Ole Kjeldsen

Teknologidirektør, Microsoft Danmark

E-Mail

olek@microsoft.com

Twitter

@Olekatlive

Linkedin

Se Ole's LinkedIn profil

Igennem de seneste 14 år har Ole Kjeldsen hos Microsoft Danmark arbejdet med ansvar for forskellige elementer af teknisk forretnings- og løsningsudvikling, entreprenørskab og ledelse.

Som leverandør af en af de større IKT-platforme i verden, spænder Microsofts produkter, interesser og partnerlandskab vidt.

Som teknologidirektør (NTO) er det bl.a. Oles ansvar at sikre et match mellem Microsofts platform og generelle samfundsmæssige interesser. Målet er at være med til at maksimere udnyttelse af gennemgående teknologiske trends i markedet, den teknologiske platform som Microsoft stiller til rådighed og de mange specifikke løsninger som Microsoft Parter Økosystem bygger oven på denne platform.

NTO'en er ikke en salgsrolle og har hverken produkt eller segmentansvar, og kan således optimere sin interaktion hvor det har bredest mulig indflydelse.

Arbejdet omfatter således også ansvar for en række offentlig/private partnerskaber, hvor digitalisering og specifikt digital velfærd fylder en del.
10 artikler på Computerworld

Ole Kjeldsen

1

Skulle kælderen virkelig være mere sikker end skyen?

Klumme: Microsoft har den seneste uges tid noteret, at der er blevet rejst spørgsmålstegn ved sikkerheden ved cloud. De synspunkter vil vi gerne udfordre.

26. maj 2020 kl. 10.20 | læs »
1

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden - og vi har en kæmpeopgave foran os

Klumme: Danmark ligger i den absolutte top, når det kommer til brug af teknologi både i den private og offentlige sektor. Det betyder, at vi i høj grad har pligt til og et ansvar for at holde os på tæerne, når det kommer til sikkerhed.

18. april 2018 kl. 14.45 | læs »
1

Cybersikkerhed til hele Danmark: Endelig faldt tiøren – lad os så komme i gang

Klumme: Regeringen og en række partier har afsat 1,4 milliarder kroner til at beskytte Danmark mod fremtidige cyber-angreb. Det er meget positivt. Nu bør vi handle. For pengene har ingen værdi i sig selv.

16. februar 2018 kl. 10.01 | læs »

Hver eneste medarbejder er en afgørende brik: Lad os hjælpe alle vores kolleger til mere sikker it-adfærd

Klumme: Den menneskelige faktor er afgørende for it-sikkerheden - det står helt klart efter et begivenhedsrigt 2017, hvor sikkerheden for alvor kom under pres.

5. februar 2018 kl. 10.00 | læs »

Digitalisering kræver trygge rammer: Derfor skal Danmark gå forrest med Digital Geneve Konvention

Klumme: Principper og love etableres i moderne samfund, netop fordi vi som mennesker kan være fristede til ikke at efterleve dem – og uden de rammer ved vi desværre ikke altid, hvad der er rigtigt eller forkert.

19. oktober 2017 kl. 12.57 | læs »
2

Danske virksomheder er voldsomt langt bagude med GDPR - det kan blive en bekostelig affære

Klumme: Der tegner sig desværre et billede af, at der er en stor gruppe danske virksomheder, som slet ikke er begyndt at se på, hvordan de kan leve op til GDPR. Det kan blive en bekostelig affære for dem.

6. april 2017 kl. 13.30 | læs »
3

Ole Kjeldsen om 2017: Danmark SKAL lykkes med at blive klar til persondataforordningen

Klumme: "Danmark SKAL lykkes med, at blive klar til persondataforordningen - ikke bare fordi det er lov, men fordi hensigten bag loven er i alles interesse."

2. januar 2017 kl. 13.45 | læs »
2

Dine kolleger er gode til at låse bagdøren i firmaet - hvorfor har de så så svært ved at tænke sig om, når det gælder it-sikkerhed?

Klumme: Der er et udtalt behov for, at vi får skabt en effektiv sikkerhedskultur, så bundlinjen sikres og medarbejdere og virksomheder ikke uforvarende støtter de it-kriminelles forretning.

16. december 2016 kl. 14.00 | læs »
2

Microsoft: Sådan skal cloud-sikkerhed skrues ordentligt sammen

Klumme: Debatten om balancering af privacy og sikkerhed på nettet er vigtig og aktuel, men de uheldige sager om datalæk har givet cloud computing dårligt omdømme. Det er ikke fair.

3. juni 2015 kl. 09.04 | læs »
6

Sådan tager Microsoft ansvar for din digitale sikkerhed

Klumme: Kun døden og Skat er 100 procent sikre, siger man. Men hvordan står det så til med den digitale sikkerhed? Og hvad gør Microsoft for at tage sin del af ansvaret? Det kommer jeg med et bud på her.

9. marts 2015 kl. 15.30 | læs »