Rasmus Ferdinand Ginman

Erhvervsjournalist

E-Mail

rjp@cw.dk

Jeg dækker den danske it-branche, hvor jeg skriver om forretningen bag it-produkterne - alt fra økonomi og opkøb til strategi og ledelse.

Min baggrund er en kandidatgrad i Journalistik og Virksomhedsstudier fra Roskilde Universitet.

Tidligere har jeg skrevet for Dagbladet Børsen og ITWatch.
803 artikler på Computerworld

Rasmus Ferdinand Ginman

Premium

Danske Lessor sælger sin tyske forretning - og vender underskud til overskud

Det danske lønselskab Lessor har solgt sin tyske forretning for millioner af kroner. Det afslører selskabets seneste regnskab, hvor Lessor har fået vendt bundlinjen fra et millionunderskud til et millionoverskud.

17. november 2020 kl. 14.00 | læs »

Spiludvikleren bag Street Fighter ramt af ransomware-angreb: Hackere stjæler data på op mod 350.000 brugere

Japanske Capcom, der blandt andet står bag Street Fighter og Resident Evil-spillene, er blevet ramt af et omfattende ransomware-angreb. En berygtet hackergruppe, der har krypteret selskabets data, kan have stjålet oplysninger på op mod 350.000 personer.

17. november 2020 kl. 12.05 | læs »
Premium

Hosting-selskab fra Silkeborg har fuld fart på: Er vokset med over 25 procent hvert år siden 2009

Med et driftsresultat, der er løftet med over 300 procent på tre år, ender hosting-selskabet Sotea øverst på skamlen i hosting-kategorien i Computerworlds årlige it-komet-undersøgelse. Med et simpelt forretningskoncept udfordrer Sotea den klassiske hosting-branche, fortæller direktør Jess Teilmann. Se hans vækstopskrift her.

17. november 2020 kl. 11.21 | læs »
Premium

Computersalg.dk i kraftig oprustning: Nyt domicil, ny butik og en pakkemaskine til 10 millioner kroner

Computerworld Vækstkomet 2020: Online-forhandleren Computersalg.dk har oplevet voldsomt vækst de seneste fire år. Og det stopper ikke her. Coronakrisen har sat fart på forretningen, der styrer mod endnu et rekordår. Selskabet har måtte opruste på forskellige fronter for at kunne følge med væksten, forklarer ejerlederen Kim Rand.

16. november 2020 kl. 09.22 | læs »
Premium

Columbus puster ud efter hæsblæsende uge: Ny strategi, topchef-jagt, selskabssalg og regnskabstal

Overblik: Der er store omvæltninger på vej i Columbus, der i den forløben uge præsenterede kvartalsregnskab og en spritny strategiplan. Samtidig er jagten sat ind på en ny koncernchef og softwareselskabet To-Increase er sat til sat. Få overblikket her.

16. november 2020 kl. 08.30 | læs »
Premium

Her er Columbus' to grunde til at sælge softwareselskabet To-Increase efter 15 års ejerskab

Interview: Columbus har sat sit softwareselskab, To-Increase, til salg efter 15 års ejerskab. Selskabet er blevet mere værd i takt med årene og bidrager med væsentlige summer til Columbus' samlede forretning. Ib Kunøe fortæller, at der er to grunde til, at det værdifulde selskab nu skal sælges.

13. november 2020 kl. 14.39 | læs »
Premium

Ib Kunøe i fuld gang med at finde ny topchef til Columbus: De første samtaler er overstået - og der er flere i den kommende tid

Interview: Ib Kunøe er i fuld gang med at finde den profil, der fremover skal gå forrest i Columbus som koncernchef. Topposten har været ledig siden Thomas Honorés afgang efter ni år i stillingen. Se hvad Ib Kunøe leder efter.

13. november 2020 kl. 12.11 | læs »

DI klager til EU over statens konsulent-nedskæringer: Skaber unfair konkurrence

DI er utilfreds med statens konsulentnedskæringer, der skal spare det offentlige milliarder af kroner. Derfor har brancheorganisationen sendt en klage til EU-kommissionen, der argumenterer for, at nedskæringerne ender i i unfair konkurrence.

13. november 2020 kl. 08.47 | læs »
Premium

TDC-ejede Dansk Kabel TV ramt af cyberangreb: Hackere tvang sig adgang til sms-system

Dansk Kabel-TV har været udsat for et hackerangreb, hvor it-kriminelle tvang sig adgang til selskabets sms-system. Hackerne har kun fået fingrene i telefonnummer, oplyser selskabet, der nu har lukket for sårbarheden.

13. november 2020 kl. 08.20 | læs »

165 europæiske selskaber klager over Google til Vestager: Flere danske selskaber har skrevet under

165 europæiske virksomheder har underskrevet et åbent brev til Margrethe Vestager, da de ønsker at EU går hårdere til værks mod søgegiganten Google. Flere danske selskaber er med på vognen.

13. november 2020 kl. 07.34 | læs »