Thomas Madsen

Leder af SAP Data Lab, København

E-Mail

Thomas.madsen@sap.com

Linkedin

Se Thomas's LinkedIn profil

Jeg tror på, at software og data kan gøre virksomheder mere intelligente, men jeg kan også se, at samfundet er udfordret af visse elementer i digitaliseringen.
Til daglig leder jeg et lab, hvis mål er at udforske og demonstrere brugen af data i forretningsmæssige sammenhænge.

Mit professionelle liv startede med en ingeniøruddannelse, som jeg har brugt både på kundesiden og leverandørsiden som udvikler, arkitekt og rådgiver.
25 artikler på Computerworld

Thomas Madsen

Dataetik kommer ikke på dåse: Alverdens algoritmer er i sig selv hverken gode eller onde

Klumme: Avanceret analytics og kunstig intelligens er afhængig af datagrundlaget og måden vi bruger softwaren på. Men low-code tilbyder stadig genveje – både teknisk og etisk.

29. marts 2021 kl. 12.20 | læs »

Business Transformation-as-a-Service? Vi har et stykke vej at gå, men virksomheder skal da stille kravet

Klumme: I det seneste år har vi set en enorm forandringsevne på det individuelle plan. Tænk hvis virksomheder kunne det samme. Vejen går over simplificering, cloud og leverandørernes solide arbejdsindsats.

17. februar 2021 kl. 10.31 | læs »

Vi skal overkomme AI-barrieren gennem teknologisk standardisering og skabertrang hos flere brugere

Klumme. Virksomhedernes vej til at bruge kunstig intelligens tæt på deres data og tæt på deres forretningsprocesser er fuld af rumleriller og fartbump. It-leverandørerne kan gøre en forskel.

22. januar 2021 kl. 12.37 | læs »
2

Tech-sproget kan også give et nudge til en bedre verden: Lad os stoppe med at kalde det 'blackliste' og 'whiteliste'

Klumme Verden ER altså ændret, når en global CTO taler om Black Lives Matter, corona og bæredygtighed. Og selvfølgelig en masse om teknologi.

29. december 2020 kl. 10.00 | læs »

Nu er forretningsmæssig kreativitet en større barriere end data og værktøjer

Klumme: Vi er oppe på en helt anden hastighed end tidligere, når vi udfører forsøg med analyse og data. Jeg har selv lige gennemført to styks proof-of-concept, og resultaterne melder sig på dag to. Jeg er begejstret.

2. december 2020 kl. 10.00 | læs »
1

Opråb til alle CIO'er og CFO'er: Byd ind på den grønne dagsorden

Klumme: Hårde facts er nøglen til grøn omstilling. CO2-regnskabet skal have samme tyngde og fokus som det økonomiske regnskab. Det skal omfatte hele værdikæden med transparens fra A til Z, og her har CIO og CFO masser at byde ind med.

3. november 2020 kl. 14.01 | læs »

Husk det nu: Data uden governance leverer ikke varen

Klumme: Både i virksomhedernes og verdens brug af data har vi efterhånden lært, at data i sig selv ikke leverer værdi. Struktur, sporbarhed og governance er en nødvendig del af værdiskabelsen.

9. oktober 2020 kl. 10.00 | læs »

Overnational smittesporing viser en vej for fremtidens brug af data

Klumme: Jeg tror på, at data vil virke i menneskehedens tjeneste. EU’s kommende gateway til smittesporing over landegrænser viser, at det kan lade sig gøre. Virksomheder kan også lære af den historie!

24. september 2020 kl. 10.00 | læs »
1

Karantænen gav de introverte en revival. Men nu kommer møderne igen. Uaks!

Klumme: Bedre beslutninger, effektive møder og en ny direkte måde at finde viden på. Coronaperioden har også gjort noget godt. Vi tager meget af det med os (håber jeg).

26. juni 2020 kl. 10.00 | læs »

Så er det ikke sværere: Hul på bylden og i gang med ML

Klumme: Så skete det. Jeg fik hul på bylden og lavede min første Python-scriptede algoritme. Pludselig var tiden, opgaven og månens stilling den helt rette. Virksomheder kan sagtens komme med på rejsen!

4. juni 2020 kl. 10.00 | læs »