Jesper Lund Hedegaard

Senior Manager, Accenture Security

E-Mail

j.lund.hedegaard@accenture.com

Linkedin

Se Jesper's LinkedIn profil

Strategisk og ledelsesmæssig sikkerhedsrådgiver samt GDPR specialist i Accenture. Bredt funderet i sikkerhedsverdenen med erfaring både i strategisk, taktisk og operationel sikkerhed, fra cyber til fysisk sikkerhed.

Accenture er en global rådgivnings- og teknologivirksomhed, der tilbyder en bred vifte af tjenester og løsninger inden for strategi, rådgivning og digital teknologi.
17 artikler på Computerworld

Jesper Lund Hedegaard

Er vores kritiske infrastruktur klar til den store gidseltagning?

Klumme: Det er stadig de mindre produktionsvirksomheder, der er det foretrukne bytte for ransomware-hackerne, men nu går de også efter storvildtet og den store udbetaling inden for den kritiske infrastruktur

11. oktober 2021 kl. 12.57 | læs »

Alle danskere bør være i cyberhjemmeværnet

Klumme: Uden at skræmme livet af folk, vil det være godt med en bevidsthed om, at vi alle er udsat for et konstant bombardement af digitale angreb – og om at cybersikkerhed er et fælles ansvar, som vi ikke kan overlade til forsvaret på samme måde som patruljering af vores luftrum eller vores fysiske grænser.

9. juli 2021 kl. 12.10 | læs »

Digitalt hastværk er sikkerhedsmæssigt lastværk

Klumme: Der er ikke som sådan noget galt med at rubbe neglene, men som sikkerhedsmand kunne jeg godt tænke mig, at vi ikke helt glemmer det gode gamle mundheld ”hastværk er lastværk.”

5. maj 2021 kl. 11.40 | læs »
1

Sladrer skraldespanden i din ’smart city’?

Klumme: Når vi taler smarte byer, skal der heller ikke meget fantasi til at forestille sig mareridtsscenarierne i forhold til trafikregulering, vandforsyning, alarmsystemer og så videre. Men smarte byer er også et oplagt eksempel på et andet vigtigt aspekt af OT-sikkerhed: Fortrolighed.

15. februar 2021 kl. 09.45 | læs »
1

Pas på med vindmøllerne - bæredygtig energi er en af de mest udsatte sektorer, når det handler om it-sikkerhed

Klumme: Produktionen af bæredygtig energi er en af de mest udsatte sektorer, når det handler om it-sikkerhed. Enhederne er i udgangspunktet ofte designet til at fungere i et lukket system og benytter ofte helt andre protokoller, end vi kender fra vores typiske enterprise-systemer. Det kan blive farligt.

23. november 2020 kl. 13.40 | læs »

Pas nu på: Mærkningsordning for it-sikkerhed kan give falsk tryghed

Klumme: Inden udgangen af 2020 kan de første danske virksomheder bryste sig af et nyt mærke for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Men der er mange problemer med den slags mærker, og folkene bag mærket skal holde tungen meget lige i munden.

21. september 2020 kl. 10.40 | læs »

Deep fakes kan også ramme din virksomhed

Klumme: Findes der en metode for ondsindede individer til at ramme din virksomhed hårdt uden at skulle bekymre sig om dine firewalls eller andre forsvarsværker? Svaret er ja.

30. april 2020 kl. 11.40 | læs »

Sådan får du mere ud af dine investeringer i it-sikkerhed

Klumme: Virksomhederne bliver nødt til at kende deres behov bedre og blive bedre til at opbygge kompetencerne til at anvende teknologierne, hvis de skal opnå god it-sikkerhed og undgå, at investeringerne går op i røg.

8. april 2020 kl. 10.00 | læs »

Fake news har spredt sig til virksomheder

Klumme: Vi ser i stigende grad, at misinformation også bliver anvendt, når cyber-kriminelle vil ramme virksomheder og organisationer direkte.

22. november 2019 kl. 12.45 | læs »
1

Den nationale cyberstrategi bør have et kasseeftersyn - og vi bør skrue på ambitionsniveauet

Klumme: Når en ny regering træder til, er det efterhånden blevet et ritual, at der skal foretages et kasseeftersyn. Efter min mening kunne der godt være behov for et kasseeftersyn, når det gælder den nationale cyberstrategi, der blev lanceret med brask og bram af den tidligere regering i maj 2018.

28. august 2019 kl. 10.08 | læs »