Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Chefredaktør for Computerworld siden 2013.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelsesinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.
1.432 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Kæmpe it-omstilling i DSB: Machine learning bestemmer din billetpris - og el-løbehjul får dig helt frem til kontoret

Podcast: Corona og hjemmearbejde har påvirket den kollektive trafik og tvunget DSB til at innovere på data - blandt andet med justerede pendlerpriser, nye produkter og e-løbehjul til at transportere pendlere de sidste kilometer. Hør CIO Michael Moesgaard fortælle om de mange nye ideer, løsninger og projekter.

19. januar 2022 kl. 12.02 | læs »

Jeg savner min nigerianske prins og hans 100 millioner dollar

På en bankkonto et sted i verden står der 100 millioner dollar og venter på den rigtige ejermand. Har du tid til at hjælpe?

17. januar 2022 kl. 12.40 | læs »

Analyse: Det nye IBM Danmark tager form - ny landechef Thomas Kovsted spiller nøglerolle i stor plan

Podcast: IBM har fået ny dansk boss. Men hvad er det, som det hæderkronede techfirma skal lave nu - og hvad skal Kyndryl stå for? Få forklaringen fra Computerworlds erhvervsredaktør her. Og hør også hvorfor Rigspolitiet skal bruge 500 millioner kroner på nyt it.

14. januar 2022 kl. 14.10 | læs »

Drømmer du om ny bærbar? Så er 2022 året fyldt med ny teknologi til den

Podcast: Nye processorer fra både Intel og AMD, hurtigere SSD-drev og ny RAM. 2022 byder på massere af ny teknologi - især til bærbare computere. Få overblikket over og historierne om teknologierne her.

7. januar 2022 kl. 15.59 | læs »

Høj it-løn er et kæmpe problem og CDO'en er (snart) en død sild - men et nyt wunderkind er på vej

Kommentar: Savner du udfordringer i hverdagen? Intet problem! 2022 byder på masser af dem - også på tech-området: Lønnen eksploderer, tech-kæmperne skruer priserne op og CDO´en viste sig at være en overgangsfigur. Her er tre bud på dansk it-udvikling i 2022.

5. januar 2022 kl. 10.51 | læs »

Tre ting du kan lære af BlackBerrys pinefulde nedtur

BlackBerry-telefonerne gik på få år fra at være investorernes og enterprise-virksomhedernes darling til at blive et skoleeksempel på, hvor hurtigt succes kan blive til nederlag i tech-branchen. Vi har samlet tre ting, du skal lære af BlackBerrys pinefulde nedtur.

3. januar 2022 kl. 11.05 | læs »

Årets syv største tech-bommerter: Praktikantens kodeord lukkede hackerne ind - og Amazon lagde nettet ned

Små fejl bliver let til verdensomspændende nedbrud, når det handler om it. Men få er så dumme at give praktikanten skylden. Computerworld har lavet oversigten over nogle af årets største it-fejl.

27. december 2021 kl. 15.48 | læs »

Din (nyere) Tesla kan nu også plage naboerne med din hæmningsløse musiksmag

Tilhører du - som denne skribent - den del af befolkningen, der vil have registeret soundbokse som terrorvåben? I så fald er der dårligt nyt.

27. december 2021 kl. 12.45 | læs »

Microsoft og Google dropper CES - messeledelsen kræver nu vaccination for deltagelse

De store techfirmaer stormer mod udgangen af den toneangivende tech-messe. Covid-19 medførte aflysning i 2021, men arrangørerne fastholder at 2022-versionen vil blive afholdt d. 5. januar.

27. december 2021 kl. 11.50 | læs »

Her er den danske it-branches mest suveræne vækstvirksomheder: Se hele listen med de 452 it-kometer

Trods lidt bump på vejen, så brager den danske it-branche afsted i et hastigt tempo. Det understreger Computerworlds årlige vækstundersøgelse, hvor hele 452 it-kometer gør sig gældende. Mens flere virksomheder ryger til tops som følge af nye tendenser under corona, så ender årets vinder med guldmedaljen, selvom pandemien trækker selskabet ned.

27. december 2021 kl. 09.00 | læs »