Annonceindlæg fra Paessler

Sådan overvåger du Microsoft DirectAccess

Netværksinfrastrukturens sundhed og kvaliteten af fjernforbindelserne har direkte sammenhæng med forretningens ve og vel og kundetilfredsheden.

I disse tider med global krise, hvor vi er ramt af COVID-19, og hvor mange virksomheder arbejder hjemmefra, bruger slutbrugerne forskellige teknologier til at få fjernadgang til virksomhedens netværksinfrastruktur. Blandt andet forskellige former for VPN og DirectAccess. Netværksinfrastrukturens sundhed og kvaliteten af fjernforbindelserne har direkte sammenhæng med forretningens ve og vel og kundetilfredsheden. Med det i tankerne er det meget vigtigt at have alle business services i gang. Den rette medicin er at være proaktiv og overvåge og styre fjernforbindelsernes sundhedstilstand ved hjælp af det rigtige overvågningsværktøj.

Da vi hos Paessler bruger Microsoft DirectAccess fra et IT-administrator- og slutbrugerperspektiv, vil vi vise dig, hvordan PRTG kan overvåge og visualisere, hvor sund DirectAccess og alle involverede komponenter er. Microsoft DirectAccess etablerer tovejsforbindelse med et internt netværk, hver gang en DirectAccess-aktiveret computer opretter forbindelse til Internettet. Takket være den måde, DirectAccess er designet på, er der ikke behov for en on-demand-forbindelse til kernenetværket som ved traditionel VPN.

Eftersom mange forskellige komponenter er involveret i en vellykket implementering af Microsoft DirectAccess, er den bedste metode til overvågning at gøre det fra de forskellige lag, fra det fysiske til applikationslaget. PRTG Network Monitor dækker netværksinfrastrukturen ved hjælp af 'native' sensorer, der overvåger sundhedsstatus og trafik for de fysiske og virtuelle maskiner, switche, routere og firewalls, operativsystemer, forskellige serverroller og applikationer.

Tre sensorer kan hjælpe os med at overvåge sundheds- og forbindelsesstatistikkerne for enkeltstående eller klyngeforbundne DirectAccess-servere, herunder  EXE / Script Advanced Sensor, HTTP Push Data Advanced Sensor og Sensor Factory Sensor. Takket være disse sensorer og PowerShell-scripts, der er udviklet af vores fantastiske IT-team, kan PRTG holde øje med din DirectAccess.

Dine DirectAccess-komponenters sundhed

Ved at bruge et PowerShell-script får du sundhedstilstanden for forskellige komponenter, der indgår i DirectAccess-miljøerne, såsom Active Directory, DNS, Network Location Server, Network Security, IPsec, Kerberos-autentificering, netværkskort med mere. Prøv at downloade PowerShell-scriptet HealthState.ps1, inklusive .ovl- filen her som en zipped fil, og integrér det i PRTG Network Monitor ved hjælp af EXE/Script Advanced Sensor. Glem heller ikke, at PRTG Network Monitor også understøtter native sensorer til overvågning af Active DirectoryDNS- og Windows-services.

Aktive forbindelser og trafik

Hvis der er DirectAccess Cluster - NLB (Network Load Balancing) i et netværk, vil DirectAccess-servere være i stand til at afbalancere aktive fjernforbindelser for at minimere belastningen på den enkelte server. Det er derfor vigtigt at holde øje med aktive fjernforbindelser samt indgående og udgående trafik. Takket være  HTTP Push Data Advanced Sensor  og PowerShell-scriptet Get-ConnectionStatistics.ps1  vil PRTG være i stand til at vise disse værdier i sensoren.

Denne sensor implementeres som en planlagt opgave, der kører direkte på en af DirectAccess-serverne. For at få en 1-minuts opløsning i PRTG Network Monitor er det nødvendigt at køre scriptet hvert 5. minut (hvilket er det mindste interval, der kan konfigureres), da selve scriptet internt udløser 5 forespørgsler og pushes. På denne måde kan du få data hvert minut. Der gives flere oplysninger om konfigurationen af de planlagte opgaver i Paessler blog.

Tjek belastninger og båndbreddeudnyttelse

Da DirectAccess-servere bruger flere netværkskort til indgående og udgående kommunikation, er det muligt at opsummere den forbrugte netværkstrafik og vise gennemsnittet af det samlede CPU-forbrug fra begge servere. Til det formål er det vigtigt at indstille passende grænser for kildesensorerne for at se overbelastninger samt holde øje med udnyttelsen af båndbredde på firewallen for at undgå flaskehalse. Dette kan lade sig gøre med Sensor Factory Sensor, der kan kombinere overvågningsresultater fra flere sensorer eller enheder.

Rapporter, dashboards og fleksibel varsling

Når alle sensorer er tilføjet i PRTG, kan IT-administratoren også generere rapporter, benytte dashboards og notifikationssystemer. Hvis du gerne vil se forbindelsesstatistikker for den foregående måned, hjælper vores rapporteringsmaskine dig med at generere ad-hoc- eller planlagte rapporter i forskellige formater. Ved at bruge dashboards er du i stand til at visualisere sundhedstilstanden for din DirectAccess og hele infrastrukturen. Dette kan du få vist på et enkelt dashboard eller bruge flere dashboards på skift på skærmen og også dele dem med dit team.

Vil du vide mere om, hvordan du overvåger din IT-infrastruktur og services? Deltag sammen med os og vores partner Deloitte i vores webinar "Effektiv og prisvenlig overvågning af infrastruktur og services" den 19. november kl. 10.

Kort om Paessler og PRTG

I 1997 revolutionerede Paessler området for it-monitorering, da vi lancerede PRTG som monitorerer hele it-infrastrukturen 24/7 og bistår it-fagfolk med gnidningsfrie løsninger af problemer, inden de får konsekvenser for brugerne.

Læs mere om Paessler
Kontaktinfo:

Paessler AG

Thurn-und-Taxis-Str. 14

90411 Nuremberg, Germany

https://www.paessler.com/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen.


Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.