Annonceindlæg fra Paessler

Uggerlys lyse idé om at installere PRTG hjalp dem med at spare penge og undgå ransomware

Uggerly sætter deres lid til Paesslers PRTG til at overvåge hele deres it-infrastruktur og holde deres systemer kørende med optimal ydeevne.

Da Mads Cramer Thomsen først startede hos Uggerly, en af Danmarks førende leverandører af tekniske installationer, for fire år siden, benyttede virksomheden sig af et monitoreringsprogram, som de selv havde udviklet. En løsning, som Mads ikke var helt tilfreds med. Reelt set opdagede de først problemerne, når de allerede var opstået, og var begyndt at påvirke brugerne. Der var ingen muligheder for at være på forkant med problemerne.

Da denne løsning ikke var optimal, begyndte Mads at undersøge andre muligheder for at monitorere netværket. Kriterierne for at finde den rigtige software var at kunne hjælpe kunderne hurtigere, at opdage fejl før de opstod og at få muligheden for at eliminere disse problemer, før brugerne også opdagede dem. Det var derudover også vigtigt for Mads, at den nye software var nem at installere og konfigurere. Prisen skulle selvfølgelig også passe.

Efter grundige overvejelser, besluttede Mads, at Paesslers PRTG Network Monitor var den rigtige løsning for Uggerly.

”PRTG opfyldte alle vores kriterier. Det er nemt at konfigurere, det er muligt at monitorere mange enheder out-of-the-box, der er mulighed for at kreere egne custom-sensorer, og det kan integreres med mange forskellige systemer”, siger Mads.

De har nu haft deres PRTG installation i fire år og har i øjeblikket 826 sensorer i brug, som monitorerer LAN, WAN, forskellige websider on-prem og i clouden, samt 25 servere, 15 switches, 2 routere, 1 VPN box, 15 access points, 8 printere, 15 kameraer og mere i ét hovedkvarter og 5 filialer.

”Det lyder måske lidt underligt, men vi monitorerer faktisk vores frankeringsmaskine!”

 

Uggerlys oplevelse med ransomware

Efter en række ransomware-angreb rundt omkring i landet, blandt andet hos en af Mads’ venner, der blev ramt gennem en label-maker, blev det besluttet at der skulle skrues op for sikkerheden ved Uggerly. For at beskytte sig mod sådanne angreb monitorerer de endnu flere enheder end tidligere.

Da alle ports på deres switches bliver monitoreret, er det muligt at følge med i, hvor der normalt er et højt forbrug af båndbredde, og hvor der ikke er. I ét konkret eksempel kunne de ved hjælp af PRTG opdage et højt båndbreddeforbrug på en port, hvor dette ellers ikke var normen. Mads opdagede ved et tilfælde, at den pågældende bruger ikke engang sad ved sin computer på dette tidspunkt. Mads skyndte sig derfor at trække internetstikket ud. Problemet opstod, da den pågældende bruger kom til at klikke på et ransomware-link.

”Da jeg fik adgang til maskinen, kunne jeg rigtigt nok se, at der havde været et forsøg på at lave et ransomware-angreb på systemet. Ved hjælp af PRTG var vi dog i stand til at agere og trække internetstikket inden der skete noget”, siger Mads og tilføjer: ”Denne episode var med til at overbevise os om, hvor god en investering PRTG er.”

Mads fortsætter med at fortælle, hvordan PRTG er kommet IT-afdelingen til gavn af flere omgange. Arbejdet er blevet gjort lettere for IT afdelingen og har givet os mere tid til andre opgaver.

PRTG har også hjulpet IT afdelingen med at fremlægge forskellige problemer overfor ledelsen. Historisk data fra PRTGs rapporter har gjort det nemmere at argumentere for at investere i nyt udstyr.

På den anden side, kan PRTG også være med til at spare ledelsen penge. Fornyligt kiggede IT afdelingen nærmere på, hvor meget uptime de faktisk havde. Dette tema blev aktuelt, efter en server var brændt sammen. Efter denne hændelse, ville ledelsen gerne vide, om de stadigvæk kunne levere den mængde uptime og svartider de lover, eller om de skulle ud og investere i nyt udstyr. Firmaets PRTG rapporter var dog i stand til at vise, at alt var som det skulle være, og at de derfor ikke var nødsaget til at gå ud og lave en kæmpe investering.

”De informationer vi fik fra PRTG, sparerede os i sidste ende op imod to millioner kroner.”

 

Mange muligheder for at lave custom sensorer

Mads benytter også muligheden til at lave custom sensorer blandt andet til at monitorere deres Wifi. Dette giver Uggerly muligheden for at følge med i, hvor mange brugere der er forbundet, hvor mange gæster der er forbundet, om der er tilgængelige updates, og hvilke licenser der bliver benyttet til specifikke applikationer. Dette hjælper Mads og hans medarbejdere med at se, hvem der rent faktisk bruger deres data – er det de brugere de forventer eller ej? Og bliver systemet brugt til det, som det er beregnet til?

Én af deres egne sensorer tjekker om der er tilgængelige Ubiquiti opdateringer. Dette hjælper IT afdelingen med at planlægge det mest optimale tidspunkt at lave deres updates. De er også istand til at monitorere, om deres back-up kører som den skal.

”Det at man ikke selv behøver at holde øje med tilgængelige updates længere efter arbejdstiden har været en stor bonus for familielivet.”

Til at monitorere Uggerlys egne hjemmesider benytter de cloud sensorer til at integrere Google analytics metrics i PRTG. Dette giver dem mulighed for at se, hvor mange der besøger deres hjemmeside og hvorfor. På denne måde kan de se, hvor velpromoverede de er i forhold til deres konkurrenter, forbedre deres Google rangering, og evaluere om det content de deler er relevant eller ej.

Mads nævner et eksempel, der fandt sted for et halvt år siden. Uggerly havde delt en artikel på deres hjemmeside der fik et usædvanligt højt antal clicks. Deres sensor kunne påvise at de informationer de havde delt, og ikke tænkte var relevante, faktisk var temmelig interessante. Uggerly havde delt en artikel om deres nye kunde, det lokale supersygehus, hvilket tiltrak stor opmærksomhed hos kunderne. Denne artikel gav kunderne indtrykket, at hvis Uggerly er den rigtige løsning for et supersygehus, så ville de med stor sandsynlighed også være den rigtige løsning for dem.

 

PRTG dashboards fanger de besøgenes opmærksomhed

Uggerly har to forskellige PRTG dashboards: ét af dem er for IT afdelingen, der viser firmaets netværk med de vigtigste systemer fremhævet. Det andet dashboard er beregnet til brugere og kunder og viser ved hjælp af trafiklys, om systemet kører og finder opdateringer, hvis noget ikke fungerer som det skal.

”Ofte når vi har besøgende giver vi dem en rundvisning, hvor vi også kommer forbi vores PRTG dashboard. Når vi forklarer dem hvad det er og hvordan det fungerer, siger de allerfleste at det også er noget, de bare skal have.”

Mads beskriver PRTG som en god all-rounder, som mange flere firmaer burde kende til. Én af de største fordele ved PRTG i følge Mads er de historiske data, som har hjulpet med at give ledelsen et håndfast eksempel på, hvor meget uptime de har og har kunne vise inden for hvilke områder af netværket, der var brug for forbedringer. Mads roser også de mange out-of-the-box funktioner, der integrerer med mange forskellige leverandører, samt muligheden for at lave egne sensorer.

Ville du anbefale PRTG til en ven eller kollega?

”Ja, uden tvivl. Jeg har anbefalet PRTG op til flere gange, og det vil jeg blive ved med”, siger Mads.

Den bedste måde at finde ud af, hvordan PRTG kan gøre dit liv lettere, er at downloade et trial. Du kan teste PRTG i en måned - med alle funktioner og uden omkostninger. Al information samt PRTG-prøveperioden findes hér.

Kort om Paessler og PRTG

I 1997 revolutionerede Paessler området for it-monitorering, da vi lancerede PRTG som monitorerer hele it-infrastrukturen 24/7 og bistår it-fagfolk med gnidningsfrie løsninger af problemer, inden de får konsekvenser for brugerne.

Læs mere om Paessler
Kontaktinfo:

Paessler AG

Thurn-und-Taxis-Str. 14

90411 Nuremberg, Germany

https://www.paessler.com/

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg