Hvis I ikke har haft gaskomfur skal der jo føres gas over. Så vidt jeg kan forstå, er der tilskud til at overgå til gas. De fleste "gastronomer" foretrækker gas... Ellers har jeg ikke lige noget input...
... Jeg/vi er opmærksom på at der skal trækkes nogle gasrør (af autoriseret) fra Naturgas systemet i bryggerset... Det skal jo med i den samlede pris...
Fordelen ved gas (fra et gastronomisk synspunkt), er at varmen kommer hurtigere og at du mere præcist kan styre den. Hvis du som ige ikke er specielt god til det alligevel er det ikke nødvendigvis en fordel, men en kok der bare kan det vil altid foretrække den meget finere kontrol et gaskonfur giver.
En ulempe er at gas fedter. Når du brænder nogle former for gas, afsættes noget af forbrændingsprodukterne som fedt. Om naturgassen i dag er lige så slem ved jeg ikke, men før i tiden var det sådan. Du skal også huske at nogle køkkenredskaber er lavet til el og andre til gas
Jeg har i 8 år haft en træhylde anbragt en meter over mine gasblus. Rengørings hyppigheden under hylden kan vist tælles til én aftørring på 8 år, og det var ikke p.g.a. fedt.
Gas i dag fedter ikke mere end el gør.
Den største ulempe, hvis I tidligere har kørt el, er at det ikke er alle gryder/pander, der egner sig til åben ild. Så i værste fald skal I have skiftet lidt ud i kogegrejet..
Jeg har, indtil for 10 år siden, altid haft elkogeplader. Jeg skifter meget nødig tilbage til el i dag. Man vænner sig simpelthen til den hurtige regulering der er. -rent bort set fra at tanken om at det er mere miljøvenligt end el.
P.S: Køb dog elovn - for her er det noget mere besværligt at regulere varmen, hvis man er vant til en elovn i forvejen. Men alt er selvfølgelig et spørgsmål om vane...
Gas er kun et problem hvis man glemmer at slukke for det feks ved at man er uopmærksom. jeg kom engang til at glemme at slukke for gassen på det lille gasblus mens der stadig var ild i, i en hel weekend og da jeg kom hjem om søndagen var lejlighenden varm og "anderledes" Heldigt at der ikke var sket ildebrand mm. jeg fik slukket for gassen og luftet ud og har ikke været så bange i langtid over hvad det kunne ha været sket hvis man blot var uheldig.
Fordele: Vi kunne aldrig drømme om, at få elkomfur igen. Har haft gaskomfur siden 1992. Vi skiftede dog gaskomfur i år 2000 til en m/elovn. Det er rarere at arbejde med elovn end gasovn, men at arbejde med elkogeplader vil vi aldrig vende tilbage til. Ulemper: Kan umiddelbart ikke finde nogle :) Det skulle lige være det økonomiske i anskaffelse eller rengøring af dette. Det er nemmere at rengøre keramisk end gas.
Løsningen ligger jo lige til højrebenet. Du køber da bare et af disse svinedyre nye konfure med både el og gas, så har du det bedste af begge verdener.
Synes godt om
Slettet bruger
09. april 2006 - 23:37#11
voss og gram samt elektrolux laver komfurer med gas blus og el ovn med varmluft / grill
Muligvis kræver det en udskiftning af jeres kogegrej, ja. Du kan teste det med en magnet under bunden - hænger den fast, så kan de bruges. Hvis ikke, så skal gryden skiftes.
Vi står i samme situation med at skulle bygge et helt nyt køkken og vi vælger gaskomfur pga. dets hurtighed, ligefremhed og den charme der er ved det. Da jeg gik på kokkeskole var det gas vi lærte at lave mad på og det vil jeg gerne have igen.
Hvis I vælger glaskeramisk kogeplade, så lad være med at falde for 'softtouch' funktionen med knapper i selve glasset... det er i mine øjne en tåbelig opfindelse, for langsomt at bruge og man har ikke helt så stor kontrol med, hvad der er tændt for og hvor meget og hvor lidt den står på. Lidt ligesom en af mine aversioner i biler: Digitale speedometre. Det er ikke intuitivt, da det er tal, der skal læses - et analogt instrument kan afkodes med et blik uden at man behøver at konstruere værdier ud fra en række cifre. Usability, usability... nå, det var et sidespring, tilbage til komfuret: Vælg drejeknapper. ;-)
... jeg vil også for alt i verden undgå disse 'softtouch' funktionen med knapper i selve glasset... Man skal have sine øjne på knappen/fingeren for at 'ramme' rigtigt... Det ser fanzy ud og sparer nogle elementer/komponenter under produktionen... Så DER er vi helt enige...
Seriøse kokkeskoler + resturanter bruger nemlig også gasblus !!!
I tidl. hus valgte vi glaskeramisk kogeplade MED fysiske drejeknapper i siden sammen med digitale tal (1-10) i glasset. Det var min sponser 'betingelse' for ~10 år siden...
Det er også en fin pris hos Ikea. I skal også lige være opmærksom på at det skal være en autoriseret gasmester (eller hvad det hedder) som installerer og godkender tilslutningen - I må ikke selv begynde og sætte det til. Og det koster. Vi så på en Smeg topplade med 5 gasblus på til ca. 3000 kr og regnede ud at det kom til at koste ca. 4500 kr oveni for autoriseret tilslutning og skifte til flaskegas fra bygas.
Sagen er ikke heeeelt afgjort endnu ... (Vi ska' lige finde "Manden med Papkassen" ...)
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.