Artikel top billede

Googles nye Fotos: Ubegrænset storage til dine billeder og videoer - helt gratis

Google har lanceret en spritny tjeneste, Fotos, med tilhørende apps og website, der giver ubegrænset storage til dine billeder og videoer - og det er helt gratis.

Google pumper nye tjenester og softwareløsninger ud i ét væk på I/O-konferencen i disse dage.

En af de mest interessante nyheder er selskabets nye Fotos; en tjeneste, der byder på både apps til iOS og Android og den tilhørende webtjeneste photos.google.com.

Fotos bygger videre på den håndtering af billeder, der har været i Google+, men her er der altså tale om et rent foto-arkiv uden alle det sociale medie.

Særligt interessant ved Fotos er det, at der er ubegrænset storage for kameraer med sensorer på op til 16 megapixels.

Du kan se de nærmere vilkår for storage her

Samtidig er det interessant, at Google har implementeret en form for intelligens i løsningen, så billeder automatisk bliver linket sammen ud fra de mennesker, der er på dem, eller hvor de blev taget.

Læs også: Test: Så effektivt gemmer og viser Smugmug dine billeder

"Med Google Fotos kan du nu lave backup og gemme højkvalitets-billeder og -videoer ubegrænset og gratis."

"Vi bevarer den oprindelige opløsning op til 16 MP for billeder og 1080p high-definition for videoer og gemmer komprimerede versioner af billeder og videoer i smukke opløsninger i printkvalitet," skriver Google i et blogindlæg

"Google Fotos organiserer automatisk dine minder ud fra mennesker, steder og ting, der betyder noget, og du behøver ikke møjsommeligt at oprette albums."

"Når du ønsker at finde et bestemt skud, kan du finde det på et øjeblik med en simpel søgning - uanset om det er din hund, din datters fødselsdagsfest eller din favoritstrand i Santa Barbara. Denne auto-gruppering er privat og kun for dine øjne," lover Google.

Læs også: GPS-bombe fra Google: Nu kommer Google Maps i komplet offline-udgave

Computerworld har kun lige lyn-afprøvet webudgaven af Fotos, der umiddelbart er både hurtig og veldesignet.

Der er naturligvis både muligheder for manuelt at organisere billederne på forskellige måder og redigere dem ved hjælp af de indbyggede værktøjer til dette.

Du kan også finde de tilhørende apps til Android og iOS i de respektive app-butikker.

Mange tjenester på markedet

Selvom Fotos fra Google ser interessant ud, er det som bekendt langt fra den eneste tjeneste, der tilbyder opbevaring af billeder online.

De fleste kender formentlig foto-giganten Flickr, Microsofts OneDrive og Apples iCloud, ligesom mange også anvender Facebook som en slags foto-arkiv.

Der findes også en lang række mindre kendte tjenester - heriblandt eksempelvis Smugmug, som vi tidligere har testet her på Computerworld.

Se mere om Fotos i denne video fra Google:

Læs også:

GPS-bombe fra Google: Nu kommer Google Maps i komplet offline-udgave

Test: Så effektivt gemmer og viser Smugmug dine billeder