Annonceindlæg fra Paessler

Nobia får globalt overblik over deres IT-drift med PRTG

Høje indsatser - Nobia skaber succes for netværksovervågning med PRTG

Udfordringen  

Som enhver anden virksomhed har Nobia ikke råd til at dens netværk eller infrastruktur er nede – det er alt for dyrt for organisationen.

 Men det kan være en udfordring hele tiden at have et klart overblik over, hvordan virksomhedens netværk og datacentre kører, når man opererer i flere lande fordelt over hele Europa.

 Det sidste, man ønsker at høre i en IT-afdeling er, at brugerne oplever problemer, så det er af afgørende betydning både at have indsigt i forretningsprocesser på overordnet plan, som direkte påvirker brugerne i det daglige, samt den underliggende teknologi, så man kan identificere potentielle problemer, inden de bliver kæmpestore – uanset hvor de optræder rent geografisk.

 Som i enhver IT-organisation, det være sig en mindre eller en større, er der altid en risiko for at blive lagt ned af problemløsning og ildslukning. Og alligevel er den vigtigste opgave for alle IT-netværk og -infrastrukturafdelinger proaktivt at gennemgå og forbedre ydelsen for hver komponent og proces, der bruges i komplekse forretningsunderstøttende systemer.

 Her kommer PRTG på banen 

 Som et resultat heraf har Nobia konsolideret sin eksisterende PRTG Network Monitor-løsning fra Paessler og udvidet den, idet man har nydt godt af, hvor nem den er at implementere. I dag har IT-afdelingen installeret omtrent 10.000 PRTG-sensorer til at overvåge det globale IT-miljø, herunder al kerne- og adgangsnetværksinfrastruktur. Jonas tilføjer: "Vi havde brug for et såkaldt 'single pane of glass' – et samlet overblik – til vores paneuropæiske operationer. Vi er glade for, at vi hurtigt fandt en løsning hos PRTG, som var nem at udrulle og administrere."

 Forretningsfordelene  

Det første konkrete resultat af at bruge PRTG var, at man kunne indsamle og analysere data fra forskellige geografiske lokationer. Det gav teamet et meget bedre billede af, hvordan netværket fungerede udenfor hovedkvarteret, og det havde en umiddelbar effekt på tilgængelighed og ydelse.

 Brugen af PRTG har også ført til en meget mere proaktiv tilgang i forbindelse med brugeroplevelsen. Eksempelvis bruger Nobia PRTG til at monitorere certifikater i miljøet mht. validitet og udløb – hvilket er særlig vigtigt i systemer, der ikke er egnede til automatiserede opdateringsprocesser. "Paessler giver os mulighed for at have en meget mere proaktiv tilgang til vores IT-drift, og sørger for, at vi er tilgængelige og ikke har nogen nedetid, hvilket understøtter forretningen ordentligt," siger Sandeep.

 PRTG bliver også benyttet til at monitorere tilgængeligheden af AWS. Den tilhørende infrastruktur, inklusive VPN'er, bliver overvåget centralt, og der gives besked, når forbindelser mistes, eller der er failover på firewallene. Og hvad er resultatet så? Mere stabile forbindelser for brugerne.

 Det har også medvirket til at fejlfinde problemer med netværkshastigheder i et af Nobias datacentre, idet man har kunnet overvåge alt relevant hardware, hvilket ikke tidligere har været muligt. PRTG har gjort det muligt at finde dårlige trafikmønstre, som har kunnet løses, og at identificere problemer med CPU-brug, som havde skabt problemer i firewallen.

 PRTG er blevet brugt til at monitorere VPN-kapaciteten, hvilket er særligt vigtigt, da virksomhedens svar på udfordringerne i forbindelse med COVID-19 resultererede i en uventet efterspørgsel. Evnen til at delegere synlighed til folk uden for kernenetværksteamet var ikke noget, man nemt kunne opnå med udbyderens værktøjer. Dette har gjort det muligt at forudse problemer og undgå dem. Denne nye funktionalitet blev leveret inden for få timer, hvilket ikke havde været muligt med de forhåndenværende værktøjer.

 Teamet hos Nobia har også fået ny indsigt via PRTG, som dedikerede hardware-administrationssystemer ikke havde givet før. Den britiske del af forretningen bruger Cisco-servere til at køre alle sine virtuelle applikationer, hvilket overvåges af Ciscos eget administrationssystem. Ved at tilføje PRTG-monitorering til løsningen fandt man lynhurtigt ud af, at en af bladeserverne var offline og havde været det i nogen tid. Som et resultat heraf kunne Nobias medarbejdere indsende en anmodning til Cisco om at løse det og dermed undgå en mulig systemfejl.

 IT-afdelingen er også glade for den fleksibilitet, hvormed advarsler og notifikationer kan opsættes i PRTG, så den rette person kan blive informeret gennem den rigtige kanal. "Udover vores standardkanaler, Microsoft Teams og SMS, så har vi også lavet en integration mellem Cisco UCCX og PRTG. Det gør det muligt for PRTG at sende HTTP-handlinger via Cisco UCCX, som så ringer den ansvarlige person op og rent faktisk læser advarslen højt for vedkommende," forklarer Sandeep.

  "Vi sætter pris på PRTG's fleksibilitet og den måde, hvorpå det vokser sammen med firmaet og understøtter vores behov for også at digitalisere på fabriksniveau og ikke kun monitorere standard-IT-infrastruktur men også fabriksudstyr," siger Sandeep.

Om Nobia

Nobia udvikler og sælger køkkenløsninger gennem en række stærke brands i Europa, herunder Magnet i Storbritannien, HTH, Norema, Sigdal, Invita og Marbodal i Skandinavien, Petra og A la Carte i Finland, ewe, Intuo og FM i Østrig samt Bribus i Holland. Nobia genererer rentabilitet ved at kombinere stordriftsfordele med attraktive køkkentilbud. Gruppen har cirka 6.100 ansatte og en nettoomsætning på omkring 14 milliarder svenske kroner. Aktierne er noteret på Nasdaq i Stockholm under navnet NOBI. Websted: www.nobia.com.

 

Kort om Paessler og PRTG

I 1997 revolutionerede Paessler området for it-monitorering, da vi lancerede PRTG som monitorerer hele it-infrastrukturen 24/7 og bistår it-fagfolk med gnidningsfrie løsninger af problemer, inden de får konsekvenser for brugerne.

Læs mere om Paessler
Kontaktinfo:

Paessler AG

Thurn-und-Taxis-Str. 14

90411 Nuremberg, Germany

https://www.paessler.com/

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg