Artikel top billede

TDC-rivaler brokker sig efter tvunget TDC-prisfald

Hos TDC's to største konkurrenter er der utilfredshed at spore, efter TDC er blevet er tvunget til at sænke sine engrospriser på bredbånd. Læs årsagen til utilfredsheden her.

Læs også: 
Styrelse tvinger TDC's priser ned

Telenor: TDC-priser kvæler konkurrencen

TDC: Helt okay at myndigheder tvinger vores priser ned.

TDC's største konkurrenter på bredbåndsmarkedet, Telia og Telenor, ryster på hovedet og trækker på skuldrene, efter Erhvervsstyrelsen har tvunget TDC til at sænke sine engrospriser på bredbånd.

Årsagen til de opgivende gestikulationer er, at prissænkningen er peanuts i forhold til, hvad konkurrenterne havde sat næsen op efter.

"Priserne er gået fra at være alt for høje til at være for høje, og selvom vi da skal have fundet regnemaskinerne frem igen, er jeg ikke superoptimist," lyder det fra Telias bredbåndschef for privatkunder, Lars Gudbrandsson.

Har sagt nej tak

Han fortæller, at Telia tidligere har kørt bredbånd delvist på sit eget net og delvist lejet sig ind på TDC's net for at dække i yderområderne.

Tidligere på året tog Telia dog den beslutning at trække stikket fra TDC's net med begrundelsen om, at det var for dyrt.

"Dermed har vi også sagt nej til at sælge bredbånd til en stor del af markedet, og det selvfølgelig ærgerligt. At priserne kun bliver sat en smule ned, er formentligt ikke nok til, at vi skal leje os ind hos TDC igen," lyder budskabet fra Lars Gudbrandsson.

I dag anslår han, at Telias bredbånd til private forbrugere dækker omkring 60 procent af Danmark, hvoraf den største koncentration ligger i byområderne.

Batter ikke vildt hos Telenor

Hos Telenor er modtagelsen af nyhederne om TDC's tvungne prissænkning nogenlunde den samme.

"Isoleret set er det et skridt i den rigtige retning, men jeg er absolut ikke tilfreds," lyder det fra Telenors regulatoriske chef, Nicholai Kramer Pfeiffer.

"Prisreduktionen batter ikke så meget på den enkelte forbindelse, selvom en prisreduktion trods alt er bedre end en prisstigning," fortsætter han og fortæller, at Telenor fortsat vil kæmpe for at presse TDC's engrospriser længere ned.

Glad fiberbranche

Prisreduktionen på TDC's bredbånd kommer efter en lang, sej kamp mellem teleselskaberne.

Folk i Erhvervsstyrelsen satte i sommers ned og regnede på, at de dengang eksisterende priser var for høje til at skærpe konkurrencen og lade TDC's konkurrenter komme til fadet ved at leje sig ind på TDC's netværk.

For engrosproduktet til bredbånds-tv bliver prisloftet sænket med 20 procent, mens priserne for de to engrosprodukter til bredbånd sænkes til henholdsvis 820 til 744 kroner og fra 1009 til 951 kroner.

I fiberlejren lyder budskabet, at priserne ikke er sænket så meget, at det vil gå udover fremtidige investeringer i fiber.

Læs også:
Styrelse tvinger TDC's priser ned

Telenor: TDC-priser kvæler konkurrencen

TDC: Helt okay at myndigheder tvinger vores priser ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere