Steen Garbers Enevoldsen

Chef, Net Udvikling Fullrate A/S

E-Mail

steen@ieee.org

Linkedin

Se Steen's LinkedIn profil

Jeg er civilingeniør og gennem det meste af min karriere har jeg arbejdet med forskellige aspekter ved transmission over kobberkabler, lige fra design af CPE og DSLAM?s til chipset arkitektur og standardisering.

I dag arbejder jeg hos Fullrate A/S som chef for Net-udviklingsafdelingen, hvor vi hygger os med bl.a. udviklingen af nye produkter og ekspert/beslutningsstøtte-systemer samt metoder til forbedring af nettets stabilitet.

Jeg har en bred interesse i transmissionsteknologi, lige fra low-level algoritmer og op til overvejelser om, hvordan man kan optimere back-end systemerne til at hjælpe supportere til at foretage de rigtige valg i en supportsituation.

Jeg skriver på egne vegne, omend jeg selvfølgelig skriver i kontekst af min baggrund og hverdag. Derfor kan eventuelle holdningstilkendegivelser i mine indlæg ikke tages til indtægt for en officiel holdning fra Fullrates side.

Når jeg ikke bliver betalt for at nørde, så gør jeg det for egen regning hjemme i kælderen. Jeg rister min egen kaffe (smagen er klasser over almindelig kaffe) og triller en gang i mellem en tur på min motorcykel.
27 artikler på Computerworld

Steen Garbers Enevoldsen

5

Gør det selv-IOT del 3: Byg en dims, der kan tænde og slukke for andre dimser over internettet - hardwaren

Klumme: Internet of Things er tidens store buzzword, men kan man selv ved hjælp af lidt fingersnilde strikke en IoT-løsnings sammen, som kan tilgås fra en åben platform? Her er tredje del af det store selvbyggerprojekt.

21. marts 2016 kl. 16.09 | læs »
7

Gør det selv-IOT del 2: Byg en dims, der kan tænde og slukke for andre dimser over internettet - installation og forberedelse af Raspberry Pi

Klumme: Internet of Things er tidens store buzzword, men kan man selv ved hjælp af lidt fingersnilde strikke en IoT-løsnings sammen, som kan tilgås fra en åben platform? Her er andel del af det store selvbyggerprojekt.

18. marts 2016 kl. 14.51 | læs »
20

Gør det selv-IoT, del 1: Sådan bygger du en dims, der kan aktivere andre dimser over internettet

Klumme: Internet of Things er tidens store buzzword, men kan man selv ved hjælp af lidt fingersnilde strikke en IoT-løsnings sammen, som kan tilgås fra en åben platform? Følg første del af det store selvbyggerprojekt.

16. marts 2016 kl. 14.03 | læs »
3

Er Facebook rigtig klog - eller er "gratis" internetforbindelse en klam fidus?

Klumme: Facebook vil forsyne én milliard indere med en stærkt begrænset, men gratis, internetforbindelse. Det udfordrer begrebet netneutralitet, men er det klogt, eller er det en fesen forretningsfidus, som er ved at brede sig?

18. januar 2016 kl. 06.34 | læs »
18

Hardware i langtidstest: Dette skiller fårene fra bukkene

Klumme: Der kan være stor og afgørende forskel på, hvor godt leverandørerne af hardware servicerer kunderne, når først produkterne er solgt. Især ét punkt skiller fårene fra bukkene

7. januar 2016 kl. 14.03 | læs »
20

Yes, nu tilbyder vi IPv6: Den er da flot, skat, men hvad kan den bruges til?

Klumme:Efter et ganske langt tilløb er det endelig lykkedes et lille team af ildsjæle i Net-afdelingen at give Fullrates kunder mulighed for native IPv6.

20. oktober 2015 kl. 06.30 | læs »
27

I dag er det Bredbånds fødselsdag - men er der noget at fejre?

Klumme: Netop i dag fejrer bredbånd sin 20-års fødseldag. Siden er hastigheden (og antallet af kattevideoer) vokset kraftigt, og prisen er faldet tilsvarende. Men trods forudsigelser om fiberdominans sidder xDSL stadig på næsten halvdelen af markedet.

18. august 2015 kl. 10.04 | læs »
8

Bluetooth kan gøre dit wifi vildt ustabilt - få forklaringen her

Klumme: Bluetooth dræber ikke dit wifi på samme måde, som en mikrobølgeovn kan gøre det. Der er mere tale om en "mild irritation", som under visse omstændigheder kan udvikle sig til noget værre.

4. august 2015 kl. 11.32 | læs »
13

Mikrobølgeovnen er gift for dit wifi - også naboens: Sådan klarer du skærene

Klumme: Mikrobølgeovnen er god til popcorn men en sand dræber for dit wifi. Her er ekspertens tekniske forklaring og nogle bud på, hvordan du kan justere dig ud af kniben.

2. juli 2015 kl. 11.01 | læs »
6

Wifi-problemer? Her er den tekniske forklaring og en samling gode råd

Klumme: Wifi er en uundværlig teknologi, og om ti år har du måske 100 wifi-enheder i dit hjem. Men der er også masser af problemer med det. Her er ekspertens tekniske forklaring og gode råd til, hvordan det - måske - kan fungere bedre.

29. juni 2015 kl. 10.01 | læs »