Artikel top billede

Forpremiere på folketingsvalget: Hvad stemmer du 18. juni?

Den 18. juni skal du sætte dit kryds til folketingsvalget. På Computerworld tager vi forskud på de demokratiske glæder med en prøveafstemning. Her kan du være med til at bestemme farven på den regering, som it-Danmark ønsker sig.

Rød og blå garneret med gule breaking news-skilte.

Det er formentlig de farver, der kommer til at præge mediebilledet i de kommende uger, efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i dag har udskrevet folketingsvalg.

Statsministeren bekendtgjorde, at danskerne skal sætte deres krydser i stemmebokse over hele landet den 18. juni.

Men her på Computerworld tager vi forskud på demokratiets glæder og lader vores læsere afgive deres digitale kryds i en prøveafstemning.

Liste I klar vinder i 2011

Indtil videre er 10 partier opstillingsberettigede til folketingsvalget, og du afgiver din stemme ved at klikke ud for det partinavn, som du støtter i det rigtige folketingsvalg.

Computerworld vil op mod folketingsvalget afsløre, hvordan læser-stemmerne har fordelt sig.

Ved sidste folketingsvalg i 2011 løb det dengang relativt nydannede parti Liberal Alliance (I), der med udelukkende Computerworld-læsernes stemmer i ryggen ville kapre 42 mandater.

Til sammenligning har Venstre og Socialdemokraterne i dag hver 47 mandater i det nuværende folketing.

Blå blok vandt klart

Computerworlds 2011-afstemning afslørede samtidigt, at i 2011 ville blå blok med Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Kristeligt Folkeparti og Dansk Folkeparti ville få i alt 58,64 procent af stemmerne, hvis kun it-branchen kunne stemme.

Til gengæld kunne den røde blok med de nu regeringsbærende partier Socialdemokraterne og Radikale Venstre blot mønstre 41,36 procent af stemmerne.

Men hvordan kommer resultatet til at se ud i år?

Du er med til at bestemme ved at sætte dit 'kryds' i stemmeboksen til højre for denne artikel.

Læs også:
Før valget: Sådan gejler partierne hinanden op på Facebook, Twitter og Instagram

Sådan ved politikerne, hvor du (nok) sætter dit kryds




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere