Artikel top billede

Erhvervsstyrelsen melder Peter Warnøe til politiet for ulovlige metoder

Erhvervssstyrelsen anmelder it-rigmanden Peter Warnøe til politiet for at have optaget ulovlige lån.

It-rigmanden Peter Warnøe er blevet meldt til politiet af Erhvervsstyrelsen for ulovligt at låne penge ud til sig selv, skriver Børsen.

Peter Warnøe har været i vælten i den senere tid, efter at det er kommet frem, at han har ydet aktionærlån til sig selv for mindst 20 millioner kroner i sine private selskaber.

Det kan du læse mere om her:

Ifølge Børsen skylder han fortsat 10 millioner kroner til sit selskab Oyster Invest, og Erhvervsstyrelsen har pålagt ham ugebøder på 7.500 kroner for dette forhold.

Til avisen meddeler Erhvervsstyrelsen, at styrelsen for tiden går hårdere efter direktører og virksomhedsejere, der har optaget de ulovlige lån.

“Generelt kan jeg sige, at vi har øget vores kontrol af ulovlige kapitalejerlån markant, og at vi i de grovere sager skrider til politianmeldelse, også selvom det ulovlige lån bliver tilbagebetalt,” lyder det fra styrelsen til avisen.

Peter Warnøe skabte grundlaget for sin formue i 1990’erne med hardware-forhandleren Complet Data, som han sammen med makkeren Steen Louis Reinholdt solgte til Merkantil Data for et trecifret millionbeløb.

Merkantil Data blev senere en del af Ib Kunøes Topnordic, som i dag er blevet til Atea.

Peter Warnøe blev hårdt ramt af finanskrisen i 2008 og blev i 2010 sat under administration af bankerne, efter han i løbet af ganske få år havde tabt mere end 100 millioner kroner.

Hans Complet-kompagnon Steen Louis Reinholdt blev i 2013 erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten.

Det kan du læse mere om her: Blev it-millionær i 90'erne - nu er han bankerot.

Læs også:

It-investor Peter Warnøe trækker sig som direktør efter afsløringer

It-investoren Peter Warnøe erkender ulovlige lån: "Det har været en måde at overleve på"

Peter Warnøes venturefond fik ulovligt millionlån på grund af en administrativ fejl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere