Thomas Madsen

Leder af SAP Data Lab, København

E-Mail

Thomas.madsen@sap.com

Linkedin

Se Thomas's LinkedIn profil

Jeg tror på, at software og data kan gøre virksomheder mere intelligente, men jeg kan også se, at samfundet er udfordret af visse elementer i digitaliseringen.
Til daglig leder jeg et lab, hvis mål er at udforske og demonstrere brugen af data i forretningsmæssige sammenhænge.

Mit professionelle liv startede med en ingeniøruddannelse, som jeg har brugt både på kundesiden og leverandørsiden som udvikler, arkitekt og rådgiver.
50 artikler på Computerworld

Thomas Madsen

Glimt af nettets styrke gennem tågen af platformstyranni

Klumme: Bilindustrien i Tyskland har gang i et perspektivrigt datasamarbejde, som viser den enorme styrke digitaliseringen kan tilføre verdensøkonomien og bæredygtigheds-dagsordenen.

19. september 2023 kl. 13.57 | læs »

Mere praktik på kandidatuddannelserne giver bedre jordforbindelse hos STEM-kandidaterne (forhåbentlig)

Klumme: Mange studerende på landets it-uddannelser har intet kendskab til den slags it, som får hjulene til at snurre ude i virksomhederne. Meget problematisk. Måske er hjælpen på vej.

17. august 2023 kl. 12.45 | læs »

Har du talt med dit datagrundlag i dag?

Klumme: Generativ kunstig intelligens baseret på de store sprogmodeller er med fuld fart på vej ind i professionelle it-miljøer. På en række områder kan vi spare og optimere med naturligt sprog direkte mod datagrundlaget.

8. juni 2023 kl. 13.45 | læs »

Nissen flytter med, hvis man ikke dropper warehouse-filosofien på vej ind i cloud-æraen

Klumme: Vi skal arbejde på data med fuld forretningskontekst og logik så tæt på kilden som overhovedet muligt. Hvis vi bruger fortidens filosofi, flytter en stribe gammelkendte problemer med i cloud-æraen.

29. marts 2023 kl. 12.35 | læs »

Komponér dit ERP-landskab med forretningen på førersædet

Klumme: Composable går sin sejrsgang både hos leverandører og brugere af ERP-systemer (som ikke ligner sig selv fra gamle dage). Kernen er forretningsmæssig fleksibilitet.

22. februar 2023 kl. 15.00 | læs »

Tre ledetråde til digitaliserings-folk, der vil skabe mere bæredygtighed på den lange bane

Klumme: Vi skal digitalisere for bæredygtighed på transaktionsniveau, vi skal have en it-søjle med samme styrke som finans-søjlen og vi skal tænke bæredygtighed med ud (og ind) i globale forretningsnetværk.

4. januar 2023 kl. 14.16 | læs »

Nej tak til komposterbar kode. Low-code skal ikke bryde standarder og skabe skygge-it

Klumme: Analytikerne er ikke i tvivl om, at vi får et frisk pust op til en stiv kuling af low-code/no-code susende ind over de professionelle it-landskaber, men står vejrudsigten på komponerbar eller komposterbar arkitektur?

29. november 2022 kl. 12.10 | læs »

Økosystemer kommer og går, men der er nu ét, jeg håber, vi bevarer

Klumme: Digitale forretningsmæssige økosystemer går (for det meste) sin sejrsgang i disse år. Den virkelige test er, om de for alvor bidrager til klodens samlede økosystem. Og ikke kun til deltagernes profitabilitet.

10. november 2022 kl. 14.04 | læs »

Når verden er af lave, må man søge trøst i den teknologiske udvikling

Klumme: Når verden er af lave, må man søge trøst i den teknologiske udvikling. Eksempelvis når supercomputere bryder exaflops-lydmuren. Men selv her sniger truende skyer sig ind i horisonten.

19. oktober 2022 kl. 10.15 | læs »

Der er kæmpe muligheder i metaverset midt i al denne hype-bulder

Klumme: Det buldrer og brager på toppen af hype-cyklussen. Uden en klar definition åbner metaverset for alle slags forventninger, frygt og fantasier. Jeg tror, at vi som virksomheder skal kigge nøje ind i metaverset som et faktisk mulighedsrum.

27. september 2022 kl. 10.25 | læs »