Thomas Madsen

Leder af SAP Data Lab, København

E-Mail

Thomas.madsen@sap.com

Linkedin

Se Thomas's LinkedIn profil

Jeg tror på, at software og data kan gøre virksomheder mere intelligente, men jeg kan også se, at samfundet er udfordret af visse elementer i digitaliseringen.
Til daglig leder jeg et lab, hvis mål er at udforske og demonstrere brugen af data i forretningsmæssige sammenhænge.

Mit professionelle liv startede med en ingeniøruddannelse, som jeg har brugt både på kundesiden og leverandørsiden som udvikler, arkitekt og rådgiver.
39 artikler på Computerworld

Thomas Madsen

Følelsen af at være komplet unik er under angreb af ren og skær sund fornuft

Klumme: Motiveret af lige dele pisk og gulerod er danske virksomheder i gang med at lægge deres forretningskritiske ERP-installationer op i cloud’en. En behagelig personlig sideeffekt er, at jeg nu også integrerer forretningsprocesser i stedet for kun at integrere data, når jeg arbejder i SAP’s data lab.

14. juni 2022 kl. 10.59 | læs »

5G sætter turbo på IoT og en sløjfe på min karriere

Klumme: 5G åbner for mange af de visioner, som ligger og simrer inden for IoT, VR og AR. Da jeg i sin tid forlod telebranchen til fordel for ERP, havde jeg ikke lige set, at CIO’erne skulle til at styre deres egen telekommunikation.

23. maj 2022 kl. 11.40 | læs »

Digitaliseringens døde krage, flækkede træsko og mudder i lommerne

Klumme: Nøglen til værdifuld digitalisering er en nøgtern analyse af virksomhedens virkelighed. Klods-Hans får som bekendt prinsessen til sidst, fordi han ikke prøver at være andre, end den han er.

2. maj 2022 kl. 11.59 | læs »

Industri-clouds kan bidrage til global bæredygtighed

Klumme: Branche-orienterede samlinger af cloud-services, værktøjer og applikationer er et godt svar på behovet for integration og innovation på samme tid. Både til fordel for den enkelte virksomhed og for kloden.

1. marts 2022 kl. 14.01 | læs »

Bag enhver succes med komplekse data står en master data manager, som får alt for lidt opmærksomhed

Klumme: AI-eksperter og ML-guruer er i tårnhøj kurs ude på jobmarkedet. Men uden ordentlige master data managers skaber de bare togulykker i høj fart.

12. januar 2022 kl. 10.03 | læs »

No-code er det sidste nye trin i dansen mellem it og forretning. Og spaghettimonsteret skal helst være bænkevarmer

Klumme: No-code og low-code giver nyt liv og potentiale til en kompetencetype midt mellem udviklerne og procesejeren. Udviklingen minder om, hvad vi tidligere har set inden for business intelligence.

28. december 2021 kl. 14.00 | læs »

Slå et slag for det cirkulære valg af teknologi

Klumme: Ledelsesmæssigt er bæredygtighed i høj kurs men stadig forbløffende svært at eksekvere på i virkelighedens verden. CIO’en bør spidse ører, når topledelsen taler om cirkulær økonomi, for (også) her kan teknologivalget gøre en forskel.

29. november 2021 kl. 12.20 | læs »

Yes, digitalisering kræver, at Danmark tænker internationalt, og yes, jeg vil være robotbibliotekar

Klumme: Forfriskende nok slår Digitaliseringspartnerskabet til lyd for en aktivistisk dansk tech-politik på den europæiske arena. Helt enig. Når vi ser på, hvad data er ved at gøre ved demokrati og kapitalisme, så skal vi sparke al mistillid til EU til side og gå all in.

4. november 2021 kl. 10.30 | læs »

Lad grafen vise dig vej til kreativitet med data

Klumme: Vores datamængder vokser i dybde, bredde og anvendelighed. Innovation og værdiskabelse i professionelt regi handler i høj grad om at kombinere forskellige data, og jeg tror, at den grafiske vejviser bliver afgørende i fremtiden.

13. oktober 2021 kl. 14.42 | læs »

Jeg er ikke længere sikker på, at alle virksomheder i fremtiden vil have et ERP-system, som vi kender det i dag

Klumme: Fremtidig digitalisering kommer til at handle om at samarbejde i hele værdikæder, og derfor skal data og processer også ud over virksomhedens fire vægge og arbejde. ERP-processerne består, men pludselig er jeg ikke længere sikker på, at alle virksomheder i fremtiden har et ERP-system, som vi kender det i dag.

24. september 2021 kl. 11.40 | læs »