Artikel top billede

Kinesisk it-gigant stor-ansætter i Danmark

Efter at kinesiske Huawei har overtaget driften af TDC's mobilnetværk, skal selskabet i de kommende måneder ansætte et hav af nye kollegaer. Læs her, hvad Huawei søger, og hvad selskabet vil give i løn.

Efter kinesiske Huawei for nylig satte sig på en aftale på fire milliarder kroner for levering af udstyr til og drift af TDC's mobilnetværk, er selskabet nu gået på ingeniør-rov i Danmark.

"I juni 2013 var vi 25 personer i Danmark. Til juni 2014 skal vi være 225," fortæller Huaweis kommunikationsdirektør Daniel Edlund til Computerworld.

100 af disse folk kommer fra den tidligere TDC-mobilnetværks-leverandør Ericsson, som igen overtog omkring 100 TDC-medarbejdere, dengang da det svenske selskab indgik sin netværks-aftale med Danmarks største teleselskab tilbage i 2008.

Derudover skal 100 nyansættes og bænkes i Huaweis kommende lokaler i den københavnske sydhavn nær TDC på Teglholmen.

Sætter minimumsløn

Kommunikationsdirektør Daniel Edlund forklarer, at godt 20 af de nye stillinger allerede er besat, men selskabet kigger videre efter næsten 80 nye medarbejdere, hovedsageligt ingeniører og sekundært netværksfolk.

"Vi skal bruge alt fra feltingeniører til produktchefer, der kan implementere produkter på TDC's netværk, både unge talenter og erfarne folk," lyder det fra Huawei.

Hvad så med lønnen?

"Eftersom vi er relativt ukendte i Danmark, skal vi mindst kunne tilbyde det, som de andre betaler," lyder svaret fra Daniel Edlund.

Det arbejder Huawei på

Tager du kutteren til Daniel Edlunds hjemland Sverige, er Huawei anderledes kendt i forhold til herhjemme.

I Sverige arbejder der 600 Huawei-medarbejdere i Stockholm og Landskrona fordelt med 300 i udviklingsafdelingen og 300 i implementering, salg og administration.

"I Sverige bliver vi sjældent omtalt som 'det kinesiske selskab Huawei', men blot Huawei, og det brand vil vi også gerne opbygge i Danmark," forklarer Daniel Edlund.

Det kinesiske selskab er herhjemme i gang med at bygge teleselskabet 3's LTE/4G-netværk og har udover stor-aftalen med TDC også flere aftaler med blandt andre Telia, Telenor og Also Actebis.

Omstridt selskab

På verdensplan har Huawei 150.000 medarbejdere og hjemmemarkedet Kina som den klart største indtægtskilde til omsætningen på godt 200 milliarder kroner.

Telekommunikations- og netværks-selskabet har i de senere år også møvet sig kraftigt ind på smartphone-markedet, og udover at opfinde 3G-netværks-dongles til pc'en har Huawei desuden været i mediemaskinen omkring mistanker for kinesisk spionage i Vesten.

Huawei fra det kinesiske kapitalist-projekt Shenzhen i Sydkina langt fra den kommunistiske regeringsmagt i Beijing har gentagne gange hårdnakket benægtet spion-beskyldningerne. Senest har selskabet fremlagt sin kildekode som bevis for dets uskyld. 

Læs også:
Efter spion-kritik: Derfor er Huawei ikke farlig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere