Annonceindlæg fra MSI

Guide: Vælg den rette computer til dine behov

Er tiden inde til at købe ny computer? Vores ekspert guider dig gennem det til tider uoverskuelige udvalg og forklarer, hvad du skal være opmærksom på

Mange sidder fast, når de skal i gang med at købe ny computer. Hvor meget ydelse har du brug for? Hvordan påvirker det prisen? Hvad skal du prioritere?

Vi har taget en snak med Patrik Thorell – marketing- og kommunikationsansvarlig hos MSI – som er klar med et overblik over mulighederne på markedet. Han mener, at bærbare computere i dag er det klart bedste valg – selv for dem, der oftest sidder ved det samme skrivebord.

”Tidligere var den bærbare den ”anden computer”, en form for kompromis i både form, størrelse og ydeevne, men sådan er det ikke længere,” fastslår Patrik Thorell.

Kortlæg dine behov

Når det gælder ydeevne, er de fleste bærbare computere i dag kraftige nok til alt, de bliver udsat for i hverdagen – lige fra almindelige kontoropgaver såsom masser af browser-faner og Office-pakken, let brug til afspilning af film og afvikling af knap så krævende spil.

Lyder opgaven derimod på moderne spil eller tungere programmer såsom Photoshop og lignende, skal der tungere artilleri på banen. Og endnu kraftigere ydeevne er nødvendigt, hvis du vil skrue den grafiske kvalitet i dine spil helt op på maksimumindstillingerne, rendere CAD-tegninger eller sågar filmredigering.

For at gøre det helt enkelt kan man sige, at der er tre forskellige niveauer at tage udgangspunkt i, når man vælger ny computer. Der er stor forskel i ydelse – faktisk omkring 50 procent fra standardmaskinen og hele vejen op til sværvægteren.

Niveau 1 – standardcomputer til allround-brug

Hvis du primært har tænkt dig at bruge computeren til skoleopgaver, kontoret, surfe på nettet og skabe indhold til sociale medier, vil en hverdagscomputer levere tilstrækkeligt med ydelse. Designmæssigt er udtrykket mere konservativt, men du skal ikke lade dig narre af computerens ydre: Ydeevnen er ganske solid.

Standardmaskinen skal kunne bruges til det meste – alt fra hverdagsbrug til streaming.

”Det første budgetvenlige trin er Intel i5-baseret og med et NVIDIA GTX 1650 som grafikchip. Du får alt, du behøver, og du kan også game på den. Det er et fint valg, hvis du vil kunne køre lettere spil, surfe og lignende. Fotografen kan vælge en skærm med mere præcis farvegengivelse, og gameren kan vælge en skærm med en opdateringsfrekvens på 120 Hz,” siger Patrik Thorell.

Forslag: Modern-, MSI Prestige- og MSI GF-serierne

Niveau 2 – Mellemklassen – også for den mere krævende gamer

Hvis computeren skal have muskler til mere end hverdagsrutinerne – og eksempelvis kunne afvikle en del mere krævende spil – skal du gå et niveau op. Her findes serier med et mere livligt design, og som leverer høj ydeevne.

I denne klasse får du computere med Intel i7-processor i kombination med et af NVIDIAs kraftfulde og revolutionerende RTX-kort, som er i stand til at levere såkaldt raytracing i realtid – et fremragende valg til casual gamere og dem, der eksempelvis benytter computeren til rendering i CAD.

Forslag: Creator-, MSI GP- og MSI GL-serierne

Niveau 3 – Spark ydelsen op i Superligaen og vink farvel til kompromisser

Vil du derimod have maksimal ydelse – og minimere kedelig ventetid, når computeren tygger sig gennem selv de tungeste opgaver – skal du igen et trin op. I denne klasse er der skruet helt op for både ydelse og design, så selv de mest krævende brugere får et smil på læben. Denne type computer kan køre dine spil med maksimumindstillingerne, klare 3D-rendering og andre tunge opgaver uden at få sved på panden. Denne klasse af hardware bruger ganske enkelt kortere tid på at løfte opgaven.

”Så er det Intel i9 sammen med et NVIDIA GeForce RTX 2080, du skal overveje. En sådan maskine vil kunne klare alt, du kaster efter den. Hele herligheden kommer naturligvis med et prisskilt, der er et spejl af de mange hestekræfter, men det er en investering, der giver afkast, fordi du sparer markant mere tid i hverdagen,” siger Patrick Thorell.

Forslag: MSI GS Stealth, MSI GE Raider

Glem ikke batterilevetiden

Batterilevetid er, sammen med ydelse, et centralt parameter. Teknologien har udviklet sig med stormskridt de senere år, hvilket betyder, at moderne computere kombinerer kraftig ydeevne med lang batterilevetid – noget, der tidligere var helt utænkeligt.

”Det er derfor, vi har udstyret vores bærbare med størst mulig batterikapacitet, et 99,9Whr-batteri giver længere driftstid. Det er et af markedets absolut største batterier og sikrer, at du kan bruge computeren på farten uden besvær,” siger Patrik.

Men selvfølgelig skal ydelse og batterilevetid altid balanceres. Højere ydelse betyder også, at mere krævende opgaver kan udføres hurtigere. Derfor er det vigtigt, at du lander på et godt og velafbalanceret niveau baseret på dine behov. Se de tre niveauer herover som en rettesnor for dit næste computerkøb, så det bliver nemmere at træffe det rette valg.