Artikel top billede

Hardware-eksperter mener, at iPhonens to antenner, der er indlejret i det stålbånd, der løber rundt om telefonen, kan blive uheldigt forbundet, når man har den i hånden.

Apple sagsøgt over iPhone 4's dårlige design

Advokatfirma har modtaget henvendelse fra over 1.400 frustrerede ejere. Andre advokater har allerede indgivet søgsmål mode både Apple og AT&T

Computerworld News Service: Kun seks dage efter lanceringen af iPhone 4 har et par borgere i staten Maryland i USA nu sagsøgt Apple og AT&T. De hævder, at den nye smartphones defekte antenne-design mister opkald og ikke formår at opretholde et stærkt signal.

Søgsmålet hævder, at Apple forsætligt har solgt defekte telefoner og derved har brudt sin garanti. Søgsmålet indeholder derudover syv andre anklager mod Apple og AT&T heriblandt forsømmelse, urimelig handelspraksis, svig og vildledning.

Kevin McCaffrey og Linda Wrinn forudbestilte 15. juni to iPhone 4 fra AT&T, men da de modtog deres telefoner henholdsvis 24. og 28. juni, oplevede de begge mistede opkald på grund af telefonens antenne-design, lyder det i søgsmålet.

"Sagsøgerne står med et apparat, der ikke kan anvendes til normal brug på den normale måde, som er hensigten med sådanne apparater," står der i søgsmålet.

"Sagsøgerne er ude af stand til at returnere telefonen uden at pådrage sig et væsentligt returneringsgebyr."

Søgsmålet søger om status som såkaldt class-action eller kollektivt søgsmål. Hvis denne status opnås, vil det gøre det muligt for enhver amerikansk ejer af iPhone 4 at tilslutte sig som medsagsøger.

McCaffrey og Wrinn repræsenteres af advokater fra advokatfirmaerne Ward & Ward PLLC og Charles A. Gilman LLC.

Deres søgsmål er det første angående klager over den ringe opkaldsmodtagelse på iPhone 4, som begyndte at lyde i sidste uge, da den nye telefon nåede ud til forbrugerne. Næsten omgående begyndte ejerne at melde om, at deres telefoner tabte signalet, eller at signalindikatoren viste et svagt signal, når de holdt om telefonen på en bestemt måde, især hvis den blev holdt i venstre hånd.

Flere søgsmål i vente

Hardware-eksperter mener, at iPhonens to antenner, der er indlejret i det stålbånd, der løber rundt om telefonen, kan blive uheldigt forbundet, når man har den i hånden, hvilket sænker signalstyrken og ændrer dens evne til at modtage og transmittere signaler ved de beregnede frekvenser.

McCaffreys og Wrinns søgsmål henviser til adskillige beskrivelser på internettet om modtagelses-problemerne, til udtalelser til brugere per e-mail, der angiveligt er fra Apples koncernchef, Steve Jobs, samt til et lækket manuskript til Apples supportteknikere, der instruerer dem i at undlade at tilbyde garantiservice for denne fejl.

Søgsmålet kræver, at Apple og AT&T betaler kompenserende erstatning og bod, og at Apple forbydes at sælge flere eksemplarer af iPhone 4, indtil virksomheden har "repareret design- og/eller produktionsdefekten".

Dette søgsmål vil efter al sandsynlighed ikke være det sidste i denne sag. Sidste mandag begyndte et andet advokatfirma, Kershaw, Cutter & Ratinoff, at efterspørge potentielle sagsøgere, der har oplevet dårlig modtagelse på iPhone 4, til et kollektivt søgsmål. Tirsdag oplyste advokatfirmaet at have modtaget over 1.400 e-mails fra nye ejere af iPhone 4, der var interesserede i at deltage i søgsmålet.

Der er tusindvis af folk, der er virkelig utilfredse med deres nye iPhones og med Apples reaktion på antenne-problemet," skriver advokatfirmaet på sin blog.

William Kershaw, der er Kershaw, Cutter & Ratinoffs lead counsel for kollektive søgsmål har ikke svaret på en henvendelse om at give en kommentar angående firmaets planer.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs mere:
iPhone 4: Mesterværk eller fejlbefængt misfoster?

Ved lanceringen af iPhone 4 fortalte Apple-boss Steve Jobs begejstret om den nye revolutionerede antenne, der var bygget ind i metalbåndet, der omkranser telefonen. Men allerede før lanceringen advarede den danske professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet mod, at antennens konstruktion kan skabe signal-problemer, når brugerne holder telefonen i hånden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere