Artikel top billede

Oversigt: Sådan udnytter politikerne it-værktøjer til at kradse din stemme hjem den 18. juni

Når der skal presses holdninger og meninger igennem for at stjæle din stemme ved valget, så lægger de politiske partier ikke fingre imellem på den digitale platform. Her kan læse om, hvor slagene om din stemme udkæmpes.

Valg 2015: Engang var valgkamp lig med plakater, forsamlingshusmøder og højtråbende retorik fra toppen af ølkasser.

I dag handler det i langt højere grad om big data, spindoktorer på sociale medier, vælgeranalyser og søgemaskineoptimering.

It-platformen er nemlig langt mere effektiv end ølkassen.

It har gennemsyret politikernes liv og virke. Ikke mindst Twitter og Facebook anvendes som platforme for at bringe de politiske budskaber direkte i spil uden om journalister og nyhedstationer.

Tidligere miljøminister Ida Auken (R) fortæller eksempelvis, at de sociale medier bringer tusindvis af danskere til at sætte deres kryds ud for netop hende.

Analyser af hvem du er, hvor du bor og forventes at stemme på, er ligeledes hevet ind i kampen om krydserne.

Og analyserne rammer faktisk skræmmende præcist.

Her har vi samlet historier om de danske politikeres digitale kampe for at hive dit kryds indenbords ved valget den 18. juni.

Godt valg.

Forpremiere på folketingsvalget: Hvad stemmer du den 18. juni?
Den 18. juni skal du sætte dit kryds til folketingsvalget. På Computerworld tager vi forskud på de demokratiske glæder med en prøveafstemning. Her kan du være med til at bestemme farven på den regering, som den danske it-branche ønsker sig.

Ida Auken: Jeg får tusindvis af vælgere fra de sociale medier
Interview: Tidligere miljøminister Ida Auken (R) er en særdeles rutineret bruger på de sociale medier, hvor hun vurderer, der kan høstes vælgere i tusindvis. Læs her, hvordan hun benytter Twitter til at lægge pres på andre politikere.

Sådan ved politikerne, hvor du (nok) sætter dit kryds
Langt de fleste partier anvender massevis af data om befolkningen, når vælgerne skal kapres. Se hvordan dataanalyse skaber et indsigtsfuldt portræt af danskerne, og fortæller politikerne hvilken profil beboerne i et område har.

Sådan vil politikerne manipulere online med dig op til folketingsvalget
De sociale medier kommer til at gløde både rødt og blåt op til det kommende folketingsvalg. Læs her, hvordan politikerne vil forsøge at råbe dig op i de kommende uger.

Alle partierne dumper med et brag i SEO: Partiernes websider er helt usynlige i søgemaskinerne
Der er masser af indhold på de politiske partiers websider, men det er nærmest umuligt at finde det. Partierne snakker i et sprog - vælgerne søger i et andet. Her er et lynkursus i SEO.

Før valget: Sådan gejler partierne hinanden op på Facebook, Twitter og Instagram
De politiske partier arbejder hårdt med Facebook, Twitter og Instagram for at kapre netop dit kryds i stemmeboksen. Læs her, hvordan Enhedslisten og Liberal Alliance når ud til hundredetusindvis af vælgere med simple midler.

Valgforsker: Ingen politiske partier kan vinde vælgere på Facebook
De sociale medier er efterhånden blevet en bydende nødvendighed for folketingspolitikerne at boltre sig på op til et folketingsvalg. Om alle anstrengelserne så også bærer frugt, er derimod meget tvivlsomt, mener valg-ekspert.

Politiker efter terror: Lad os kigge på centraliseret videoovervågning
Meningerne på Christiansborg er stærkt delte om, hvorvidt danskerne skal overvåges mere i kølvandet på weekendens terror




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere