Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Jens Møller Nielsen)

Huawei: Actebis-aftale er kun første skridt

Den kinesiske netværksproducent vil bruge ny skandinavisk distributionsaftale til at gøre sig lækker overfor SMB-forhandlere.

Der er ifølge landechef Michael Sander Andersen lagt op til en "blød start", når netværksproducenten Huawei sammen med Also Actebis nu målrettet begynder at sælge sine produkter gennem it-kanalen.

Han bebuder, at den kinesiske netværksproducent vil forfølge, hvad han betegner som en "klassisk kanalstrategi", som i første omgang vil fokusere på at skabe tillid til Huawei hos forhandlere og kunder.

"Det er et vigtigt led at få etableret en kontakt til Also Actebis. Det er en måde at få opmærksomhed i markedet. Næste skridt er, at vi sammen med Also Actebis arbejder med forhandlerne," siger Michael Sander Andersen.

"For os er det meget lige til. Vi satser i første omgang på kunder, der ligger i den højere ende af SMB-markedet eller over det niveau. Men vi har et bredt spekter af produkter med routere og switche, der koster fra 20-40 dollar og helt op til 100.000 dollar," siger han.

Michael Sander Andersen vil ikke sætte navn på, hvilke konkurrenter Huawei ser som de stærkeste modstandere i netværksmarkedet, hvor eksempelvis HP og Cisco i dag er de helt store spillere. Han vil heller ikke løfte sløret for, hvilke mål Huawei har sat sig for sin andel af netværksmarkedet.

"Vi fokuserer ikke kun på konkurrenterne. Det er jo ikke kun Cisco, der er i markedet, og i sidste ende er det jo kunderne, der bestemmer," siger han.

I Danmark har Huawei siden 2009 haft en selvstændig afdeling, som i dag tæller omkring 20 medarbejdere, der refererer til det skandinaviske hovedkontor i Stockholm.

I hele Norden har producenten en organisation, der ifølge Michael Sander Andersen tæller op mod 900 ansatte. Det omfatter også Huaweis aktiviteter indenfor consumer-devices som blandt andet mobiltelefoner plus sikkerhedsprodukter, videokonferencer og leverancer til de store skandinaviske tele-udbydere. Desuden har man også en selvstændig udviklingsafdeling.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere