Jesper Kirk

Partner, Technology Consulting, EY

E-Mail

Jesper.Kirk@dk.ey.com

Linkedin

Se Jesper's LinkedIn profil

Jesper Kirk er partner og leder af EY’s danske team for Technology Consulting.

Jesper fokuserer på forretningsudvikling og transformation gennem brug af it.

Han arbejder både sammen med forretningen for at skabe resultater og sammen med CIO’s for at udvikle og implementere digitale strategier.

Jesper trækker på 21 års erfaring fra den finansielle sektor, management consulting og softwarebranchen.
9 artikler på Computerworld

Jesper Kirk

Trange tider fører til spareøvelser. Er CIO'en klædt på til at undgå kortsigtede grønthøstermetoder?

Klumme: Virksomheder er gennemdigitaliserede, og digitaliseringens værdibidrag er ofte meget stort. Men ser vi stadig på it-afdelingen som et cost-center, når krisen begynder at kradse?      

2. februar 2023 kl. 14.24 | læs »

Blandede teams virker fint: Derfor kan man faktisk både performe og inkludere på samme tid

Klumme: Ledelsesmæssigt og rekrutteringsmæssigt skal man måske nok gå nye veje for at etablere mangfoldige, inkluderende teams. Men til gengæld leverer de høj performance.

18. oktober 2022 kl. 12.41 | læs »

Kære CIO, her er dine tre mulige trin på vej ind i klimakampen

Klumme: CIO’erne over det ganske land har rigeligt på tallerkenen allerede. Alligevel vil jeg gerne slå et slag for, at de kommer ind i klimakampen. Bæredygtighedsudfordringen er for stor til at lade være.

7. september 2022 kl. 09.45 | læs »

Vi må trække kunstig intelligens helt ned på jorden: Vi kan begynde med at lade software læse med på alle virksomhedens tekster

Klumme: AI er ikke (kun) raketvidenskab og fremtidsmusik. Vi står over for en bølge af praktiske anvendelser. Faktisk ret parallelt til hvad RPA gjorde for begrebet ”robot”. Et godt sted at starte er at koble kunstig intelligens ind på alle de tekster, som florerer i vores virksomheder.

3. august 2022 kl. 09.50 | læs »

Skal du synge med på metaverset? Jeg tror, vi alle kommer med i koret

Klumme: Det trender. Masser af hype. Vi er alle ved at lære ordet ”metaverse” at kende. Det er bare ikke første gang, at en virtuel 3D-verden er talk-of-the-town. To aktuelle oplevelser hos kunder får mig til at tro på, at vi ikke skal ignorere det som ren fremtidsmusik.

13. april 2022 kl. 10.00 | læs »

Danmark skal flere gear op i innovation på velfærdsområdet: Har vi egentlig forstået alvoren?

Klumme: Der er afgrundsdyb forskel på, hvordan en koncern innoverer sin kerneforretning, og hvordan velfærdssamfundet Danmark griber opgaven an. Vi skal have fundet et andet gear, ellers vil strukturelle problemer tvinge velfærden ud af kurs.

9. februar 2022 kl. 13.41 | læs »

Bevar den fulde sigtbarhed på vej ind i skyen

Klumme: Trenden er klar nok: Vi outsourcer mere. Men cloud-migration lever ikke altid op til forventningerne. Den afgørende nøgle er at vende blikket indad, mens virksomheden outsourcer.

20. december 2021 kl. 09.43 | læs »

Teknologien hiver gulvtæppet væk under traditionelle politiske argumenter. Danmark skal gå forrest med digital velfærd

Klumme: Teknologien har kraften til for alvor at rykke mållinjen, hvis vi tør. Alle os, der hellere vil klare os hurtigt og smidigt med en gang digital selvbetjening, skal ikke tage ressourcer fra de borgere, som virkelig har brug for varme hænder i det virkelige liv. Gid valgkampen handlede om det.

5. november 2021 kl. 09.16 | læs »

Når teknologien buldrer afsted, halter økonomistyringen ofte langt bagefter: Morgendagens CIO skal plukke i CFO’ens værktøjskasse  

Klumme: Selvfølgelig stiger omkostningerne, når it og digitalisering bliver rygraden i forretningsmodellen. Men når cloud og services supplerer en on premise-installation, bliver det komplekst, og ustyrligheden banker på døren.

18. oktober 2021 kl. 12.24 | læs »