Artikel top billede

Priserne på e-bogs-læsere rasler ned - få overblikket

Der er for alvor ved at komme gang i markedet for digitale e-bogs-læsere, og det har fået de konkurrerende producenter til at sænke priserne markant.

Der er dømt udsalg på e-bogs-markedet, hvor et stigende antal producenter forsøger at blive de mest attraktive bud, når kunderne går på indkøb - mange af dem måske for første gang.

For et par uger siden valgte Barnes & Noble at sænke prisen på e-bogs-læseren Nook med 60 dollars, så den nu koster 199 dollars eller omkring 1.200 kroner. Samtidig annoncerede selskabet en ny model uden WiFi til blot 149 dollars, cirka 900 kroner.

Få timer senere fulgte Amazon trop ved at tilbyde den billigste version af Kindle til 189 dollars svarende til omkring 1.150 kroner, 70 dollars under den hidtidige pris.

Den pris er markant lavere end de 399 dollars, omkring 2.400 kroner, man måtte slippe, da den første Kindle ramte det amerikanske marked i 2007.

Endnu en sænker priserne

Nu er det så Sony, der netop har været i gang med lommeregneren og sænker prisen på selskabets e-bogs-læsere, der går under brandet Reader.

Sony sænker prisen på tre af modellerne, så eksempelvis Pocket Edition går fra 169 dollars til 149 dollars, hvilket svarer til omkring 900 kroner direkte oversat til dansk valuta.

Ingen af disse e-bogs-læsere kan endnu købes i danske butikker, men må i stedet bestilles over nettet.

Herhjemme har forlaget Gyldendal valgt at satse på e-bogs-læseren Cybook Opus. Den koster i øjeblikket 1.999 kroner inklusiv en række for-installerede bøger.

Smartphones og tablets udfordrer

Mens alle de nævnte produkter er dedikerede e-bogs-læsere, der benytter sig af såkaldt e-ink, elektronisk blæk, sker der samtidig også store ting og sager på markedet for smartphones og tablets.

Her er det specielt softwaren, der driver udviklingen.

Både Amazon, Barnes & Noble og en række andre bog-firmaer har således udgivet applikationer til produkter som iPhone og Android-telefonerne.

Senest har Apples iPad meldt sig som en udfordrer til e-ink-produkterne.

På den - og de mange smartphones - kan man både anvende eksempelvis Amazons Kindle-applikation og Apples egen iBook-applikation.

Fordelen ved disse produkter er, at de kan andet og mere end at fungere som en e-bogs-læser.

Omvendt vil mange argumentere for, at det er mere behageligt at læse lange tekster på en dedikeret e-bogs-læser. Samtidig er farveskærme med høj opløsning heller ikke ligefrem guf for batteriet, hvorimod e-ink-produkterne står stærkere på denne front.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere