Avatar billede janegil Nybegynder
07. oktober 2008 - 15:40 Der er 2 kommentarer

Kan ikke gi unntak for fjernskrivebord i Windows Firewall

Jeg prøver å logge på som administrator og gi unntak for at Fjernskrivebord kan motta innkommende netværksforbindelser på en XP-klient.

Men det aktuelle fluebenet er disablet, selv om dialogen sier at det ikke er definert noen gruppepolitikk for Fjernskrivebord. (Jeg ser at UPnP-struktur er på samme måte: disablet uten at det er begrunnet i gruppepoliitikk)

Kan det ha sammenheng med at Cisco VPN Client er installert? Den var ikke i bruk.



<a href="http://www.flickr.com/photos/styrheim/2920974037/" title="fw by Jan Egil Kristiansen, on Flickr"><img src="http://farm4.static.flickr.com/3239/2920974037_cf59589089_o.gif" width="434" height="515" alt="fw" /></a>
Avatar billede snowball Novice
07. oktober 2008 - 16:11 #1
Det har ikke noget med Cisco VPN'en at gøre. Problemet er dine Group Policy indstillinger.

Som vist på dit screenshot, så er der via GPO defineret regler for "Fil og udskriftdeling" samt "Symantec TCP". Da man har lavet den regel, så har man enten overset konsekvensen af det som beskrevet nedenfor, eller bevidst valgt at det ikke skal være muligt at lave lokale regler på PC'en.

http://myitkb.net/group-policy-windows-firewall-define-port-exceptions/

Lig især mærke til dette:

"Also, if a local port exceptions list exists, it is ignored unless you enable the Windows Firewall: Allow local port exceptions policy setting."

Hvis ikke "Allow local port exceptions policy setting" er sat til "Enabled" i GPO'en, så opstår den situation som du oplever nu - altså at du ikke kan redigere i de lokale regler.
Avatar billede janegil Nybegynder
07. oktober 2008 - 16:31 #2
Jeg mener nok jeg satte unntaket for Bloomberg lokalt? Men det kunne være at jeggjorde det FØR forbudet mot lokale unntak trådte i kraft. Jeg får se om jeg fortsatt kan sette unntaket for Bloomberg av og på.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester