Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Chefredaktør for Computerworld siden 2013.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelsesinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.
1.415 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Din (nyere) Tesla kan nu også plage naboerne med din hæmningsløse musiksmag

Tilhører du - som denne skribent - den del af befolkningen, der vil have registeret soundbokse som terrorvåben? I så fald er der dårligt nyt.

27. december 2021 kl. 12.45 | læs »

Microsoft og Google dropper CES - messeledelsen kræver nu vaccination for deltagelse

De store techfirmaer stormer mod udgangen af den toneangivende tech-messe. Covid-19 medførte aflysning i 2021, men arrangørerne fastholder at 2022-versionen vil blive afholdt d. 5. januar.

27. december 2021 kl. 11.50 | læs »

Her er den danske it-branches mest suveræne vækstvirksomheder: Se hele listen med de 452 it-kometer

Trods lidt bump på vejen, så brager den danske it-branche afsted i et hastigt tempo. Det understreger Computerworlds årlige vækstundersøgelse, hvor hele 452 it-kometer gør sig gældende. Mens flere virksomheder ryger til tops som følge af nye tendenser under corona, så ender årets vinder med guldmedaljen, selvom pandemien trækker selskabet ned.

27. december 2021 kl. 09.00 | læs »

It2Trust er bedst til vækst af de danske it-sikkerhedsvirksomheder - men præget af hård bølgegang

Der har været stor bølgegang de seneste fire år hos It2trust, der er bedst til vækst blandt de danske it-sikkerhedsvirksomheder. Og det er der en god forklaring på, mener direktør Peter Boll.

23. december 2021 kl. 11.40 | læs »

Væksten banker i vejret hos disse 34 danske hosting- og outsourcing-virksomheder

Computerworld It-komet 2021: Årets bedste it-leverandør til vedvarende vækst i kategorien outsourcing og hosting, JDM, har haft fireårig vækst på driften på 323 procent. Hosting-branchen som helhed leverer også solid vækst trods stor konkurrence. Se listen over de 34 selskaber her.

22. december 2021 kl. 10.59 | læs »

Her er de danske tele- og internetfirmaer, der er bedst til vækst lige nu

It-komet 2021: De store virksomheder i telebranchen bliver i år sat til vægs af mindre konkurrenter, når det gælder vedvarende vækst. Se hele listen over de virksomheder tele- og internetbranchen, som er bedst til vækst.

21. december 2021 kl. 14.40 | læs »

Se listen: Her er Danmarks hurtigst voksende it-konsulenthuse

Der er fart over feltet hos den danske konsulentbranche, der på trods af en række bump på vejen rider videre på digitaliseringsbølgen. Her får du listen over landets 62 it-konsulenthuse, der er bedst til vækst.

20. december 2021 kl. 15.02 | læs »

Sandberg er Danmarksmester i vækst blandt hardware-producenter

It-komet Danske Sandberg brillerer med sin evne til vedvarende vækst. Derfor løber årets Top 100-vinder også med sejren i pc- og udstyrskategorien i Årets It-komet-undersøgelse.

20. december 2021 kl. 09.00 | læs »

Her er Danmarks mest vækstende ERP-huse: Branchen er hårdt presset

Computerworld It-komet 2021: Årets bedste ERP-hus til kontinuerlig vækst er Microsoft Dynamics-huset Microsolutions. Den samlede analyse viser dog en bekymrende udvikling blandt Danmarks ERP-selskaber, der i de seneste to regnskaber går markant tilbage. Se de 49 ERP-huse, der har været bedst til vækst over de seneste fire år.

17. december 2021 kl. 12.20 | læs »

Computerworlds vækstkomet 2021: Disse forhandlere stryger til tops i jubelåret 2021

Corona-pandemien har for alvor sat gang i væksten hos landets it-forhandlere. Det har været et jubelår, men med væksten følger nogle markant højere omkostninger.

16. december 2021 kl. 15.14 | læs »