Dan Rose

Founder og AI-konsulent i Todai

E-Mail

dan.rose@todai.ai

Linkedin

Se Dan's LinkedIn profil

Founder og AI-konsulent i Todai

Jeg startede min karriere som udvikler, men senere tog jeg rollen som marketingchef i regnskabsprogrammet Billy.

Er i dag aktiv i debatten om kunstig intelligens i praksis og holder foredrag.

blog: danrose.ai

https://todai.ai/


Tidligere jobs:

CEO - Paperflow

Produktchef - Paperflow

Marketingchef - Billy
9 artikler på Computerworld

Dan Rose

Ro på: Kunstig intelligens er ikke et klimaproblem

Klumme: Jeg har længe været skeptisk over for påstanden om, at kunstig intelligens skulle være en stor udfordring for klimaet

8. april 2024 kl. 11.40 | læs »

Generativ AI gør os alle til data-sheiker

Klumme: Et rodet drev med dokumenter bestående af alt fra kontrakter til dokumentation er tilstrækkeligt for en AI-agent, og i alt rodet er der uanede mængder værdi at hente.

28. juni 2023 kl. 10.32 | læs »

Din virksomheds dataplatform er et cykelskur, der bremser AI

Klumme: Danske virksomheder tripper for at komme i gang med kunstig intelligens, og i ledelserne kigger man indad og spørger: “Hvad kommer AI til at gøre for os?” “Hvad gør vores konkurrenter?”

17. februar 2023 kl. 11.40 | læs »

Et AI-projekt er altså ikke en teknisk opgave - jeg får sved på panden, når jeg hører ikke-teknikere snakke om 'algoritme'

Klumme: Jeg har set rigeligt med forfejlede AI-projekter til at få sved på panden, når jeg hører projektledere og andre ikke-tekniske personer bruge ordet “algoritme." Selv om AI er et teknisk felt at forske og udvikle i, er det nemlig et helt forkert mindset, når man skal applikere det i praksis.

15. juli 2021 kl. 11.23 | læs »

Data er det nye olie, og om lidt er olien væk

Klumme: Der er en klar trend hen imod et mindre behov for store datamængder, og det skal man have in mente som virksomhed, hvis man ikke vil overhales inden om af dem, der forstår at løse de samme problemer med færre data.

25. maj 2021 kl. 14.00 | læs »

Egenudviklet kunstig intelligens er død

Klumme: Egenudviklede løsninger med kunstig intelligens står med det ene robotben i graven. Der er nemlig i dag en konkurrenceulempe og ikke en fordel ved at have bygget AI’en selv.

10. december 2020 kl. 12.20 | læs »
2

Sådan kommer du godt i gang med AI: Her er mine gode råd (og de virker)

Klumme: Vær uambitiøs første gang du arbejder med AI. Det er en klassisk fejl, at man kaster sig over en ny teknologi med alt for store og ambitiøse mål. Begyndt småt og med en nice-to-have løsning. Så gør det ikke noget, at løsningen ikke er helt perfekt.

17. november 2020 kl. 09.55 | læs »

Har du en plan klar? Ledere skal uddannes i kunstig intelligens - og det haster

Klumme: Ledere, der ikke lader sig uddanne i AI, vil blive tilskuere til en ekstrem udvikling i deres egen organisation. De ledere, der lader sig uddanne i AI, kan til gengæld være langt foran resten af feltet og give deres organisation en unfair fordel.

14. august 2020 kl. 10.15 | læs »

Sådan får AI langt hurtigere succes i danske virksomheder: AI-projekter skal milestonefundes

Klumme: Et AI-projekt skal bevise sit værd i de forskellige faser, det kommer ind i, og funding skal kun ske, når hver fase eller milestone har levet op til sine succeskriterier.

16. juli 2020 kl. 10.42 | læs »