Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple forsøger at undgå milliardbøde fra EU: Klar til at give konkurrenter adgang til særlig chip i iPhonen

Snart kan konkurrerende betalingsløsninger få adgang til iPhonens NFC-chip, der eller indtil nu har været forbeholdt Apples egen betalingsløsning, Apple Pay. Det er Apples forhåbning, at tilbuddet kan løse en EU-sag, hvor den amerikanske virksomhed risikerer en milliardbøde.

Det har indtil nu kun være Apples egen betalingsløsning, Apple Pay, som har kunne bruge iPhonens indbyggede NFC-chip til at gennemføre betalinger.

Men ifølge nyhedsbureauet Reuters forsøger Apple nu at løse en monopolretssag med EU, der kunne resultere i en milliardbøde, ved at tilbyde åbning af adgangen til NFC-chippen for konkurrerende betalingsløsninger.

Den mulige indrømmelse fra Apple kommer efter, at EU-kommissionen i fjor åbnede en sag, hvor Apple mistænkes for at give Apple Pay en unfair konkurrencefordel ved at udelukkede konkurrenterne fra at bruge NFC-chippen.

“Vi er bekymret for, at Apple kan have forvredet konkurrencen ulovligt, på markedet for mobilbetalinger på Apple-enheder. Apple har nu mulighed for at svare på vores bekymringer," skrev EU-kommissær Margrethe Vestager dengang på det sociale medie X, der dengang hed Twitter.

Ifølge Reuters vil EU-Kommissionen nu indhente feedback fra både konkurrenter og forbrugerorganisationer, før man tager en endelig beslutning om, hvorvidt man vil acceptere Apples tilbud.

Apple Pay bliver brugt af 2500 banker i Europa og 250 fintech-virksomheder.