Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.300 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Premium

SAP ligger højest: Disse ERP-virksomheder har det højeste lønniveau i Danmark

Løn 2021: Der er ikke mange brancher, der kan konkurrere med it-sektoren, når det handler om lønniveauet. Især i det brandvarme ERP-marked er der rift om eftertragtede ressourcer. Se hvor mange penge, der anvendes på løn og lignende per medarbejder i selskaber som SAP, Columbus, Visma, IFS, AlfaPeople, ProFacto, Trifork, Vision Management, Infor, Daxiomatic og mange andre.

9. februar 2021 kl. 09.00 | læs »
Premium

Få overblik over lønnen i den danske telebranche: Disse to teleselskaber betaler de højeste gennemsnitslønninger

Løn 2021: Der er enorme forskelle i aflønningen den danske telebranche, og i nogle tilfælde også internt i de store telekoncerner. Det viser Computerworlds store lønundersøgelse.

8. februar 2021 kl. 09.00 | læs »
Premium

Se lønniveauet hos de danske pc- og hardware-producenter: Disse selskaber bruger flest penge på deres ansatte

Løn 2021: Medarbejderne hos hardware- og pc-selskaberne i Danmark er godt betalt, viser Computerworlds lønanalyse. Hele tre pc-producenter bruger i gennemsnit over en million kroner om året i gennemsnit per medarbejder.

5. februar 2021 kl. 10.59 | læs »
2 Premium

Så højt er lønniveauet hos Atea: Få det fulde overblik over niveauet hos 62 danske forhandlere

Løn 2021: Det er ikke altid de største virksomheder, der har det højeste lønniveau. Det viser Computerworlds undersøgelse af personaleomkostningerne hos de danske forhandlere.

4. februar 2021 kl. 09.06 | læs »
Premium

Vil du være bedre til innovation? Her er bud fra startup-chefen, vicedirektøren og professoren

Innovation er svær. Her er de gode råd til innovation fra chefen for det lille startup, corporate vice presidenten fra den etablerede virksomhed og CBS-professoren.

1. februar 2021 kl. 15.56 | læs »

Mindeord: Tidligere Computerworld-direktør Brian Holmgaard er død

Mindeord: Tidligere administrerende direktør for Computerworld, Brian Holmgaard, er alt for tidligt blevet taget fra os.

1. februar 2021 kl. 10.08 | læs »
5

Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab

Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.

29. januar 2021 kl. 13.02 | læs »
Premium

Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder

Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.

22. januar 2021 kl. 15.59 | læs »
8

Jeg har opgraderet min syv år gamle Intel-pc til AMD's nyeste system - her er resultaterne

Hvor meget kan du reelt vinde ved at opgradere din pc? Og hvor langt er processorerne kommet de seneste seks-syv år? Computerworld har bygget en pc med AMD's nye 5800X processor for at give dig svaret – og har sammenlignet resultatet med pc´er fra 2008 og 2013. Se resultaterne her.

8. januar 2021 kl. 15.57 | læs »
9

Efter syv dage bag rattet i testbil: Jeg køber en hybrid – men først næste gang (måske)

Hybridbiler vælter frem. Men hvor benzinøkonomiske er de i dagligdagen? Og passer deres korte rækkevidde ind i din dagligdag? Vi har sat os bag rattet i en spritny hybrid-Volvo for at se hvad de nye hybrider egentligt kan. Læs testen her.

5. januar 2021 kl. 15.59 | læs »