09. april 2006 - 19:10 Der er 22 kommentarer og
3 løsninger

Køkkenkomfur: GAS eller EL baseret (Keramisk)

Måske ikke liiiiige det rigtige forum - men der er jo mange "sjove" ting alligevel...

Nu da vi sansynligvis skal "rydde" køkkenet er min kone blevet forelsket i dette monster:
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15576&catalogId=10103&storeId=14&productId=67068&langId=-12&parentCats=15576*15740*16278 - altså GAS blus (vi har naturgas i hytten) baseret i modsætning til de originære:
http://www.punkt1.dk/default.asp?mode=&pageid=1134&nodeid={6130C8E9-7A28-4B36-8B5F-592B52EB2C1A}&state=product_detail&productid=9448&webshopnodeid={6DCE4427-DE28-45BC-98B0-F99FA6DC83E7}&passed=true
eller
http://www.punkt1.dk/default.asp?mode=&pageid=1134&nodeid={6130C8E9-7A28-4B36-8B5F-592B52EB2C1A}&state=product_detail&productid=11886&webshopnodeid={DF0ED979-9210-4FDD-A5C0-692FA7A0B027}&passed=true
eller
???

Well - nogle erfaringer/tests/tips ang disse ?
Fordele/ulemper ?
Avatar billede coderdk Praktikant
09. april 2006 - 19:19 #1
Hvis I ikke har haft gaskomfur skal der jo føres gas over. Så vidt jeg kan forstå, er der tilskud til at overgå til gas. De fleste "gastronomer" foretrækker gas... Ellers har jeg ikke lige noget input...
09. april 2006 - 19:24 #2
... Jeg/vi er opmærksom på at der skal trækkes nogle gasrør (af autoriseret) fra Naturgas systemet i bryggerset... Det skal jo med i den samlede pris...
Avatar billede bufferzone Praktikant
09. april 2006 - 19:27 #3
Fordelen ved gas (fra et gastronomisk synspunkt), er at varmen kommer hurtigere og at du mere præcist kan styre den. Hvis du som ige ikke er specielt god til det alligevel er det ikke nødvendigvis en fordel, men en kok der bare kan det vil altid foretrække den meget finere kontrol et gaskonfur giver.

En ulempe er at gas fedter. Når du brænder nogle former for gas, afsættes noget af forbrændingsprodukterne som fedt. Om naturgassen i dag er lige så slem ved jeg ikke, men før i tiden var det sådan.
Du skal også huske at nogle køkkenredskaber er lavet til el og andre til gas
Avatar billede peet49 Nybegynder
09. april 2006 - 19:28 #4
Der findes ingen komfur, der er bedre til, at regulere varmen på, som et gaskomfur.
Avatar billede ole_madsen Ekspert
09. april 2006 - 19:59 #5
Fedt fra gas er en saga blot...

Jeg har i 8 år haft en træhylde anbragt en meter over mine gasblus. Rengørings hyppigheden under hylden kan vist tælles til én aftørring på 8 år, og det var ikke p.g.a. fedt.

Gas i dag fedter ikke mere end el gør.

Den største ulempe, hvis I tidligere har kørt el, er at det ikke er alle gryder/pander, der egner sig til åben ild. Så i værste fald skal I have skiftet lidt ud i kogegrejet..

Jeg har, indtil for 10 år siden, altid haft elkogeplader. Jeg skifter meget nødig tilbage til el i dag. Man vænner sig simpelthen til den hurtige regulering der er. -rent bort set fra at tanken om at det er mere miljøvenligt end el.
Avatar billede ole_madsen Ekspert
09. april 2006 - 20:00 #6
P.S: Køb dog elovn - for her er det noget mere besværligt at regulere varmen, hvis man er vant til en elovn i forvejen. Men alt er selvfølgelig et spørgsmål om vane...
09. april 2006 - 21:17 #7
... Hmmm... jeg er stadig i 7 sind... jeg er jo på et eller andet plan sponser.

(De fleste ulykker i hjemmet sker i køkkenet - og jeg skal spise dem?)
Avatar billede levithan Nybegynder
09. april 2006 - 21:57 #8
Gas er kun et problem hvis man glemmer at slukke for det feks ved at man er uopmærksom. jeg kom engang til at glemme at slukke for gassen på det lille gasblus mens der stadig var ild i, i en hel weekend og da jeg kom hjem om søndagen var lejlighenden varm og "anderledes" Heldigt at der ikke var sket ildebrand mm. jeg fik slukket for gassen og luftet ud og har ikke været så bange i langtid over hvad det kunne ha været sket hvis man blot var uheldig.
Avatar billede blanken Praktikant
09. april 2006 - 22:01 #9
Fordele:
Vi kunne aldrig drømme om, at få elkomfur igen. Har haft gaskomfur siden 1992. Vi skiftede dog gaskomfur i år 2000 til en m/elovn. Det er rarere at arbejde med elovn end gasovn, men at arbejde med elkogeplader vil vi aldrig vende tilbage til.
Ulemper:
Kan umiddelbart ikke finde nogle :) Det skulle lige være det økonomiske i anskaffelse eller rengøring af dette. Det er nemmere at rengøre keramisk end gas.
Avatar billede bufferzone Praktikant
09. april 2006 - 22:14 #10
Løsningen ligger jo lige til højrebenet. Du køber da bare et af disse svinedyre nye konfure med både el og gas, så har du det bedste af begge verdener.
Avatar billede Slettet bruger
09. april 2006 - 23:37 #11
voss og gram samt elektrolux laver komfurer med gas blus og el ovn med varmluft / grill
Avatar billede Slettet bruger
09. april 2006 - 23:42 #12
hvis valget falder på gas så husk en gas alarm
Avatar billede larsholmgaard_dk Nybegynder
10. april 2006 - 16:26 #13
Har I overvejet induktion?
10. april 2006 - 16:55 #14
"induktion" - så skal alle pander/gryder skiftes - Hmmm...
Avatar billede larsholmgaard_dk Nybegynder
10. april 2006 - 17:21 #15
Muligvis kræver det en udskiftning af jeres kogegrej, ja. Du kan teste det med en magnet under bunden - hænger den fast, så kan de bruges. Hvis ikke, så skal gryden skiftes.

Vi står i samme situation med at skulle bygge et helt nyt køkken og vi vælger gaskomfur pga. dets hurtighed, ligefremhed og den charme der er ved det. Da jeg gik på kokkeskole var det gas vi lærte at lave mad på og det vil jeg gerne have igen.

Hvis I vælger glaskeramisk kogeplade, så lad være med at falde for 'softtouch' funktionen med knapper i selve glasset... det er i mine øjne en tåbelig opfindelse, for langsomt at bruge og man har ikke helt så stor kontrol med, hvad der er tændt for og hvor meget og hvor lidt den står på. Lidt ligesom en af mine aversioner i biler: Digitale speedometre. Det er ikke intuitivt, da det er tal, der skal læses - et analogt instrument kan afkodes med et blik uden at man behøver at konstruere værdier ud fra en række cifre. Usability, usability... nå, det var et sidespring, tilbage til komfuret: Vælg drejeknapper. ;-)
Avatar billede larsholmgaard_dk Nybegynder
10. april 2006 - 17:45 #16
Glemte lige at skrive at en induktionskogeplade også har hurtigheden som gas har, men er lige så nemt at rengøre som et glaskeramisk komfur.
10. april 2006 - 19:18 #17
... jeg vil også for alt i verden undgå disse 'softtouch' funktionen med knapper i selve glasset...
Man skal have sine øjne på knappen/fingeren for at 'ramme' rigtigt...
Det ser fanzy ud og sparer nogle elementer/komponenter under produktionen...
Så DER er vi helt enige...

Seriøse kokkeskoler + resturanter bruger nemlig også gasblus !!!

I tidl. hus valgte vi glaskeramisk kogeplade MED fysiske drejeknapper i siden sammen med digitale tal (1-10) i glasset. Det var min sponser 'betingelse' for ~10 år siden...

Men nu har konen jo fået syn på nævnte http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15576&catalogId=10103&storeId=14&productId=67068&langId=-12&parentCats=15576*15740*16278 - incl Emhætte-del...
Avatar billede larsholmgaard_dk Nybegynder
10. april 2006 - 20:30 #18
Det er også en fin pris hos Ikea. I skal også lige være opmærksom på at det skal være en autoriseret gasmester (eller hvad det hedder) som installerer og godkender tilslutningen - I må ikke selv begynde og sætte det til. Og det koster. Vi så på en Smeg topplade med 5 gasblus på til ca. 3000 kr og regnede ud at det kom til at koste ca. 4500 kr oveni for autoriseret tilslutning og skifte til flaskegas fra bygas.

Kig iøvrigt også lige på tilbuddene her:
www.e-trade.dandiscount.dk
15. april 2006 - 19:43 #19
... man ska' jo også ta' gasrør-forbindelsen med i omkostningen vha "autoriseret gasmester". Rør op over loftet osv osv - lyder dyrt...

Jeg/vi tygger (!) lidt på det endnu...
Avatar billede levithan Nybegynder
15. april 2006 - 20:27 #20
dr1.
Ellers må du skynde dig at tage et kursus og gøre det selv :P
Avatar billede Slettet bruger
15. april 2006 - 21:52 #21
gas rør er vist ikke lige gds projekt ;-)
24. april 2006 - 12:10 #22
Sagen er ikke heeeelt afgjort endnu ...
Afventer lidt med Point - læg evt. [svar] ...
Avatar billede larsholmgaard_dk Nybegynder
24. april 2006 - 12:35 #23
:-)
Avatar billede levithan Nybegynder
24. april 2006 - 12:38 #24
ok
08. maj 2006 - 19:39 #25
Sagen er ikke heeeelt afgjort endnu ...
(Vi ska' lige finde "Manden med Papkassen" ...)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester