Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Chefredaktør for Computerworld siden 2013.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelsesinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.
1.487 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Computerworld overtager it- og teknologimediet ’Alt om Data’

Med købet af Alt om Data repræsenterer Computerworld nu mere end 80 års samlede udgiver-traditioner på det danske it- og teknologiområde.

23. november 2022 kl. 14.03 | læs »

Pas på den teknologiske boomerang: Automatisering og no-code kan ramme it-afdelingen i nakken

Computerworld mener: Automatisering, no-code og softwarerobotter er fremtiden. For årtiers digitalisering har mange steder skabt digitale sisyfosopgaver, der slider på jobglæden. Men for it-afdelingen kan teknologierne give bagslag.

21. november 2022 kl. 15.59 | læs »

I 2021 købte SAP en finsk startup for en hemmelig pris. Nu lanceres resultatet - og det betyder at kan alle blive SAP-udviklere

Teknologien er allerede populær hos store danske virksomheder. Men nu lancerer SAP sin egen løsning kaldet Build. Målet er at få tusindvis af udviklere i gang på kort tid.

15. november 2022 kl. 14.05 | læs »

Reportage: Til amerikansk fodbold-fest i San Francisco for at se på øl, pølser og data

San Francisco: Når 49'ers spiller på Levi's stadion i Santa Clara følger ledelsen ølsalget minut for minut. Amerikansk fodbold handler om øl, pølser - og så masser af data i realtid. Tag med ind bag kulisserne og se hvordan.

14. november 2022 kl. 12.16 | læs »

It bliver aldrig et emne i valgkampen, så længe vi gør, som vi plejer

Endnu en valgkamp uden at it har været et emne. Det er der en særlig grund til - og det er ikke politikernes skyld. Her er nogle af de emner, som vi burde have debatteret.

1. november 2022 kl. 09.15 | læs »

Kom med bag facaden i Københavns Lufthavn med CIO Kenneth Lindegaard - sådan optimeres din rejse i real-tid

Lufthavns-CIO Kenneth Lindegaard har et af de mest alsidige CIO-jobs i Danmark. Kom med bag facaden og hør hvordan din og din bagages rejse gennem lufthavnen optimeres ved hjælp af sensorer og digitale touch-points.

27. oktober 2022 kl. 14.03 | læs »

Customer experience kan hurtigt ende som langvarige projekter. Hos Danske Spil har Jonas Kjær vendt modellen på hovedet

"Det hele blev sindssygt komplekst og svært at finde hoved og hale i. Så til sidst sagde vi, at nu kan vi ikke vente længere. Nu bliver vi simpelthen nødt til at eksekvere. Bare gør noget."

25. oktober 2022 kl. 11.40 | læs »

Tak til Ken, Thomas og Sune - I gør Danmark sikrere og klogere

Computerworld mener: Den nye kolde krig er blevet brandvarm. Og digital. Derfor er der mere end nogensinde behov for de gode rollemodeller og de gode eksempler, som andre kan lære af.

20. oktober 2022 kl. 12.35 | læs »

Da Microsoft var i iPad-panik - og lancerede Surface: Her er historien om Microsofts tablet-succes

Microsofts Surface-familie af produkter har vekslet i mellem det eksperimenterende og det konservative i forsøget på at puffe til pc-markedet.

14. oktober 2022 kl. 13.41 | læs »

Hjælp os med at gøre Computerworld.dk bedre - vi har brug for din ærlige mening

Vær med i Computerworlds læserundersøgelse. Det tager kun fem minutter, og din mening er med til at gøre sitet bedre. Du deltager lige her.

11. oktober 2022 kl. 11.56 | læs »