Avatar billede conehead Nybegynder
22. marts 2005 - 11:58 Der er 10 kommentarer og
1 løsning

read only indstillingen

Jeg har oprettet biblioteket c:\temp
Biblioteket har en read-only checkbox. Efter at have oprettet det er checkboxen markeret. Jeg kan nu vælge at afmarkere den.

Jeg har forsøgt at markere checkboxen for derefter at slette biblioteket igen. Det er der ingen problemer i. Det forstår jeg ikke helt, da ideen med en read-only parameter vel er, at man ikke skal kunne slette biblioteket.

Hvad betyder read-only så?
Avatar billede screem_brille Novice
22. marts 2005 - 12:02 #1
Hvis du kigger nærmere er read only permissionen nok kun for gæster /everyone (den der opretter er bibliotek, for næsten altid fuld rettighed over det)
Avatar billede kalp Novice
22. marts 2005 - 12:04 #2
Det med at slette er i den danske version det man kalder for "skrivebeskyttet" og selv her kan man ofte godt slette filer alligevel.. man bliver bare advaret om det først.
Avatar billede conehead Nybegynder
22. marts 2005 - 12:07 #3
ja brille... det har du ret i
Avatar billede screem_brille Novice
22. marts 2005 - 12:09 #4
Ikke enig, er read only permission sat for en bruger sommer vedkommende IKKE til at slette den pågældende fil, emn selvfølgelig skal rettighederne være sat korrekt for de berørte brugere, normalt vil administrator have mulighed for at slette hvad som helst (uden at skulle tage ownership), hvorimod en bruger emd lavere "rang" ikek har den mulighed)
Avatar billede kalp Novice
22. marts 2005 - 12:10 #5
screem_brille >> ikke enig? jeg snakker nu om noget helt andet hehe på generelle filer og mapper! det der kaldes for skrivebeskyttet hvis du tænker bort fra alt det der brugere halløj
Avatar billede screem_brille Novice
22. marts 2005 - 12:14 #6
Nope det er faktisk det samme, faktisk alle filer står som read only, men kigger amn nærmere på fil permissions så er det for gæster / guest kontoen at det gælder, administrator har fuld læse og skrive rettighed.
Avatar billede kalp Novice
22. marts 2005 - 12:16 #7
screem_brille >> så han får ingen besked om noget er skrivebeskyttet før han sletter?:)
Avatar billede screem_brille Novice
22. marts 2005 - 12:20 #8
Nej og det skal han heller ikke, har han rettigheder til at slette er der jo ingen grund til at advare mod det (udover den alm. boks med ønsker du at slette ja eller nej)
Avatar billede kalp Novice
22. marts 2005 - 12:26 #9
okay.. jeg har ikke lyst til at lukke alt ned for at tjekke efter hehe men vil da gerne lige se det selv:)
Avatar billede screem_brille Novice
22. marts 2005 - 12:30 #10
Kalp højre klik på et dir som siger det er skrive beskyttet, og se lidt nærmere på fil rettighederne for dette (evt opret et test dir, og gå ind under fil rettigheder, og fjern administrator rettighed til at slette, så sletter du nemlig ikke ;) )
Avatar billede screem_brille Novice
22. marts 2005 - 12:31 #11
Tak for point Conehead ;)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester