Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Twitter

@lars_jac

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Jeg er chefredaktør for Computerworld og desuden inde over de fleste Computerworld-produkterne, blandt andet vores mange konferencer.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelseinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.

Men næsten uanset anvendelsen er jeg interesseret i ny digital teknologi, inklusiv online medier, DSLR kameraer, tablets, online-tjenester og klassiskere som processorer, grafikkort og bundkort. Og ja, jeg bygger stadig selv mine pc´ere.

Jeg har arbejdet med Computerworld siden 2006 og har undervejs også været udviklingschef og chefredaktør for PC World (nu en sektion på Computerworld) og Eksperten.dk.
1.300 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Premium

Dette sikkerhedsselskab har det højeste lønniveau i den danske sikkerhedsbranche - og tjener styrtende på det

Entrust Datacard har skønt høje omkostninger til personalet ramt en gylden åre i driften, der gør selskabet til det mest vellønnende sikkerhedsselskab i Computerworlds årlige løn-undersøgelse. Se hele overblikket over løn i sikkerhedsbranchen her.

23. februar 2021 kl. 09.15 | læs »
6

Lad bare Facebook blokere for danske medier, så vi kan komme videre

Computerworld mener: For mange virksomheder har gjort sig afhængig af trafikken fra Facebook. For at få den trafik, deler de selv deres indhold – ofte på en så polarisende måde, at debatten lynhurtig bliver til den giftige og nederdrægtige sump, som offentlige debatter på Facebook uvægerligt er.

22. februar 2021 kl. 10.59 | læs »
Premium

Så meget spenderer de danske it-konsulentvirksomheder på deres ansatte: Her er lønniveauet

Få overblikket over hvad der øses af personalekroner ud over konsulentbranchen. Et it-konsulenthus løber fra de andre, når det gælder løn.

19. februar 2021 kl. 09.04 | læs »
Premium

Lønfest på Østerbro: Hos denne BI-virksomhed spenderes over 2.000.000 kroner per ansat

Blandt de danske business intelligence-leverandører er der særligt en virksomhed, der rager ud, når man ser på lønomkostningerne.

18. februar 2021 kl. 10.14 | læs »
Premium

Her er lønniveauet hos de store danske it-distributører: Stor forskel på størrelsen

Løn 2021: Lønudgifterne spænder vidt blandt danske distributører, men det gør antallet af medarbejdere også. Se her, hvem der betaler sine medarbejdere mest blandt danske it-distributører.

17. februar 2021 kl. 09.00 | læs »
Premium

Så mange penge bruger DXC Technology på lønomkostninger: Se lønniveauet for 68 hosting- og outsourcingselskaber

DXC Technology Danmark befinder sig i toppen blandt de outsourcing- og hosting-selskaber, der bruger flest penge på lønomkostninger til medarbejderne. Se hele listen her:

16. februar 2021 kl. 09.00 | læs »
Premium

Cisco Danmark sætter 1,5 millioner kroner af til hver medarbejder om året - se lønniveauet hos leverandører af it-infrastruktur

1,5 millioner kroner betaler Cicso Danmark hver år i gennemsnit for en medarbejder. Se hele listen over, hvor i it-infrastrukturens verden medarbejderne inkasserer de højeste lønninger.

15. februar 2021 kl. 09.00 | læs »
1

Test: Engang for mange måneder siden boede folk i storrumskontorer og gik til møder - BenQ InstaShow ville have hjulpet dem meget

Test: BenQ InstaShow lover at gøre arbejdet med at få vist din præsentation på storskærm meget lettere og trådløst. Vi tester, om det nu også passer.

12. februar 2021 kl. 16.35 | læs »
Premium

Så meget bruger Google på lønomkostninger i Danmark: Tjek lønniveauet hos 68 danske virksomheder med speciale i CMS og digital markedsføring

Løn 2021: De lidt over 100 Google-ansatte i Danmark bliver velbetalt, hvis man ser på de samlede personaleomkostninger. Faktisk er det blandt de højeste lønomkostninger blandt danske it-virksomheder. Tjek alle tallene fra 68 CMS- og digital markedsføringsvirksomheder her.

12. februar 2021 kl. 09.00 | læs »
Premium

Så lidt bruger danske ESDH-leverandører på lønomkostninger til deres medarbejdere

Løn 2021: De danske EDH- og ESDH-leverandører er blandt den gruppe, der betaler absolut mindst for deres medarbejdere sammenlignet med resten af it-branchen.

10. februar 2021 kl. 09.00 | læs »