Artikel top billede

iPhone 4: Mesterværk eller fejlbefængt misfoster?

Internettet oversvømmes i øjeblikket med beretninger fra både begejstrede og utilfredse iPhone-kunder. Her er tre gode og tre dårlige oplevelser med den nye iPhone 4.

Sjældent har et nyt stykke elektronik fået så stor opmærksomhed som den nye iPhone 4, der i torsdags blev sat til salg i USA.

Men selvom Apple blev løbet over ende af forudbestillinger på den nye telefon, der endte med at sælge 1,7 millioner på de tre første dage, så kan opmærksomheden måske alligevel ende som en boomerang for Apple.

Siden lanceringen har der nemlig også været stor fokus på en række problemer, som mange nye iPhone-ejere beretter om på internettet.

Især tre problemer har fået stor opmærksomhed.

Skærm med limpletter: Mange har glædet sig til at prøve den nye og roste skærm på deres nye telefon. Men nogle har fået sig en negativ overraskelse, når de har tændt for den nye telefon.

En række iPhone-ejere har nemlig lagt billede ud på nettet af telefoner med gule nikotin-lignende pletter på skærmen.

Angiveligt stammer pletterne fra den lim, der er blevet brugt til fastgøre skærmen, og som ikke er tørret ordentligt.

I en netafstemning på teknologi-bloggen Techcrunch, hvor flere end 41.000 brugere har afgivet deres stemme, angiver 24 procent, at de oplever gule pletter på deres skærm.

Den slags undersøgelser er naturligvis ikke repæsentative og skal tages med forbehold, men giver alligevel en indikation af problemets omfang.

Antenne-problemer: Mange brugere har rapporteret, at forbindelsen svækkes, når de holder om telefonen. Ved lanceringen af iPhone 4 fortalte Apple-boss Steve Jobs ellers begejstret om den nye revolutionerede antenne, der var bygget ind i metalbåndet, der omkranser telefonen.

Men allerede før lanceringen advarede den danske professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet mod, at antennens konstruktion kan skabe signal-problemer, når brugerne holder telefonen i hånden.

I et interview med ComOn forklarede professoren, at signalet ville svækkes, fordi den menneskelige krop automatisk vil absorbere en del af energien.

Spådommen viste sig at være korrekt. Kort tid efter, at de første telefoner var blevet langet over disken i Apples amerikanske forretninger flød nettet med beretninger om antenne-problemet.

Apple-bossen Steve Jobs har gennem den seneste tid gjort en dyd ud af at svare på mails fra Apples kunder. Og i en netop offentliggjort mail har Jobs afvist, at der skulle være et problem:

"There are no reception issues. Stay Tuned," lød den krypiske mail fra Jobs.

Tidligere har han ellers gjort sig bemærket ved at affeje kritiske Apple kunder med en besked om, at de blot holder på telefonen forkert. En udmelding som af mange iagttagere blev opfattet som arrogant.

Ifølge Techcrunchs netafstemning oplever 26 procent af brugerne problemer med antennen.

Kamera der fryser: Mange brugere fortæller på diverse internetfora, at de ikke kan bruge kameraet på deres nye telefon.

Når de åbner telefonens kamera-applikation, kan de ganske enkelt ikke få et motiv frem på skærmen. Andre brugere oplever, at deres telefon automatisk genstarter, når de åbner kamera-applikationen.

23 procent af deltagerne i Techcrunchs afstemning angiver, at de har problemer med telefonens kamera.

Udover de tre nævnte problemer, så rapporteres der også om brugere, der har problemer med telefonens såkaldte proximity sensor, der betyder, at den berøringsfølsomme skærm slås fra, når telefonen holdes op til øret. Det skal forhindre, at du kommer til afslutte dit opkald, hvis du eksempelvis kommer til at røre skærmen med din kind.

Andre brugere har oplevet problemer med iPhonens trådløse internetforbindelse, og der er sågar kunder, som har oplevet, at plus- og minusknapperne, der styrer telefonens volume er blevet byttet om.

Tre fede iPhone 4-oplevelser

Selvom en lang række kunder har oplevet af købe en fejlbefængt telefon, så er der her knap en uge efter lanceringen stor begejstring hos de kunder, der har fået en telefon uden fejl.

Den amerikanske teknologi- og erhvervsblog Business Insider er fulde af lovord og skriver, at telefonen uden sammenligning er den bedste telefon, som de nogensinde har ejet.

Det amerikanske teknologi-site Engadget er stort set enig. Det mener, at iPhone 4 på trods af visse problemer er
Apples hidtil mest succesrige produkt-lancering, og Engadget mener ligeledes, at iPhone 4 er "den bedste smartphone på markedet i øjeblikket."

Her er tre fede ting, som anmelderne i særlig grad fremhæver.

Den superskarpe skærm: Det såkaldte retina-display, som Apple har døbt den nye højtopløselige skærm, er perfekt at læse tekst på. Og den er især imponerende, når du afvikler spil, der er specielt optimeret til skærmen, skriver Business Insider.

Engadget fortæller, at sidens journalister aldrig har set en mere detaljeret, klar og læsevenlig skærm på nogen anden mobiltelefon.

Bloggen fremhæver de rige farver, det dybe sortniveau og pixeltætheden, der er så høj, at det stort set er umuligt at identificere enkeltstående pixels på skærmen. Engadget er især imponeret over detajlegraden i de levende billeder, som er optaget med telefonens nye hd-kamera.

Batteri-tiden: Smartphones er altid sande strømslugere. Det gælder også iPhonen, men iPhone 4 har en væsentlig forbedret batteri-tid sammenlignet med tidligere versioner af Apples telefoner.

Ifølge Business Insider behøver du ikke længere at bekymre dig om batteri-tiden, når du bruger iPhone 4. Det tilskrives blandt andet, at telefonen bruger en mere strømbesparende chip.

Ved "normal til heftig brug", hvilket blandt andet vil sige telefonopkald, masser af email, brug af kalederen, spil og musikafspilning over bluetooth præsterede Engadget at opnå en batterilevetid på mere end 38 timer på en enkelt opladning.

Ifølge Engadget overstiger batteri-levetiden langt forventningerne, og den amerikanske blog beskriver batteritiden som outstanding.

iPhone 4 får din nye iPad til at føles gammel: Både Engadget og Business Insider fremhæver desuden, at iPhone 4 er blevet hurtigere, har fået bedre kamera, fået videochat og har fået det helt nye styresystem iOS4, der endnu ikke er kommet til iPaden.

Alt dette tilsammen betyder, at din nye iPad allerede vil føles gammel, når du blot har brugt få dage i selskab med en iPhone 4, skriver Business Insider. Bloggen vil dog ikke gå langt som at kalde iPhone-4 for en iPad killer

Ifølge Business Insider betyder iPaden store skærm nemlig, at der stadigvæk er områder, hvor iPaden er mere anvendelig.

Selvom iPhonens nye skærm imponerer, er det eksempelvis stadigvæk mere behageligt at læse bøger på iPaden. Men iPhone 4 får allerede nu Business Insider til at længes efter den næste verison af iPaden, der forhåbenligt vil indeholde skærm, der kan matche den, der sidder i iPhone 4.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere