Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Nu kommer Wifi 7 – bliv klogere på den lynhurtige nye standard

En helt ny wifi-standard skal ruste folks trådløse forbindelse til en ny internet-æra, hvor hjemmearbejde og reality-headset har gjort deres indtog i folks hjem.

Den nye wifi-standard Wifi 7 er lige på trapperne, og Wifi Alliance, der er den organisationen, som varetager wifi-standarderne, har netop offentliggjort specifikationer for den nye standard.

Ifølge Wifi Alliance er det nye standard designet til at tage højde for en række teknologi fremskridt og ændringer af brugeradfærden, som er sket siden, at forgængeren Wifi 6 så dagens lys i 2019.

For Wifi 6 var knap nok kommet til verden, før pandemien ramte og nye arbejdsparadigmer med hjemmearbejde og hybridarbejde og dertilhørende videkonferencer stillede nye krav til folks internetforbindelser.

Samtidig står vi foran et muligt gennembrud for en helt ny generation reality-headset med Apples nye Vision Pro, der bliver lanceret i USA i næste måned.

Markant hurtigere

Den nye Wifi 7 standard vil ifølge Wifi Alliance vil byde hastigheder, der er helt op til fire gange hurtigere. Hertil kommer nye funktioner, som kan reducere latency samt øge kapaciteten, stabiliteten og effektiviteten på netværket.

Helt konkret vil Wifi 7 understøtte kanaler på op til 320 mhz, hvilket sikrer en større båndbredde, og dermed at flere data kan blive overført.

Det skulle således resultere i bedre ydelser, hvis du skal streame video og spil. Noget som kan blive endnu mere relevant med indtoget af de nye AR og VR-headsets.

Derudover vil Wifi 7 også understøttte såkaldt Multi-Link Operations, der vil gøre det muligt for at flere enheder at deles om en wifi-kanal.

Samtidig vil Wifi 7 ved at tilbyde 4K QAM muliggøre, at data bliver pakket tættere, hvilet vil resultere i højere overførelseshastigheder, når transmitteres fra din router til din telefon eller bærbare computer.

Kan købes nu

De første Wifi 7-routere blev allerede udrullet i 2023, men dengang skete dog uden den officielle Wifi 7-certificering. I stedet brugte man blot det officielle og mindre mundrette navn IEEE 802.11be.

De nye Wifi 7-routere bliver dog først for alvor interessante, når de flere smartphones, bærbare computere og andre enheder begynder at understøtte standarden.

Computerworld har allerede testet de første routere, der understøtter Wifi 7. Du kan læse anmeldelsen her: