Artikel top billede

Huawei: Actebis-aftale er kun første skridt

Den kinesiske netværksproducent vil bruge ny skandinavisk distributionsaftale til at gøre sig lækker overfor SMB-forhandlere.

Der er ifølge landechef Michael Sander Andersen lagt op til en "blød start", når netværksproducenten Huawei sammen med Also Actebis nu målrettet begynder at sælge sine produkter gennem it-kanalen.

Han bebuder, at den kinesiske netværksproducent vil forfølge, hvad han betegner som en "klassisk kanalstrategi", som i første omgang vil fokusere på at skabe tillid til Huawei hos forhandlere og kunder.

"Det er et vigtigt led at få etableret en kontakt til Also Actebis. Det er en måde at få opmærksomhed i markedet. Næste skridt er, at vi sammen med Also Actebis arbejder med forhandlerne," siger Michael Sander Andersen.

"For os er det meget lige til. Vi satser i første omgang på kunder, der ligger i den højere ende af SMB-markedet eller over det niveau. Men vi har et bredt spekter af produkter med routere og switche, der koster fra 20-40 dollar og helt op til 100.000 dollar," siger han.

Michael Sander Andersen vil ikke sætte navn på, hvilke konkurrenter Huawei ser som de stærkeste modstandere i netværksmarkedet, hvor eksempelvis HP og Cisco i dag er de helt store spillere. Han vil heller ikke løfte sløret for, hvilke mål Huawei har sat sig for sin andel af netværksmarkedet.

"Vi fokuserer ikke kun på konkurrenterne. Det er jo ikke kun Cisco, der er i markedet, og i sidste ende er det jo kunderne, der bestemmer," siger han.

I Danmark har Huawei siden 2009 haft en selvstændig afdeling, som i dag tæller omkring 20 medarbejdere, der refererer til det skandinaviske hovedkontor i Stockholm.

I hele Norden har producenten en organisation, der ifølge Michael Sander Andersen tæller op mod 900 ansatte. Det omfatter også Huaweis aktiviteter indenfor consumer-devices som blandt andet mobiltelefoner plus sikkerhedsprodukter, videokonferencer og leverancer til de store skandinaviske tele-udbydere. Desuden har man også en selvstændig udviklingsafdeling.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere