09. marts 2004 - 12:51Der er
16 kommentarer og 1 løsning
Sysprep på XP
Jeg har en færdig installation af XP og programmer og skal lave et image til udruldning på nye og hardwaremæssige ens PC ére.
Vil gerne bruge sysprep til at fjerne SID nummeret.
Min fremgangsmåde: 1) Installere XP og programmer 2) Kopiere bruger brugt i 1) til default user 3) fjerne computeren fra domænet 4) køre sysprep (ikke prøvet før) 5) Tage et image med Dirve Image 2002 6) Rulle imaget ud på de nye maskiner
Spørgsmålet er om man bare skal køre sysprep eller om man også skal lave nogle konfigurationer i 4)
Jeg går ud fra det bare er et program, som fjerner SID nummeret på maskinen.
Fra M$: Sysprep assigns a unique security ID (SID) to each destination computer the first time the computer is restarted. Sysprep configures the operating system to use Windows Welcome or Mini–Setup to run the first time the end user restarts the computer. This shortened form of GUI–mode Setup takes 5 or 6 minutes instead of the usual 45 to 60 minutes, and it prompts the end user only for required and user–specific information, such as accepting the End–User License Agreement (EULA) and entering the Product Key, user name, and company name.
du finder sysprep under "support-tools.deploy.cab" på en installations cd. Den sætter computeren tilbage til en tilstand med første gangs brug af systemet. brugerne skal således registrere sig på samme måde som under installation af pc. Så vidt jeg ved behøver du ikke gøre andet end at køre sysprep. ved ikke om det hjalp dig?
Som skrevet så har jeg en PC med installation af XP service pack et plus windows opdateringer og programmer. Det eneste jeg ønsker er at lave et image hvor SID nummeret er fjernet. Jeg fik i sidste uge 15 nye pc ere, som jeg fik klonet med drive image. På 2 af de 15 fik jeg en fejl efter at have genskabt imaget. Det løste jeg ved en repair. Vil helst undgå denne situation for fremtiden derfor skal SID nummeret væk
HVis i ser på punkt 2 i mit spørgsmål, vil det så skabe problemer fremover hvis den bruger jeg har kopieret til default user er domæne administratoren?
Jeg har allerede gjort det. Sysprep virkede. Ideen med punkt 2) er jo at "default user" bliver kopieret til en ny bruger som logger på maskinen første gang. Spørgsmålet er om det vil skabe problemer, når denne bruger i virkeligheden er domæne administratoren?
Vil brugerne også få domæne administratorens rettigheder? Det er jo ikke meningen
Nej det må jo ikke kunne lade sig gøre, i det tilfælde kunne alle jo kopiere en anden profil over og opnå administratorrettigheder, og i dette tilfælde er det jo lokalt - så det er kun lokaladministrator. Men du kan da teste det på en pc inden du ruller ud...
det ku jeg danny boyd. Jeg prøvede at tilgå maskiner på domænet og fik nægtet adgang.
fik også nytte af det link du gav. danke
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.