Jesper Lund Hedegaard

Senior Manager, Accenture Security

E-Mail

j.lund.hedegaard@accenture.com

Linkedin

Se Jesper's LinkedIn profil

Strategisk og ledelsesmæssig sikkerhedsrådgiver samt GDPR specialist i Accenture. Bredt funderet i sikkerhedsverdenen med erfaring både i strategisk, taktisk og operationel sikkerhed, fra cyber til fysisk sikkerhed.

Accenture er en global rådgivnings- og teknologivirksomhed, der tilbyder en bred vifte af tjenester og løsninger inden for strategi, rådgivning og digital teknologi.
14 artikler på Computerworld

Jesper Lund Hedegaard

1

Sladrer skraldespanden i din ’smart city’?

Klumme: Når vi taler smarte byer, skal der heller ikke meget fantasi til at forestille sig mareridtsscenarierne i forhold til trafikregulering, vandforsyning, alarmsystemer og så videre. Men smarte byer er også et oplagt eksempel på et andet vigtigt aspekt af OT-sikkerhed: Fortrolighed.

15. februar 2021 kl. 09.45 | læs »
1

Pas på med vindmøllerne - bæredygtig energi er en af de mest udsatte sektorer, når det handler om it-sikkerhed

Klumme: Produktionen af bæredygtig energi er en af de mest udsatte sektorer, når det handler om it-sikkerhed. Enhederne er i udgangspunktet ofte designet til at fungere i et lukket system og benytter ofte helt andre protokoller, end vi kender fra vores typiske enterprise-systemer. Det kan blive farligt.

23. november 2020 kl. 13.40 | læs »

Pas nu på: Mærkningsordning for it-sikkerhed kan give falsk tryghed

Klumme: Inden udgangen af 2020 kan de første danske virksomheder bryste sig af et nyt mærke for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Men der er mange problemer med den slags mærker, og folkene bag mærket skal holde tungen meget lige i munden.

21. september 2020 kl. 10.40 | læs »

Deep fakes kan også ramme din virksomhed

Klumme: Findes der en metode for ondsindede individer til at ramme din virksomhed hårdt uden at skulle bekymre sig om dine firewalls eller andre forsvarsværker? Svaret er ja.

30. april 2020 kl. 11.40 | læs »

Sådan får du mere ud af dine investeringer i it-sikkerhed

Klumme: Virksomhederne bliver nødt til at kende deres behov bedre og blive bedre til at opbygge kompetencerne til at anvende teknologierne, hvis de skal opnå god it-sikkerhed og undgå, at investeringerne går op i røg.

8. april 2020 kl. 10.00 | læs »

Fake news har spredt sig til virksomheder

Klumme: Vi ser i stigende grad, at misinformation også bliver anvendt, når cyber-kriminelle vil ramme virksomheder og organisationer direkte.

22. november 2019 kl. 12.45 | læs »
1

Den nationale cyberstrategi bør have et kasseeftersyn - og vi bør skrue på ambitionsniveauet

Klumme: Når en ny regering træder til, er det efterhånden blevet et ritual, at der skal foretages et kasseeftersyn. Efter min mening kunne der godt være behov for et kasseeftersyn, når det gælder den nationale cyberstrategi, der blev lanceret med brask og bram af den tidligere regering i maj 2018.

28. august 2019 kl. 10.08 | læs »
1

Husker din underbo at låse kælderdøren?

Klumme: Første skridt til bedre informationssikkerhed er at erkende, at truslen ikke stopper ved egne mure. Økosystemet skal tænkes ind og involveres.

8. april 2019 kl. 09.45 | læs »
2

Kvinderne skal redde os

Klumme: Hvis vi på verdensplan kan løfte andelen af kvinder, der arbejder med informationssikkerhed fra hver tiende til hver fjerde, vil vi virkelig kunne give hackerne kamp til stregen – og ikke mindst få luft til at løfte faget endegyldigt ud af it-afdelingen til i højere grad at være en strategisk disciplin.

28. februar 2019 kl. 12.35 | læs »
12

Få nu trukket firmaets informations-sikkerhedsansvarlige ud af it-afdelingen: De skal ikke sidde og nørde med firewalls

Klumme: Det er en helt uholdbar situation, at mange informations-sikkerhedsansvarlige fortsat er organisatorisk placeret i it-afdelingen. Vi har i den grad brug for et paradigmeskift.

9. januar 2019 kl. 10.00 | læs »