Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple Pays succes har skabt en krise for Dankortet - brancheforening vil have handling fra ministeren

Hver fjerde butiksbetaling sker i dag med Apple Pay, og det har medvirket til at antallet af Dankort-betalinger i øjeblikket styrtdykker.

Apple Pay og andre mobilebetalingsløsningers fremgang i butikshandlen har bidraget til at antallet af Dankort-betalinger i fysiske butikker er i frit fald.

Det får ifølge Jyllands-Posten nu de små og mellemstore-virksomheder brancheorganisation SMVdanmark, hvis medlemmer drager nytte af Dankortets lavere gebyrer, til at opfordre erhvervsminister Morten Bødskov (S) til at indføre nye reguleringer på betalingsområdet.

“Udviklingen bør give anledning til, at erhvervsministeren gennemfører en grundig analyse af markedet for betalingsløsninger. Som en del af eftersynet bør ministeren overveje, om ikke alle betalingsudbydere skal have mulighed for at udbyde Dankort,” siger Kasper Munk Rasmussen, chefkonsulent i SMVdanmark til Jyllands-Posten.

Sideer på hver fjerde betaling

I dag bliver 25 procent af alle betalinger i fysiske butikker gennemført via Apple Pay, og i dag er Danske Bank den eneste bank, der tilbyder Dankort-betalinger via Apple Pay, mens alle de andre banker udelukkende tilbyder Visa og Mastercard i Apple Pay.

Nets, som står bag Dankortet, har tidligere vurderer, at Dankortet sparer danske butikker for op med en halv milliarder kroner i betalingsgebyrer sammenlignet med de udenlandske kort.