Steen Garbers Enevoldsen

Chef, Net Udvikling Fullrate A/S

E-Mail

steen@ieee.org

Linkedin

Se Steen's LinkedIn profil

Jeg er civilingeniør og gennem det meste af min karriere har jeg arbejdet med forskellige aspekter ved transmission over kobberkabler, lige fra design af CPE og DSLAM?s til chipset arkitektur og standardisering.

I dag arbejder jeg hos Fullrate A/S som chef for Net-udviklingsafdelingen, hvor vi hygger os med bl.a. udviklingen af nye produkter og ekspert/beslutningsstøtte-systemer samt metoder til forbedring af nettets stabilitet.

Jeg har en bred interesse i transmissionsteknologi, lige fra low-level algoritmer og op til overvejelser om, hvordan man kan optimere back-end systemerne til at hjælpe supportere til at foretage de rigtige valg i en supportsituation.

Jeg skriver på egne vegne, omend jeg selvfølgelig skriver i kontekst af min baggrund og hverdag. Derfor kan eventuelle holdningstilkendegivelser i mine indlæg ikke tages til indtægt for en officiel holdning fra Fullrates side.

Når jeg ikke bliver betalt for at nørde, så gør jeg det for egen regning hjemme i kælderen. Jeg rister min egen kaffe (smagen er klasser over almindelig kaffe) og triller en gang i mellem en tur på min motorcykel.
27 artikler på Computerworld

Steen Garbers Enevoldsen

12

Kan man forbedre rækkevidden på en standard Wi-Fi-router?: Jeps ... med lidt snilde og en 3D-printer

Klumme: Kom med en tur i kælderen og se, hvordan en standard Wi-Fi-router bliver både meget pænere og meget mere effektiv.

30. januar 2018 kl. 10.00 | læs »
4

Big data på arbejde: Sådan ved Fullrate på sekundet, når din router fejler

Klumme: Hvordan kan trivielle data i store mængder give ny indsigt? Fullrate har bygget sit eget værktøj til netværksanalyse, og det giver lynhurtig, præcis og nyttig information. Kom med en tur i maskinrummet.

23. februar 2017 kl. 10.00 | læs »
4

"Vores samfund er meget mere sårbart, end man måske går og tænker over i hverdagen"

Klumme: "Det er efterhånden rigtig svært at overskue de helt essentielle systemer, som vores samfund er så afhængige af: Netbank, kommunikationsinfrastruktur, skat, patientjournaler, trafikstyring."

11. januar 2017 kl. 09.04 | læs »
50

Falsk sikkerhed: Bruger du RAID 5 eller 6 på din NAS, så pas på

Klumme: Bruger du en NAS, hvor diskene i jagten på bedre beskyttelse mod nedbrud er sat op i et RAID 5- eller 6-setup, skal du passe meget på. Fornemmelsen af sikkerhed kan vise sig at være falsk.

23. december 2016 kl. 10.04 | læs »
4

Gør-Det-Selv: Diagnose og reparation af en QNAP NAS

Steens trofaste NAS er død. Men med lidt snilde og en loddekolbe kan den populære enhed vækkes til live. Se hvordan du gør her.

5. juli 2016 kl. 14.55 | læs »
34

Aaarghhh! Hvorfor skal det være så svært at finde Safe Mode i Windows 10?

Klumme: Her er historien om, hvordan en banal fejl i den automatiske opdatering af en pc med Windows 10 ender med en (alt for) lang jagt på Safe Mode.

24. maj 2016 kl. 09.08 | læs »
38

Jagten på strømtyvene del 2: Sådan fik jeg løst problemet med mine elendigt designede køkkenskuffer

Klumme: 11,2 Watt - Har de spist svampe?!? Mine elektriske køkkenskuffer er smarte, men systemdesignet er helt i skoven og har kostet mig kassen i strøm for absolut ingenting

13. maj 2016 kl. 15.43 | læs »
13

For stor elregning? Tag med i jagten efter strømtyvene - første del

Klumme: Mange danskere med hjemmet fyldt med it bruger alt for meget el, når de ikke er hjemme - det såkaldte baselineforbrug. Tag med på jagt efter strømtyvene og få tip til at minimere elregningen.

29. april 2016 kl. 06.00 | læs »
11

Er din fede switch også en udskiftningsmoden strømtyv? Her er regnestykket

Klumme: Måske skulle du tage et kig på strømforbruget, når det gælder din switch. Har den nogle år på bagen, kan den være udskiftningsmoden, selv om den spiller max.

7. april 2016 kl. 15.32 | læs »
4

Gør det selv-IOT del 4: Byg en dims, der kan tænde og slukke for andre dimser over internettet: Softwaren og test af det endelige produkt

Klumme: Internet of Things er tidens store buzzword, men kan man selv ved hjælp af lidt fingersnilde strikke en IoT-løsning sammen, som kan tilgås fra en åben platform? Her er fjerde og sidste del af det store selvbyggerprojekt.

23. marts 2016 kl. 11.12 | læs »