klodserne ud, udskifte dem, samt resette BIOS - og der er samme problem.

Mit system består bl.a. af:

Soltek Mboard (SL-75FRN2-RL)
2xcorsair 256MB PC3200 Ram
Barton 2500+ (ikke overclocket)
I et chieftec black kabinet.

Vil meget meget gerne have rettet problemet. Er klar over at det er hardware-relateret, men mangler lidt at få kredset ind hvad det helt præcist er.
beorn Nybegynder
11. januar 2004 - 00:38 #1
kommer den med nogle bip koder når den booter?

ellers prøver at fjerne alt fra motherboardet (også ide kabler) så der kun sidder en ram klods, cpu+køler og skærmkort og se hvad der så sker.
pr0fane Nybegynder
11. januar 2004 - 14:15 #2
Der kommer ikke nogle bip når den booter. Den starter op, og lyder egentlig normalt nok, men der sker ikke noget på skærmen.

Lige nu kører jeg kun med grafikkort, ramklodse og processor.
beorn Nybegynder
11. januar 2004 - 14:20 #3
du har prøvet at skifte skærmkort siger du og det hjalp ikke på noget eller ? har d mulighed for at prøve en anden skærm?
pr0fane Nybegynder
11. januar 2004 - 14:28 #4
Ja, har prøvet med både en anden skærm og et andet grafikkort. Samme problem.
pr0fane Nybegynder
11. januar 2004 - 14:42 #5
Lige en lille update: Har prøvet den originale strømforsyning (Chieftec) i en anden computer, og her er problemet det samme som i starten - altså INGEN respons overhovedet.

Har stadig samme problem med min egen computer, hvor jeg bruger p4-strømforsyningen.
nopsen Ekspert
11. januar 2004 - 16:54 #6
prøv at clear cmos.. der sidder en jumper til det et sted på bundkortet som skal kortsluttes et par sekunder, og prøv så at starte igen.. din bios skal så sættes op igen, da den bliver nulstillet.
pr0fane Nybegynder
11. januar 2004 - 17:11 #7
Som tidligere skrevet, har jeg allerede prøvet at cleare.

Både ved at tage batteriet ud, og vha. jumperne. Stadig det samme problem.
saudoo Nybegynder
11. januar 2004 - 17:55 #8
Hvis der er kommet for meget strøm ind gennem forsyningen, som derved har beskadet rammene. Så vil den ikke vise noget på skærmen. Og din strømforsyning vil være død.

Prøv at låne nogle ram fra en ven, og prøv igen.
saudoo Nybegynder
11. januar 2004 - 17:56 #9
Det lyder meget som det.
beorn Nybegynder
11. januar 2004 - 18:05 #10
hvis rammene var døde, burde den give besked via bootlyde ellers burde han kunne se et billede på skærmen. PSU har helt sikkert brændt et eller andet af. men mit gæt ligger på bundkortet :-(
saudoo Nybegynder
11. januar 2004 - 18:07 #11
Hmm.. hvis han har taget din pc-speaker fra så kommer der ingen lyde. :P
beorn Nybegynder
11. januar 2004 - 18:08 #12
:-D nej okay det køber jeg så. men regnede med at han stadig havde de stik siddende på kortet.
pr0fane Nybegynder
14. januar 2004 - 12:48 #13
PC Speaker er selvfølgelig sat til. Den siger intet når jeg starter op.

Jeg har lige prøvet med nogle andre RAM, og der er problemet det samme.
saudoo Nybegynder
15. januar 2004 - 23:05 #14
he he.. :P

Du må sq hellere pakke dit bundkort ned i en kasse, og sende det tilbage til reperation/erstatning. Det ser ikke ud til at det kan være andet. Skulle jeg mene at syntes. :D
pr0fane Nybegynder
23. januar 2004 - 00:50 #15
Fik ombyttet både bundkort og strømforsyning. Nu virker det :)
saudoo Nybegynder
23. januar 2004 - 18:37 #16
Nice nok der!

Og tak for pointene.. :D
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.