Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

TDC-rivaler brokker sig efter tvunget TDC-prisfald

Hos TDC's to største konkurrenter er der utilfredshed at spore, efter TDC er blevet er tvunget til at sænke sine engrospriser på bredbånd. Læs årsagen til utilfredsheden her.

Læs også: 
Styrelse tvinger TDC's priser ned

Telenor: TDC-priser kvæler konkurrencen

TDC: Helt okay at myndigheder tvinger vores priser ned.

TDC's største konkurrenter på bredbåndsmarkedet, Telia og Telenor, ryster på hovedet og trækker på skuldrene, efter Erhvervsstyrelsen har tvunget TDC til at sænke sine engrospriser på bredbånd.

Årsagen til de opgivende gestikulationer er, at prissænkningen er peanuts i forhold til, hvad konkurrenterne havde sat næsen op efter.

"Priserne er gået fra at være alt for høje til at være for høje, og selvom vi da skal have fundet regnemaskinerne frem igen, er jeg ikke superoptimist," lyder det fra Telias bredbåndschef for privatkunder, Lars Gudbrandsson.

Har sagt nej tak

Han fortæller, at Telia tidligere har kørt bredbånd delvist på sit eget net og delvist lejet sig ind på TDC's net for at dække i yderområderne.

Tidligere på året tog Telia dog den beslutning at trække stikket fra TDC's net med begrundelsen om, at det var for dyrt.

"Dermed har vi også sagt nej til at sælge bredbånd til en stor del af markedet, og det selvfølgelig ærgerligt. At priserne kun bliver sat en smule ned, er formentligt ikke nok til, at vi skal leje os ind hos TDC igen," lyder budskabet fra Lars Gudbrandsson.

I dag anslår han, at Telias bredbånd til private forbrugere dækker omkring 60 procent af Danmark, hvoraf den største koncentration ligger i byområderne.

Batter ikke vildt hos Telenor

Hos Telenor er modtagelsen af nyhederne om TDC's tvungne prissænkning nogenlunde den samme.

"Isoleret set er det et skridt i den rigtige retning, men jeg er absolut ikke tilfreds," lyder det fra Telenors regulatoriske chef, Nicholai Kramer Pfeiffer.

"Prisreduktionen batter ikke så meget på den enkelte forbindelse, selvom en prisreduktion trods alt er bedre end en prisstigning," fortsætter han og fortæller, at Telenor fortsat vil kæmpe for at presse TDC's engrospriser længere ned.

Glad fiberbranche

Prisreduktionen på TDC's bredbånd kommer efter en lang, sej kamp mellem teleselskaberne.

Folk i Erhvervsstyrelsen satte i sommers ned og regnede på, at de dengang eksisterende priser var for høje til at skærpe konkurrencen og lade TDC's konkurrenter komme til fadet ved at leje sig ind på TDC's netværk.

For engrosproduktet til bredbånds-tv bliver prisloftet sænket med 20 procent, mens priserne for de to engrosprodukter til bredbånd sænkes til henholdsvis 820 til 744 kroner og fra 1009 til 951 kroner.

I fiberlejren lyder budskabet, at priserne ikke er sænket så meget, at det vil gå udover fremtidige investeringer i fiber.

Læs også:
Styrelse tvinger TDC's priser ned

Telenor: TDC-priser kvæler konkurrencen

TDC: Helt okay at myndigheder tvinger vores priser ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere