Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kræft-eksperter: Din mobiltelefon kan give dig kræft

Bruger du din mobiltelefon meget, har du øget risiko for at udvikle en særlig farlig kræftform, konkluderer Verdenssundheds-organisationen WHO.

Den internationale sundhedsorganisation, WHO (the World Health Organisation), har for første gang nogensinde klassificeret stråling fra mobiltelefoner som en kræftrisiko.

Det sker, efter 31 kræftforskere i den seneste uges tid har gennemgået forskning, videnskabelige artikler og lignende om emnet til en konference, der har været arrangeret af WHO's kræftforsknings-division.

På denne baggrund er de nået frem til, at mobilstråling "muligvis er kræftfremkaldende for mennesker," som det hedder.
 
Risiko for hjernekræft
Konklusionen er i direkte modstrid med WHO's egen undersøgelse, der sidste år konkluderede, at der ikke er nogen direkte forbindelse mellem mobiltelefoner og kræft.

Ifølge de 31 forskere er der især sammenhæng mellem brug af mobiltelefoner og tilfælde af en særlig type hjernekræft.

Ifølge en undersøgelse er der således op til 40 procent større risiko for at udvikle denne type hjernekræft blandt storforbrugere af mobiltelefoner end blandt mennesker, der ikke bruger mobiltelefon.

"Bevismaterialet er endnu ufuldstændigt, men dog stærkt nok til at underbygge vores konklusion. Den er, at der kan være nogen risiko ved brug af mobiltelefoni. Derfor er vi nødt til at holde nøje øje med forbindelsen mellem brug af mobiltelefoni og kræft," lyder meldingen fra Jonathan Samet, der har styret mødet mellem forskerne.

Telebranchen meddeler, at risikoen for kræft er til stede, men at det ikke er "sandsynligt," at brugen af mobiltelefoner udløser kræft. Branchen mener, at de 31 forskeres konklusion "indikerer, at der er brug for yderligere forskning," skriver Financial Times.

Oggså herhjemme har der været betydelig debat om emnet. Kræftens Bekæmpelse har tidligere frikendt mobiltelefoner for at være kræftfremkaldende, ligesom forskere har frikendt telefonerne. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Mobilsnakker du dig til cancer og Alzheimers?

Er mobilsnak virkelig farligere end rygning?

Kræftens Bekæmpelse frikender mobiltelefoner.

Professor: Ingen grund til stråle-frygt.

Mobilbrugere har ikke øget risiko for hjernekræft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere