Jesper Kirk

Partner, Technology Consulting, EY

E-Mail

Jesper.Kirk@dk.ey.com

Linkedin

Se Jesper's LinkedIn profil

Jesper Kirk er partner og leder af EY’s danske team for Technology Consulting.

Jesper fokuserer på forretningsudvikling og transformation gennem brug af it.

Han arbejder både sammen med forretningen for at skabe resultater og sammen med CIO’s for at udvikle og implementere digitale strategier.

Jesper trækker på 21 års erfaring fra den finansielle sektor, management consulting og softwarebranchen.
14 artikler på Computerworld

Jesper Kirk

Danmark kan virkelig blive et foregangsland for innovativ velfærdsproduktion - kom nu i gang

Klumme: Teknologistøttet forandring ligner på den lange bane en mere farbar vej end ”flere hænder” på de store velfærdsområder. En ny undersøgelse peger på den offentlige sektor som mere AI-parat end den private. Gid det var rigtigt.

24. januar 2024 kl. 11.36 | læs »

Vil du være mere end virksomhedens teknologiske pedel?: Bæredygtighed kalder på digitalt lederskab

Klumme: I disse år er CO2 og ESG for alvor på vej ind i virksomhedernes hverdag. Til dels fordi EU stiller nye krav. Men vi må ikke reducere klimaet til et spørgsmål om compliance, og derfor skal CIO’ens samlede værktøjskasse på banen.

29. november 2023 kl. 10.45 | læs »

Generativ AI er ved at slå ind på RPA-sporet

Klumme: Teknologien har endnu ikke revolutioneret hele verden. Men generativ AI har en stor fremtid på i hvert fald to forskellige måder, og vi bliver alle eksponeret for mere automatisering.   

30. oktober 2023 kl. 14.00 | læs »

Bæredygtigheds-rapportering: Er I klar til jeres største data warehouse-projekt ganget med tre?

Klumme: Bæredygtigheds-rapportering står foran et kvantespring med implementeringen af CSRD-direktivet. Det store spørgsmål er, om rækkevidden af dette projekt egentlig har fundet vej til CIO’ens dagsorden?

16. juni 2023 kl. 09.15 | læs »

Tech-sourcing er oppe i luften, når de tektoniske plader forskubber sig

Klumme: Måske skal vi generelt skære sourcingen anderledes, så vi fastholder data-ejerskab og arkitektur-ansvar, når vi køber udvikling og drift ude i verden?

11. april 2023 kl. 11.52 | læs »

Trange tider fører til spareøvelser. Er CIO'en klædt på til at undgå kortsigtede grønthøstermetoder?

Klumme: Virksomheder er gennemdigitaliserede, og digitaliseringens værdibidrag er ofte meget stort. Men ser vi stadig på it-afdelingen som et cost-center, når krisen begynder at kradse?      

2. februar 2023 kl. 14.24 | læs »

Blandede teams virker fint: Derfor kan man faktisk både performe og inkludere på samme tid

Klumme: Ledelsesmæssigt og rekrutteringsmæssigt skal man måske nok gå nye veje for at etablere mangfoldige, inkluderende teams. Men til gengæld leverer de høj performance.

18. oktober 2022 kl. 12.41 | læs »

Kære CIO, her er dine tre mulige trin på vej ind i klimakampen

Klumme: CIO’erne over det ganske land har rigeligt på tallerkenen allerede. Alligevel vil jeg gerne slå et slag for, at de kommer ind i klimakampen. Bæredygtighedsudfordringen er for stor til at lade være.

7. september 2022 kl. 09.45 | læs »

Vi må trække kunstig intelligens helt ned på jorden: Vi kan begynde med at lade software læse med på alle virksomhedens tekster

Klumme: AI er ikke (kun) raketvidenskab og fremtidsmusik. Vi står over for en bølge af praktiske anvendelser. Faktisk ret parallelt til hvad RPA gjorde for begrebet ”robot”. Et godt sted at starte er at koble kunstig intelligens ind på alle de tekster, som florerer i vores virksomheder.

3. august 2022 kl. 09.50 | læs »

Skal du synge med på metaverset? Jeg tror, vi alle kommer med i koret

Klumme: Det trender. Masser af hype. Vi er alle ved at lære ordet ”metaverse” at kende. Det er bare ikke første gang, at en virtuel 3D-verden er talk-of-the-town. To aktuelle oplevelser hos kunder får mig til at tro på, at vi ikke skal ignorere det som ren fremtidsmusik.

13. april 2022 kl. 10.00 | læs »