Thomas Madsen

Leder af SAP Data Lab, København

E-Mail

Thomas.madsen@sap.com

Linkedin

Se Thomas's LinkedIn profil

Jeg tror på, at software og data kan gøre virksomheder mere intelligente, men jeg kan også se, at samfundet er udfordret af visse elementer i digitaliseringen.
Til daglig leder jeg et lab, hvis mål er at udforske og demonstrere brugen af data i forretningsmæssige sammenhænge.

Mit professionelle liv startede med en ingeniøruddannelse, som jeg har brugt både på kundesiden og leverandørsiden som udvikler, arkitekt og rådgiver.
31 artikler på Computerworld

Thomas Madsen

Lad grafen vise dig vej til kreativitet med data

Klumme: Vores datamængder vokser i dybde, bredde og anvendelighed. Innovation og værdiskabelse i professionelt regi handler i høj grad om at kombinere forskellige data, og jeg tror, at den grafiske vejviser bliver afgørende i fremtiden.

13. oktober 2021 kl. 14.42 | læs »

Jeg er ikke længere sikker på, at alle virksomheder i fremtiden vil have et ERP-system, som vi kender det i dag

Klumme: Fremtidig digitalisering kommer til at handle om at samarbejde i hele værdikæder, og derfor skal data og processer også ud over virksomhedens fire vægge og arbejde. ERP-processerne består, men pludselig er jeg ikke længere sikker på, at alle virksomheder i fremtiden har et ERP-system, som vi kender det i dag.

24. september 2021 kl. 11.40 | læs »

Husker du Gaia? Derfor er det globale forretningsnetværk tættere på virkelighed, end du tror

Klumme: Visionen om, at verdens virksomheder arbejder sammen i ét stort digitalt netværk, er både mere nødvendig og mere realistisk end nogensinde før. I tankerne sendte det mig en tur tilbage til planeten Gaia i science fiction-forfatteren Asimovs berømmede univers. 

23. juli 2021 kl. 09.55 | læs »

Skal du droppe den næste RFP og gennemføre et hackathon i stedet?

Klumme: I en fjern fortid havde jeg en traumatisk oplevelse i en amerikansk ’bake-off’. Allligevel tror jeg at nutidens pendant – nemlig hackathons – har fremtiden for sig. Også i forhold til virksomheders komplekse it-problemstillinger. Men hackathons skal finde tilbage til rødderne.

29. juni 2021 kl. 12.30 | læs »
1

Fremtiden er cirkulær, og vi, der arbejder med it, spiller en vigtig rolle

Klumme: Verdensmålene og en gennemgribende monetarisering af bæredygtighed er den helt store klinge på klima-dagsordenen. Men it-folket kan også bidrage med procesunderstøttelse og innovation

27. maj 2021 kl. 12.03 | læs »
3

Mit klimahumør svinger som vejret i april: Jeg var helt på forkant, da jeg kørte på min el-motorcykel, men nu er det skiftet igen

Klumme: Når de store, tunge og sorte virksomheder for alvor investerer i bæredygtighed, så betyder det noget. Mange tech-virksomheder er helt i front med bæredygtig omstilling, og det er vigtigt at de store datacentre er klimarigtigt opbygget. For mange andre it-virksomheder er det i rollen som katalysator i andre virksomheder, at vi kan sætte fart på den grønne omstilling.

22. april 2021 kl. 10.15 | læs »

Dataetik kommer ikke på dåse: Alverdens algoritmer er i sig selv hverken gode eller onde

Klumme: Avanceret analytics og kunstig intelligens er afhængig af datagrundlaget og måden vi bruger softwaren på. Men low-code tilbyder stadig genveje – både teknisk og etisk.

29. marts 2021 kl. 12.20 | læs »

Business Transformation-as-a-Service? Vi har et stykke vej at gå, men virksomheder skal da stille kravet

Klumme: I det seneste år har vi set en enorm forandringsevne på det individuelle plan. Tænk hvis virksomheder kunne det samme. Vejen går over simplificering, cloud og leverandørernes solide arbejdsindsats.

17. februar 2021 kl. 10.31 | læs »

Vi skal overkomme AI-barrieren gennem teknologisk standardisering og skabertrang hos flere brugere

Klumme. Virksomhedernes vej til at bruge kunstig intelligens tæt på deres data og tæt på deres forretningsprocesser er fuld af rumleriller og fartbump. It-leverandørerne kan gøre en forskel.

22. januar 2021 kl. 12.37 | læs »
2

Tech-sproget kan også give et nudge til en bedre verden: Lad os stoppe med at kalde det 'blackliste' og 'whiteliste'

Klumme Verden ER altså ændret, når en global CTO taler om Black Lives Matter, corona og bæredygtighed. Og selvfølgelig en masse om teknologi.

29. december 2020 kl. 10.00 | læs »